Επίσκεψη του σχολείου μας στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης

CSC_0487

Χθες την Τρίτη 4 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και να δουν από κοντά τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Η επίσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την χωρίς κόστος συμμετοχή στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Η Βίκος Α.Ε στήριξε οικονομικά αυτή τη μετάβαση με τουριστικό πούλμαν και με τη διάθεση εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών. Τα παιδιά μέσα απ τη περιδιάβαση στο χώρο πληροφορήθηκαν απ τις αρμόδιες αρχαιολόγους για την ιστορία της περιοχής. Είδαν από κοντά το Πρυτανείο, το Ωδείο, το Βωμό της Αφροδίτης ενώ στο Θέατρο μέλη της θεατρικής ομάδας παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο απ το έργο «Επτά επί Θήβας»  του Αισχύλου που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο διεθνές φεστιβάλ της Μεσσήνης και στο κάστρο της Πάργας.

CSC_0486

Μέσα από τέτοιου είδους  βιωματικές προσεγγίσεις στον αρχαιολογικό χώρο οι μαθητές μας νιώθουν υπερήφανοι για το παρελθόν τους και ευθύνη να το προστατεύουν και να το κρατούν ζωντανό. Όταν μάλιστα μεταγγίζουν το πολύτιμο βίωμά τους στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους τότε κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει γεννηθεί ο συνειδητός κληρονόμος της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

DSC_0475DSC_0465

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση