Διαλεξη του κ. Κριμιζή για τις διαστημικές αποστολές Cassini – Huygens.

Την Κυριακή 22 Απριλίου παιδιά από την ομάδα αστρονομίας του Γυμνάσιου Πολυκάστρου παρακολούθησαν στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, διάλεξη του κ. Κριμιζή για τις διαστημικές αποστολές Cassini – Huygens. Την εκδήλωση διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Συμμετείχαν μαθητές από πολλά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Μέτα την διάλεξη του ο κ. Κριμεζής δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό. Ο μαθητής του σχολειού μας Παναγιώτης Ηλίας Τζiτζιλής ρώτησε τον κ. Κριμιζη κατά ποσό είναι εφικτή μια αποικία στον Άρη . Η απάντηση ήταν ότι κατά την εκτίμηση του στο προσεχές μέλλον (των 100 ετών) αυτό είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Τους μαθητές συνόδευε η υπεύθυνη του προγράμματος Α. Βασιλείου.

Ποιος-είναι-ο-Σταμάτιος-Κριμιζής

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαλεξη του κ. Κριμιζή για τις διαστημικές αποστολές Cassini – Huygens.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Για την πραγματοποίηση της εκδρομής του γυμνασίου μας στην Κέρκυρα επιλέχθηκε η οικονομική προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου ALEXANDRIDIS TOURS  – ΚΙΛΚΙΣ.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Το πείραμα του Ερατοσθένη.

Tα εργαστηριακά κέντρα φυσικών επιστήμων (ΕΚΦΕ) Λακωνίας , Σερρών, Πιερίας, Κω και Θεσπρωτίας διοργάνωσαν τη δράση  «Το πείραμα του Ερατοσθένη για την μέτρηση της ακτίνας της γης» . Στη δράση αυτή συμμετείχε το γυμνάσιο Πολυκάστρου μαζί με 850 άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γυμνάσιο μας πραγματοποίησε τη δράση στην αυλή του σχολείου μας,  στις 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:38.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος η συμπεριφορά όλων των μαθητών που συμμετείχαν (39 στον αριθμό ) ήταν υποδειγματική. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στο πείραμα, έδειξαν ενθουσιασμό και φάνηκε να το διασκέδασαν. Βοήθησε ευτυχώς και ο κάλος καιρός. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήταν εξαιρετικά. Το σφάλμα ήταν της τάξης 0,004%. Τα παιδιά βρήκαν ότι η ακτίνα της γης είναι 6346 km ενώ η πραγματική είναι 6371 km.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των καθηγητών : Βασιλείου Αγορίτσας, Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνου και Ζαγγότη Ιωάννη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ_ΜΑΡΤΙΟΣ_2018

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το πείραμα του Ερατοσθένη.

Η βράβευση του καθηγητή μας, κυρίου Αποστόλου Παναγιώτη.

Η βράβευση του καθηγητή μουσικής του σχολείου μας, κυρίου Αποστόλου Παναγιώτη, στην εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» του Δήμου Παιονίας. Συγχαρητήρια στον κύριο Αποστόλου και στους μαθητές μας, πρώην και νυν!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Σχολική Ζωή, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η βράβευση του καθηγητή μας, κυρίου Αποστόλου Παναγιώτη.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 27/02/18.

Σας ενημερώνουμε ότι και αύριο, 27/2/2018, τα σχολεία του δήμου Παιονίας θα παραμείνουν κλειστά.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 27/02/18.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ- 26/2/2018.

Με απόφαση του Αναπληρωτή δημάρχου Παιονίας κ. Ευθυμιάδη Λάζαρου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γαροπουλου Λευτέρη οι σχολικές μονάδες του Δήμου Παιονίας αύριο, Δευτέρα, 26/2/2018 θα είναι κλειστές, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ- 26/2/2018.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Για την πραγματοποίηση της εκδρομής Γ’ Τάξης στην Αθήνα επιλέχθηκε η οικονομική προσφορά του τουριστικού πρακτορείου HERODOTUS TOURS.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,
Σας προσκαλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:30 στο σχολείο μας προκειμένου να ενημερωθείτε για θέματα λειτουργίας του Γυμνασίου και να σας επιδοθούν οι έλεγχοι προόδου Α’ Τετραμήνου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR