Απεργία

 Οι καθηγητές του σχολείου μας συμμετέχουν ολοι σήμερα στην απεργία. Μια πράξη μήνυμα, μια πράξη περηφάνειας και αξιοπρέπειας, γιατί οι καθηγητές θέλουν να διδάσκουν για το μέλλον με αγνότητα, καθαρότητα, ευθύτητα, ειλικρίνεια και φρεσκάδα. Γιατί οι μαθητές μας πρέπει να έχουν ευτυχισμένα πρόσωπα, λαμπερά μάτια, χαμογελαστά χείλη και κυρίως χαρούμενη καρδιά.

Ένα τραγούδι, ας το ακούσουμε τώρα μαζί, αυτές τις ώρες της απεργίας, στο οποίο συμμετέχουν τρία ιερά τέρατα του Ελληνικού πενταγράμμου (Μίκης Θεοδωράκης μουσική, Πάυλος Σιδηρόπουλος τραγούδι, Λευτέρης Παπαδόπουλος στίχοι ). Ειδικότερα το ιερό τέρας των στίχων, μας διδάσκει πως κάποιοι άνθρωποι υπερασπίστηκαν το παιδί μέσα τους, το παιδί δίπλα τους…και μας έδωσαν και συνεχίζουν να μας δίνουν ελπίδα για αυτόν τον κόσμο τον “καλό”, όπως λέει και ένα άλλο υπέροχο κομμάτι της Ελλαδίτας μας!

Μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο?

Να διώξουμε τους λογάδες και τους υποκριτές που διατηρούν αυτήν την κατάσταση?

Να πούμε όχι στις καραμέλες που μας δίνουν για να μας ηρεμούν και να μας κοιμίζουν?

Να βρούμε τρόπο να αντισταθούμε και να επιτεθούμε?…

Μπορούμε..

Αν το κάνουμε ψιθυριστά και όχι κλαίγοντας, ή φωνάζοντας σαν γραφικοί επαναστάτες…οι εποχές έχουν αλλάξει, όποιος φωνάζει ελέγχεται, όποιος σου ψιθυρίζει στο αυτί , πείθει.

Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει…όποιος είναι μέσα στο χορό,έστω και ένα τραγούδι αν ξέρει…ας πούμε αυτό που μιλάμε τώρα…θα βρει τρόπο να το τραγουδήσει ακόμα και ψιθυριστά…αλλά μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο ψίθυρος είναι αυτός που διεγείρει όλες τις αισθήσεις και τα αισθήματα… ο ψίθυρος τρομάζει “τα ζώα” και τα κάνει να λουφάζουν, ο θόρυβος απλά τα “ενοχλεί”.

Το blog μας θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της απεργίας στο σχολείο μας .Οι μαθητές μας οφείλουν κάθε πρωί να έρχονται στο σχολείο στις 08:15 .

Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση