Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ÊÔÉÑÉÏ ÂÏÕËÇÓ

Στις 14/02/2014 η Γ΄ Γυμνασίου πήγε μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Επισκεφτήκαμε πολλούς ιστορικούς χώρους και αρκετά πολυκαταστήματα καθώς και εστιατόρια με παραδοσιακή και ξένη κουζίνα.
Πρωτίστως επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης καθώς και το μουσείο που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Βράχο. Έπειτα επισκεφτήκαμε την Παλαιά Βουλή και είδαμε τα εντυπωσιακά εκθέματα που φιλοξενεί, όπως προτομές βασιλέων, παραδοσιακές ενδυμασίες από διάφορα μέρη της Ελλάδος καθώς και διάφορα σκεύη, όπως θρόνοι, στέμματα, κρεβατοκάμαρες και πολλά άλλα αντικείμενα της βασιλικής οικογενείας. Ύστερα επισκεφτήκαμε τη Νέα Βουλή και μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα.

Old_Greek_Parliament_Athens

Η Βουλή των Ελλήνων είναι το νομοθετικό σώμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με το τρέχον Σύνταγμα αποτελεί απλό νομοθετικό σώμα, ο αριθμός των μελών του οποίου ορίζεται με νόμο και πρέπει να κυμαίνεται από 200 μέχρι 300. Σήμερα συγκροτείται από 300 μέλη τα οποία εκλέγονται από το εκλογικό σώμα για περίοδο τεσσάρων ετών. Κατά τις περιόδους 1844-1863 και 1927-1935 το κοινοβούλιο αποτελείτο από δύο σώματα, την Γερουσία και τη Βουλή. Στεγάζεται στο κτήριο των Παλαιών Ανακτόρων επί της λεωφόρου Βασίλισσας Αμαλίας, πάνω από την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου βρίσκεται το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.
Όλοι περάσαμε υπέροχα. Ελπίζω να πάω ξανά σ’ αυτά τα μέρη που μου έκαναν τόση εντύπωση.