Διάκριση μαθήτριας του σχολείου μας

Καλό μας μήνα και καλή εβδομάδα!!!

Η μαθήτρια του Γ2 του Γυμνασίου μας Κερπεκίδη Πολυξένη πήρε το 1ο Βραβείο στον 2ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης (Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου) που διοργανώθηκε από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και  Λυκείων των παραπάνω περιοχών.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Μαρτυρικά χωριά: ζωντανές φωνές της Ιστορίας».

Μπράβο, Πολυξένη!!!!

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8-12-2013, στις 11:00 στο Πολιτιστικό  Κέντρο Πατρών: «Το σπίτι του Ηπειρώτη».

Της αφιερώνουμε λοιπόν το τραγούδι των Σάκη  Μπουλά και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έχει ταυτιστεί για κάποιους από εμάς, τους καθηγητές και καθηγήτριές της,  με τον αγώνα στη ζωή. Με τον αγώνα κατά της αδρανούς μελαγχολίας και υπέρ της αισιόδοξης προοπτικής στη ζωή μας… και γιατί όχι με τον αγώνα για πρωτιά. Όχι βέβαια για την πρωτιά αυτή που γίνεται αυτοσκοπός, αλλά γι’ αυτή που σχετίζεται με τη συμμετοχή μας σε κάτι, που από μόνη της καμιά φορά  ισοδυναμεί με ένα προσωπικό στοίχημα, μια πρόκληση! Και φυσικά, αν δεν συμμετάσχουμε σε κάτι, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ ούτε πρώτοι, μα ούτε και τελευταίοι και θα παραμείνουμε παθητικοί θεατές όσων συμβαίνουν γύρω μας… Αγώνας λοιπόν!!!

«Στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρουλεμάν…

Βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις

Σκέψου την ώρα, τη στιγμή που τη ρεβάνς θα πάρεις….

Λάβε θέση για να πάρεις πάλι την πρωτιά…»

Δημοσιεύθηκε στην ΣΗΜΕΡΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση