Feed
Άρθρα
Σχόλια

Μία ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και θα κλείσει για το σχολείο μας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Το Γυμνάσιο Πλαταριάς Θεσπρωτίας κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Project (Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις του Project: Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο και στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν, οργάνωσαν και βοήθησαν τις ομάδες ώστε να υλοποιηθούν όλες οι δράσεις.

1οβραβειο

Ευχαριστούμε θερμά
τον διευθυντή του Γυμνασίου Πλαταριάς, κύριο Σιούτη Λάμπρο, για την στήριξη του σε όλες τις δράσεις μας για την συμμετοχή του σχολείου στον διαγωνισμό,
όλους τους συναδέλφους που αφιέρωσαν χρόνο στην υλοποίηση του Project,
όλους τους συναδέλφους που στήριξαν την προσπάθειά μας,
τους γονείς και κηδεμόνες που μας βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Project,
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς που μας δάνεισε τις ηπειρώτικες φορεσιές για το βίντεο: ‘Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο’ – Το μήλο της αγάπης,
τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας που μας δάνεισε τις ποντιακές φορεσιές για το βίντεο: ‘Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο’ – Το μήλο της αγάπης,
τον Κανδηλιώτη Χαράλαμπο, εκπαιδευτικό ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ο οποίος δεν είναι τοποθετημένος στο σχολείο μας αλλά αφιέρωσε χρόνο και μας βοήθησε να οπτικοποιήσουμε την ιδέα δημιουργίας ενός βίντεο για το Project,
τον Τσοπόκη Αθανάσιο, ο οποίος αν και δεν είναι πλέον στην ενεργό εκπαιδευτική δράση, μας βοήθησε με ενθουσιασμό,
τον Κωνσταντάκο Κωνσταντίνο, τραγουδιστή παραδοσιακών τραγουδιών, ο οποίος μας βοήθησε στην επιλογή των ηπειρώτικων τραγουδιών.

 Λήψη αρχείου

Το Γυμνάσιο Πλαταριάς Θεσπρωτίας συμμετέχει στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Ποντιακός ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μέρος του Project: Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο αποτελεί η σύγκριση ποντιακών τραγουδιών με ηπειρώτικα τα οποία έχουν αντίστοιχη θεματική. Η παρακάτω παρουσίαση αφορά τη σύγκριση των τραγουδιών Η μάνα εν κρύο νερόν και Σήκω μάνα. Η ανάρτησή μας συνδέεται και με την Γιορτή της Μητέρας την οποία τιμάμε κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

 Λήψη αρχείου

 

Το Γυμνάσιο Πλαταριάς Θεσπρωτίας συμμετέχει στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Ποντιακός ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Μέρος του Project: Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο αποτελεί η σύγκριση ποντιακών τραγουδιών με ηπειρώτικα τα οποία έχουν αντίστοιχη θεματική. Η παρακάτω παρουσίαση αφορά τη σύγκριση των τραγουδιών Σεράντα μήλα κόκκινα και Η αγάπη μήλο μου ‘στειλε.

 Λήψη αρχείου

Την Παρασκευή 12/05/2023, το Γυμνάσιο Πλαταριάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα. Επισκεφτήκαμε την Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας όπου ενημερωθήκαμε για τις σπάνιες εκδόσεις και τις μοναδικές συλλογές αρχειακών τεκμηρίων που διαθέτει. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας με τη μόνιμη συλλογή και τέλος ξεναγηθήκαμε στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Την Δευτέρα 08/05/2023, η Α΄ Τάξη του Γυμνασίου Πλαταριάς παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Με τη Φιλίστα στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων‘, το οποίο υλοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020.

 

Οι μαθητές/τριες μας ετοίμασαν ένα απόσπασμα από το έργο ‘Ο Δύσκολος‘ του Μενάνδρου το οποίο και παρουσίασαν στον χώρο του αρχαίου θεάτρου. Συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος και απέκτησαν πλούσιες εμπειρίες.

 

 

 

Σας ενημερώνουμε οτι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εγγραφή των μαθητών στα λύκεια. Γα τους μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας οι εγγραφές θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά για το 2ο ΓΕΛ ή για το ΠΕΠΑΛ (Πρότυπο ΕΠΑΛ) Ηγουμενίτσας.

Θέτουμε στη διάθεσή σας:

1) Το έντυπο της Υπεύθυνης Δήλωσης, το οποίο αφού συμπληρωθεί σε δύο αντίγραφα και απο τους δύο γονείς, θα σταλεί στο σχολείο μέσω των μαθητών. Παρακαλούμε όπως οι δηλώσεις συμπληρωθούν με καθαρά γράμματα και σύμφωνα με τις οδηγίες.

2)Ενημερωτική Επιστολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετική με τη διαδικασία εγγραφής.

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 

Για να παρακολουθήσετε την 7η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα ακολουθήσετε το link πατώντας:

Ακαδημία Γονέων 7η Συνάντηση: Διαχείριση του άγχους των μαθητικών εξετάσεων.

 

Οι παρακάτω ιστοσελίδες απευθύνονται σε κάθε αναγνώστη και είναι χρήσιμες για την σταδιακή διαμόρφωση φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Ηλεκτρονικό περιοδικό για την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

vivlio

 

Το Γυμνάσιο Πλαταριάς Θεσπρωτίας συμμετέχει στον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό : ΄΄Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον΄΄ με το Project : ‘Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο’. Στο πλαίσιο των δράσεων για τον διαγωνισμό υλοποιήθηκε και το βίντεο ‘Το μήλο της αγάπης‘. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κανδηλιώτη Χαράλαμπο, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ο οποίος αν και δεν είναι τοποθετημένος στο σχολείο μας, αφιέρωσε χρόνο για την κινηματογράφηση και το μοντάζ, μας πρότεινε ιδέες και μας βοήθησε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο πολύ καλύτερο από αυτό που αρχικά είχαμε σκεφτεί.

 

Το Γυμνάσιο Πλαταριάς Θεσπρωτίας πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Βέροια και την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η πρώτη στάση αφορούσε την επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά και στη συνέχεια ακολούθησαν ξεναγήσεις στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών και στο Νέο Μουσείο Αιγών.

 

 

Την επόμενη μέρα 04/04/2023 ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων Θεσσαλονίκης καθώς και στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS. Η εκδρομή έκλεισε με μια βόλτα στο ψυχαγωγικό πάρκο Mediterranean Cosmos. Όμορφες στιγμές και νέες εμπειρίες γέμισαν το διήμερο της σχολικής εκδρομής!

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων