ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

DSC_0210Ένα ταξίδι μπορεί να γίνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Επίσης μπορεί κανείς να γράψει τις εντυπώσεις από τα ταξίδια του για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει. Που τις περισσότερες φορές είναι αμιγώς τουριστικοί. Το δικό μας ταξίδι στην Τεργέστη και στη Βενετία δεν ήταν, όμως, μόνο τουριστικό. Δεν περιοριστήκαμε δηλαδή στην τυπική τουριστική συμπεριφορά που εκδηλώνεται με την φωτογράφιση μνημείων και τοπίων ίσα ίσα για να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια για το γεγονός του ταξιδιού.
Το δικό μας ταξίδι στην Τεργέστη δεν ήταν μόνο ταξίδι σε χώρο. Καλεσμένοι εκεί απ την Ελληνική κοινότητα της Τεργέστης προκειμένου να μας τιμήσουν με τη φιλοξενία τους και να τους παρουσιάσουμε την δημιουργική μας πνοή μέσα απ την τέχνη και τον πολιτισμό, ταξιδέψαμε και στο χρόνο. Και αυτό εξαιτίας της Ιστορίας, και κυρίως της Ιστορίας του Πολιτισμού, που είναι πάντα ταξίδι σε χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως αυτό το ταξίδι έγινε ταξίδι σε χωρόχρονο.
Γιατί οι στιγμές που ζήσαμε ήταν ταξίδια της συνείδησης, του νου και της ψυχής. Αυτή τη διαδρομή ακολουθήσαμε εμείς. Μέσα στις αποσκευές μας είχαμε παράδοση, Ευριπίδη, ενθουσιασμό, νεανικότητα. Και μέλλον. Γιατί αυτή την Ελλάδα θέλουμε και γι αυτή θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.
DSC_0050_2

DSC_0213_2DSC_0239_2DSC_0269_2DSC_0276_2DSC_0327_2DSC_0383_2

Δημοσιεύθηκε στην ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση