Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Πρόταση για ταινία…. Αγώνες Πείνας [Hunger Games]

Οι Αγώνες Πείνας είναι ο τίτλος της Αμερικανικής ταινίας, επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2012. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο μελλοντικό έθνος της Πάνεμ σχηματισμένο από τη σημερινή Βόρεια Αμερική, αποτελείται από μια πλούσια πρωτεύουσα, την Κάπιτολ, και 12 φτωχές περιφέρειες, όπου 12 αγόρια και 12 πρέπει να λάβουν μέρος στους Αγώνες Πείνας, ένα τηλεοπτικό ετήσιο γεγονός στο οποίο οι συμμετέχοντες είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν μέχρι θανάτου. Η πρωταγωνίστρια Κάτνις Έβερντιν (Τζένιφερ Λόρενς) προσφέρεται εθελοντικά να αγωνιστεί στη θέση της μικρής της αδελφής. Μαζί με τον Πίτα Μελάρκ (Τζός Χάτσερσον) η Κάτνις ταξιδεύει στην Κάπιτολ με τρένο, για να εκπαιδευτεί για τους Αγώνες Πείνας, κάτω από τις οδηγίες του προηγούμενου νικητή Χέιμιτς Αμπέρναθι (Γούντι Χάρελσον)

Η ταινία κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου. Οι 3 πρώτες μέρες προβολής της έσπασαν ρεκόρ εισιτηρίων. Η ταινία παρέμεινε για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στο box office της Β. Αμερικής – Πρώτη μετά την τεράστια επιτυχία του Avatar και κατατάσσεται ως η 50η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών παγκοσμίως. Η ταινία έχει ήδη βγει σε DVD και Blue Ray. Οι Αγώνες πείνας έλαβαν θετικά σχόλια από τους περισσότερους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν το θέμα, τα  μηνύματα της ταινίας καθώς και η ερμηνεία της Λόρενς ως Κάτνις. Σημειώνεται ωστόσο ότι το μυθιστόρημα και το σενάριο της Κόλινς κατέχουν βασικές διαφορές με άλλα έργα καθώς πηγές έμπνευσης χρησιμοποιήθηκαν: ο μύθος του Θησέα, Ρωμαϊκά παιχνίδια μονομάχων, τηλεοπτικά ριάλιτι και ο πόλεμος στο Ιράκ.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Γκάρι Ρος και την παραγωγή οι Νίνα Τζέικομπσον και Τζον Κίλικ. Ως σεναριογράφοι διετέλεσαν οι Ρος, Κόλινς και Μπίλι Ρέι. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς και Ντόναλντ Σάδερλαντ. Είναι μία ταινία που πιστεύω πως όλοι αξίζει να δούμε όχι μόνο για το πνεύμα της αγωνιστικότητας που τη διακατέχει αλλά και για τα φανταστικά της εφέ. 

Πηγή:  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hunger_Games

Παναγιώτα Χ. – Γ’ τάξη