Αρχική » Τα νέα μας » Μαθητική Ζωή – 12ο Φύλλο

Σεπτέμβριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Μαθητική Ζωή – 12ο Φύλλο

“μαθητική ζωή”
Εφημερίδα του Γυμνασίου Πολυκάστρου
Έντυπη και Διαδικτυακή Έκδοση
Γυμνάσιο Πολυκάστρου, Δ/νση Β/θμιας Εκ/σης Κιλκίς
email: mail [at] gym-polyk . kil . sch . gr
Ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/gympolka/
12ο φύλλο, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το σχολείο με μια μαθητική ματιά

της Συμεωνίδου Αλεξάνδρας

Μέρες τώρα προσπαθούσα να την ξεχάσω αλλά η ώρα της σκληρής πραγματικότητας του Σεπτέμβρη ήρθε ξανά! Επιστρέψαμε τελικά στα θρανία,  τους ανεκτικούς  συντρόφους  που σιωπηρά βιώνουν μαζί μας την καταπίεση της έδρας… Γιατί τόση βιασύνη άραγε; Ερχόμενη στις 11 Σεπτεμβρίου, έπειτα από την μάχη που είχα με το ξυπνητήρι μου, γιατί φρόντισε να με εκνευρίσει από το πρώτο του κιόλας χτύπημα, σκεφτόμουν διάφορα πράγματα.

Σκεφτόμουν το πολυαγαπημένο μου καλοκαιράκι, με τις ξέγνοιαστες μέρες που μου προσέφερε και τις μοναδικές και αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες που μου χάρισε. Σκεφτόμουν τον φλοίσβο των κυμάτων, το τραγούδι των τζιτζικιών, τις νέες μου γνωριμίες και τις διασκεδαστικές βόλτες με την παρέα. Ήταν πολύ τρομακτικό ότι τα μάτια αυτά, γεμάτα θάλασσες ακόμη, θα έπρεπε να περιμένουν να περάσει μία ολόκληρη  σχολική χρονιά ,όπου εργασίες θα έπεφταν όπως τα φύλλα το φθινόπωρο, για να ξαναπλημμυρίσουν. Είχα πλέον πλησιάσει απειλητικά στην αυλόπορτα, την προσπέρασα και ξαφνικά δίχως καμία προειδοποίηση κάτι σαν déjà-vu έκανε την εμφάνιση του στο μυαλό μου. Θυμήθηκα την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτόν τον χώρο, τα εκπληκτικά παιδιά που γνώρισα (δίχως τα οποία δεν θα υπήρχαν τα ωραία καλοκαίρια) τις πλάκες, τις διδακτικές ώρες που υπήρξαν πολλές φορές απαιτητικές, άλλες ξεκαρδιστικές και άλλες απλά μοναδικές, τις γιορτές, τις εκδρομές κάθε φορά σε ένα διαφορετικό προορισμό  και σίγουρα τις γνώσεις που απέκτησα μέσα σε αυτούς τους τοίχους.

Μόλις βγήκα από αυτόν τον συνειρμό μου, που στην πραγματικότητα δεν είχε διαρκέσει παραπάνω από ένα λεπτό, ένα χαμόγελο απλώθηκε στο πρόσωπο μου και το μοναδικό πράγμα που σκεφτόμουν ήταν ότι αμέτρητα ωραία θα συμβούν και αυτήν την χρονιά, τόσα πολλά που λαχταρώ να τα γευτώ όλα από την πρώτη κιόλας στιγμή… αντίο Καλοκαίρι!

Κοιτάζαμε το δάσκαλο…

«….κοιτάζαμε το δάσκαλο να ιδρώνει απάνω στην έδρα, να λέει, να ξαναλέει και θέλει να καρφώσει στο μυαλό μας τη γραμματική μα ο νους μας ήταν έξω στον ήλιο και στον πετροπόλεμο· γιατί πολύ αγαπούσαμε τον πετροπόλεμο και συχνά πηγαίναμε στο σχολειό με το κεφάλι σπασμένο.Μια μέρα, ήταν άνοιξη, χαρά Θεού, τα παράθυρα ήταν ανοιχτά και έμπαινε η μυρωδιά από μια ανθισμένη μανταρινιά στο αντικρινό σπίτι· το μυαλό μας είχε γίνει και αυτό ανθισμένη μανταρινιά και δεν μπορούσαμε πια να ακούμε για οξείες και περισπωμένες. Κι ίσια ίσια ένα πουλί είχε καθίσει στο πλατάνι της αυλής του σκολειού και κελαηδούσε. Τότε πια ένας μαθητής χλωμός, κοκκινομάλης, που ‘χε έρθει εφέτο από το χωριό, Nικολιό τον έλεγαν, δεν βάσταξε, σήκωσε το δάχτυλο:

– Σώπα, δάσκαλε, φώναξε· Σώπα, δάσκαλε, ν’ ακούσουμε το πουλί!»

Αναφορά στον Γκρέκο, Ν. Καζαντζάκης

Ως υπεύθυνος για την έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας, εύχομαι στο μαθητικό και το εκπαιδευτικό δυναμικό του Γυμνασίου Πολυκάστρου και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων επίσης, καλή σχολική χρονιά. Γνωρίζουμε όλοι μας τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Αισθανόμαστε πάντα κάτι να μας απειλεί και είναι επιτακτική η ανάγκη να εστιάσουμε σε οτιδήποτε θετικό συμβαίνει γύρω μας. Η έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας αποτελεί και θα αποτελεί πάντα μια θετική ματιά, σ’ αυτά που συμβαίνουν και μας χαροποιούν, μας ανατάσσουν ηθικά και ψυχικά. Ζητώ την στήριξη και τη βοήθεια όλων σας, είτε ως αναγνώστες με το ενδιαφέρον σας, είτε ως μέλη της συντακτικής μας ομάδας.

Σας ευχαριστώ, ο υπεύθυνος του προγράμματος κος. Δεβετζής Λεωνίδας

Μήνυμα του διευθυντή του σχολείου μας κ. Λέφα Ανδρέα

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο διευθυντής και ο σύλλογος των διδασκόντων του Γυμνασίου Πολυκάστρου, με δύναμη ψυχής ευχόμαστε υγεία με όνειρα και χαμόγελο ψυχής.

«Γίνε η αλλαγή που θέλεις, για να δεις τον κόσμο!»

Μ. Γκάντι


Υπεύθυνος έκδοσης: Δεβετζής Λεωνίδας Συντακτική ομάδα: Κεχαγιά Μαρία, Γκαντίδου Εμμανουέλα, Χαρτοματσίδου Παναγιώτα, Τσακαλίδου Μαρία, Συμεωνίδου Αλεξάνδρα, Μουρατίδου Χαρούλα, Μήτσης Πέτρος, Παυλίδης Ιωάννης, Παυλίδης Ισίδωρος,  Παρίδης Ιωάννης, Μουρτιάδου Σωτηρία, Παρασκευοπούλου Μαρία, Μπίτσης Γεώργιος

Υλικό:
Μαθητική Ζωή 12.zip

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς