Δραστηριότητες 2011-2012

Μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της βιβλιοθήκης

Γ’ Τάξη
1 Αγουρίδα Σοφία
2 Αλεξίου Μαρίνα
3 Αξιώτη Ηλιάννα
4 Καλλιάνη Βασιλική
5 Καπετάνιου Μυρτώ
6 Τάρλας Σταύρος
7 Τσακωνή Φιλίππα
8 Τσοκάνη Ελεάννα
9 Χειμώνα Παναγιώτα
10 Χρυσαφοπούλου Αφροδίτη
11 Ρέμπελου Στέλλα
Β’ Τάξη
12 Οσμάνι Ίλντι
Α’ Τάξη
13 Γκρινιάρης Νάσος
14 Δανέλης Ταξιάρχης
15 Δημητρίου Κωνσταντίνα
16 Μακρή Ιωάννα

 

Εκπαιδευτικοί:

Ματούλα Βούλγαρη, Γιώτα Κατσάνου


Δραστηριότητες

  • Επισκέψεις κάποιων τμημάτων με την συνοδεία εκπαιδευτικών στο χώρο της βιβλιοθήκης

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά των τμημάτων Γ1 και Γ2 με την συνοδεία εκπαιδευτικών επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη προκειμένου να δουν κάποια βιβλία που τα ενδιαφέρουν. Αρκετά παιδιά έπειτα από την προσωπική τους αναζήτηση και με τις προτάσεις και τις συμβουλές των συνοδών εκπαιδευτικών- δανείστηκαν ενδιαφέροντα βιβλία.

  • Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Την Δευτέρα 02/04/2012 γιορτάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας με πρωτοβουλία της δ/νσης η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στην αίθουσα μεταφέρθηκαν τα βιβλία που διαθέτει η βιβλιοθήκη τους σχολείου και οι μαθητές/-τριες αφού “περιηγήθηκαν”, δανείστηκαν βιβλία που τους ενδιέφεραν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

  • Ημέρα Ανάγνωσης
Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στις 17:00 η εκπαιδ. Ματούλα Βούλγαρη συναντήθηκε με μαθητές στο προαύλιο του σχολείου για να διαβάσουν λογοτεχνικά βιβλία και να κάνουν παρέα. Στη συνάντηση μας ήταν και η φιλόλογος του σχολείου η κα Ελένη Στούπα ενώ αναγνώστηκαν προς όλους και κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο του Έρμαν Έσσε «Ένα θαύμα κάθε αρχή την κατοικεί» και του Ιουλίου Βερν «Μιχαήλ Στρογκόφ»
  • Επίσκεψη στην Εθνική βιβλιοθήκη στην Αθήνα

Στα πλαίσια των προγραμμάτων της φετινής σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στις 26 και 27 Απριλίου. Την Παρασκευή 27 Απριλίου μας υποδέχθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη η υπεύθυνη του αναγνωστηρίου η κυρία Τσιγκούνη. Εκεί είδαμε πως γίνεται η αναζήτηση στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης και έπειτα έγινε ανάγνωση των βιβλίων που επιλέξαμε καθώς και εφημερίδων της εποχής του 1940 όπου διαβάσαμε σχετικά άρθρα.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Ψαχνών          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση