Μαΐ 14

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

Δείτε το στο slideshare.net

Μαΐ 13

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 29/3/2014 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

  «Mάγεψαν»  οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών  το κοινό του Δήμου Πέλλας

H καθιερωμένη πλέον συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Το φιλόμουσο κοινό της πόλης απόλαυσε τις προσπάθειες των ανερχόμενων καλλιτεχνών και βίωσε εκπλήξεις και ευχάριστες μουσικές συγκινήσεις. Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος κ. Στάμκος Γρηγόριος, εκπρόσωπος της εκκλησίας,  δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στην έναρξη της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η Βυζαντινή Χορωδία η οποία, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή παραδοσιακής βυζαντινής μουσικής Γιάννη Μαλάκου, έψαλε ύμνους της Μ. Τεσσαρακοστής, δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου. Οι μαθήτριες των καθηγητριών πιάνου Κυριακής Ιωακειμίδου, Λίνας Πατρώνα, Ειρήνης Τζιόεβα  και του καθηγητή βιολιού Γιώργου Ζαχαρούδη  ερμήνευσαν έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής η οποία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Λίνας Πατρώνα συγκλόνισε με τη μοναδική ερμηνεία έργων όπως, Carmina Burana, I’m singing in the rain, the phantom of the opera.  Καθόλη την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής χορωδίας το κοινό δε σταμάτησε να χειροκροτεί, μένοντας άφωνο από τις δυνατότητες του σχολείου.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας έκλεισε με τα ορχηστρικά σύνολα των καθηγητριών  πιάνου Ίνας Παπαδοπούλου και κιθάρας Γιώτας Σίσκου που παρουσίασαν έργα Ελλήνων συνθετών αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής, αναδεικνύοντας το ηχόχρωμα κάθε οργάνου.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας ξεκίνησε με μουσικό σύνολο Ελληνικής Λαϊκής μουσικής υπό την διεύθυνση του καθηγητή μπουζουκιού Γιάννη Χριστοδούλου· συνέχισε με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής υπό την διεύθυνση του καθηγητή παραδοσιακών εγχόρδων Αβραάμ Παπαϊωάννου, θυμίζοντάς μας αγαπημένα τραγούδια της  Μικρασιατικής Παράδοσης.

Σειρά είχαν οι μικροί πόντιοι βιρτουόζοι οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ποντιακής λύρας Αλέξη Στεφανίδη συγκίνησαν αλλά και ενθουσίασαν το κοινό με τις μοναδικές τους ερμηνείες. Την εκδήλωση έκλεισε η μπάντα των χάλκινων, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Θράκης και της Μακεδονίας. Οι καθηγητές του κλαρίνου Γιώργος Τερζής, των κρουστών Δημήτρης Ντάκας, και κανονακίου Θανάσης Κάππας ήταν παρόντες σε όλα τα παραδοσιακά μουσικά σύνολα, καθοδηγώντας του μαθητές τους αλλά και μερικές φορές συμμετέχοντας σ’αυτά.

 

Κατά την ομιλία του ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, κύριος Μενέλαος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην 17χρονη ιστορία του σχολείου και την προσφορά του στον πολιτισμό του τόπου μας. Ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες που το αναδεικνύουν σε ένα ξεχωριστό σχολείο στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά. Επιπλέον, οι μαθητές με τη συμμετοχή τους σε συναυλίες και σε άλλες δραστηριότητες  αποκτούν δεξιότητες, βιώνουν συναισθήματα και απολαμβάνουν την καθημερινότητα ενός ζωντανού, δημιουργικού σχολείου.

Επίσης ο Διευθυντής ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου για το σχ. έτος 2014-2015, η οποία ξεκινά με τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου. Διευκρίνισε δε πως η διαδικασία επιλογής αφορά μόνο στη μουσική αντίληψη των παιδιών και όχι στον έλεγχο προηγούμενων μουσικών γνώσεων. Τέλος, κάλεσε όλους τους φορείς της γενικής και μουσικής εκπαίδευσης σε συνεργασίες και πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθεί και να προαχθεί η τέχνη και ο πολιτισμός, αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι στην εποχή μας.SCO_0134 SCO_0133 SCO_0092 SCO_0084 SCO_0067 SCO_0062 SCO_0059 SCO_0055 SCO_0042 SCO_0024 SCO_0019 SCO_0015 SCO_0010

 

Μαΐ 13

Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον συνθέτη «Μίκη Θεοδωράκη» Τετάρτη 27/11/2013 στα Γιαννιτσά

afierwma ston miki δικεπαπΗ Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, διοργάνωσαν εκδήλωση – αφιέρωμα προς τιμή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη «Μίκη Θεοδωράκη» την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και είχε μεγάλη απήχηση στους συμπολίτες μας.

 

 

Μαΐ 13

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών στο «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ» της Ξάνθης

P1020933 P1020891 P1030061P1030066 Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών  συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ» της Ξάνθης, από 28 έως 30 Απριλίου 2014..

Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ – Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» αποτέλεσε τον ετήσιο τόπο συνάντησης, καλλιτεχνικής έκφρασης, ποιοτικής ψυχαγωγίας και πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης μαθητών και εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, καθώς και λοιπών εμπλεκόμενων στο χώρο της μουσικής τέχνης. Με τη συλλογική προσπάθεια φορέων της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας το Φεστιβάλ προσέλκυσε μαθητές και μαθήτριες από τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας, και παράλληλα να πρόβαλε την πόλη του Μάνου Χατζιδάκι, την Ξάνθη.

Επί τρεις μέρες οι γειτονιές της Ξάνθης αντηχούσαν από συναυλίες μαθητών Μουσικών Σχολείων με τις αθάνατες μελωδίες των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τις οδηγίες του γνωστού συνθέτη Νίκου Κυπουργού και της Σχολικής Συμβούλου Μουσικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτας Τηγανούρια. Παράλληλα, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου μουσουργού, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και ομιλίες γύρω από τη ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη και διανοούμενου, με στόχο τη διατήρηση της μνήμης και τη δημιουργία πηγής έμπνευσης για τους νεότερους.

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, ως «πρεσβευτής» της μουσικής εκπαίδευσης της Πέλλας, ανταποκρινόμενο στη σπουδαία αυτή πρόσκληση-πρόκληση συμμετείχε με 36 μαθητές του, α) παρουσιάζοντας την Τρίτη 29 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης μουσικό πρόγραμμα και β) στελεχώνοντας την Τετάρτη 30 Απριλίου την μεγαλειώδη ορχήστρα-χορωδία  350 Μουσικών, η οποία υπό την διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού παρουσίασε έργα του Μάνου Χατζιδάκι.

Μαΐ 13

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής κ.Κούλας Αδαλόγλου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ»

 P1020700Β P1020694Β

Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της κ. Κούλας Αδαλόγλου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ». Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου παρακολούθησε εξαίρετους ομιλήτες των γραμμάτων και των τεχνών – Ζ. Σαμαρά, Μ. Μπακογιάννης, Αβ. Αυδή, Τρ. Δημοπούλου, Μ. Σαββίδου -να προλογίζουν και να εξάρουν το έργο της καλλιτέχνιδος. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών Π. Λαζαρίδης & Π. Αλατζίδου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Λ. Πατρώνα, φώτισαν με την ανέκδοτη μουσική τους μια άλλη πλευρά της ποίησης της κ. Κ. Αδαλόγλου.

Μαΐ 13

Το 15μελές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στον Δήμαρχο Πέλλας

DSC_0005b

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου τον Δήμαρχο Πέλλας κύριο Στάμκο για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τρέχον σχολικό έτος και να ζητήσουν την παρέμβασή του για την επίλυσή τους.

Οι μαθητές παρέδωσαν στον Δήμαρχο επιστολή με τα αιτήματά τους και εξήγησαν πως ο λόγος που οδηγηθήκαν σε αυτήν την κίνηση είναι τα μεγάλα και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του.

Ιεραρχώντας οι μαθητές αναφέρουν, πως το σημαντικότερο πρόβλημα σε αυτή τη φάση είναι  οι μετακινήσεις των μαθητών προς και από το Μουσικό Σχολείο. Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων δεν έχουν μισθωθεί όλα τα μεταφορικά μέσα με συνέπεια οι γονείς τους να τους μεταφέρουν καθημερινά με δικά τους έξοδα, επιβαρύνοντας  κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη καθηγητών, ειδικά όσον αφορά  τις μουσικές ειδικότητες. Τα κενά είναι πολλά με αποτέλεσμα το σχολείο να μην καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των μαθητών που θέλουν να ασχοληθούν συστηματικότερα με την μουσική. Οι υπάρχοντες καθηγητές κάνουν τα αδύνατα δυνατά αλλά δεν αρκούν.

Τέλος, πρόβλημα είναι η κατάργηση της σίτισης που προβλέπεται από τον νόμο  που καθορίζει τη λειτουργία του σχολείου. Οι μαθητές εξήγησαν πως το πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου είναι απαιτητικότερο και μεγαλύτερο σε χρονική έκταση από εκείνο ενός κανονικού σχολείου. Επομένως, η σίτιση κρίνεται  απαραίτητη  καθώς οι μαθητές μένουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από το σπίτι τους.
Ο κύριος Στάμκος υποσχέθηκε ότι το σχολείο θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και δεσμεύτηκε ότι με το κύρος της θέσης του θα απευθυνθεί προς τους   αρμόδιους φορείς για την σύντομη επίλυσή τους.
.

Μαΐ 13

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συναυλία της Σ.Ο.Ν.Ε.

SONE FULL ORCHESTRA SOLO VOICE SONE

Mε επιτυχία στέφθηκε η Μουσική Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.),  που πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά με Κυστική Ίνωση, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Την Ορχήστρα διηύθυνε ο Βαγγέλης Αραμπατζής και συμμετείχαν οι τραγουδιστές της Σ.Ο.Ν.Ε.  Όλγα Νεράντζη, Αθηνά Πέιου και Χριστιάνα  Τσουμίτα με τη φιλική συμμετοχή των Γιάννη Βαρδή και Γιώργου Λιανού.

Τα έσοδα της συναυλίας διατέθηκαν στο «Σύλλογο για την Κυστική  Ίνωση».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών συγχαίρουν τους μαθητές:  Λ. Αλατζίδου, Δ. Δημτσούδη, Δ. Λαζαρίδη, Π. Λαζαρίδη, Κ. Μαρουφίδου, Ε. Μελετιάδου, Ε. Πεταλωτή, Σ. Πεταλωτή και Ρ. Στέφα, οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Σ.Ο.Ν.Ε. και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Μαΐ 13

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

P1030082 DSC_0224

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2014 οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών φιλοξένησαν στο χώρο του σχολείου τους την ομάδα «Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης» ( www.eeed.gr ). Το κλιμάκιο των εθελοντών αποτελούνταν από τους: κ. Κοτσαμπασίδη Αθανάσιο, κ. Κική Γιάντσου και κ. Μαρία Νυφιώτου. Ο κύριος Κοτσαμπασίδης  ανέλυσε στους  μαθητές τα ιδεώδη που διέπουν την ομάδα των εθελοντών που εκπροσωπεί και εξήγησε ότι συμμετέχοντας ενεργά ως εθελοντές στις δραστηριότητες της Ε.Ε.Ε.Δ. έχουν την ευκαιρία να μάθουν:

1)     Να ασφαλίζουν τον ίδιο τον εαυτό τους από πολλούς καθημερινούς κινδύνους

2)     Να ασφαλίζουν τους συγγενείς και φίλους, που ζουν κοντά τους

3)     Να μπορούν, όταν παρευρεθούν σε κάποιο ατύχημα, να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που κινδυνεύουν.

4)     Να συμμετέχουν στην οργάνωση και στην εκτέλεση αποστολών Έρευνας και διάσωσης.

5)     Να μάθουν να λειτουργούν υπεύθυνα μέσα σε μια ομάδα, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και την ευθύνη της ζωής όχι μόνο όσων κινδυνεύουν, αλλά και των υπόλοιπων μελών-διασωστών.

Στο πρακτικό μέρος έγινε ανάλυση της μεθοδολογίας αντιμετώπισης περιστατικών, όπως αιμορραγίες από τραυματισμούς, κρίσεις επιληψίας, αιφνίδια κατάρρευση, πνιγμονή και γενικά περιπτώσεις που απαιτείται Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν το θεωρητικό μέρος με τις εισηγήσεις των εθελοντών, πέρασαν στη πρακτική εξάσκηση επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τη διαδικασία ΚΑΡΠΑ στις ειδικές κούκλες εκπαίδευσης. Στο τέλος, εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς παρέδωσαν, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, υλικό πρώτων βοηθειών που είχαν συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές από το υστέρημά τους. Η ημερίδα τελείωσε με την υπόσχεση να επαναλαμβάνεται κάθε σχολική χρονιά, εφόσον όλοι οι «επιμορφούμενοι» εκτίμησαν τις πολύτιμες δεξιότητες που μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσα από τέτοιες δράσεις.

Η διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων ευχαριστούμε την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης, συγχαίρουμε τα μέλη της για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο και τους ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια.

Μαΐ 13

Μία Ιδιαίτερη Πολιτιστική – Αθλητική εκδήλωση στο Μουσείο της Πέλλας !

P1020736 P1020737

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Μαρτίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, το Δημοτικό σχολείο Παραλίμνης, διοργάνωσε μία πολιτιστική – αθλητική εκδήλωση με την συνεργασία του Δήμου Πέλλας και της ΙΖ΄ΕΠΚΑ.

Συγκεκριμένα προσκάλεσε την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό βιβλίο με τίτλο «…Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι! » και παράλληλα ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα ίδρυσης ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας μέσα στο Μουσείο.

Το εκπαιδευτικό βιβλίο παρουσίασε η συγγραφέας – Δ/ντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ιλεάνα Κλοκώνη μαζί με την Ολυμπιονίκη ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα, την Ολυμπιονίκη ρυθμικής γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, την Παραολυμπιονίκη ξιφασκίας Έφη Βλάμη, ενώ προσκεκλημένη των διοργανωτών ήταν και η Ολυμπιονίκης του ταεκβοντό Έλλη Μυστακίδου.

Ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συμμετείχαν και τόνισε την μεγάλη και διαχρονική σημασία των Ολυμπιακών Αξιών, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, του Εθελοντισμού, του Ευ Αγωνίζεσθαι.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας για την άμεση ανταπόκριση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού σχολείου Παραλίμνης, κ. Χρήστο Μπαλάσκα, που μέσα από τον προσωπικό του αγώνα είχε την έμπνευση της διοργάνωσης αυτής της πρωτόγνωρης εκδήλωσης.

 

Η συγγραφέας εμπνεύστηκε το βιβλίο από τους «Ολυμπιονίκες της Ζωής» από τα παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες και καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους για ζωή με ελπίδα και αισιοδοξία.
Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου έγινε με τρόπο μοναδικό από την κ. Κοκλώνη, που ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στις Ολυμπιονίκες, να ακούσουν τα προσωπικά τους βιώματα και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Παράλληλα η Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας Έφη Βλάμη έκανε μία σύντομη ενημέρωση για το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινητικό κλίμα.

Συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Παραλίμνης, του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών που τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο και του Δημοτικού σχολείου Πέλλας.

Ο οικοδεσπότης- Δ/ντής του Δημοτικού σχολείου Παραλίμνης κ. Aθανάσιος Σίσκος ευχαρίστησε θερμά την εκπρόσωπο της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, τον εκπρόσωπο της ΙΖ΄ΕΠΚΑ κ. Χάρη Τσούγγαρη και όλους όσους παραβρέθηκαν και τόνισε πως από την εκδήλωση αυτή της παρουσίασης του βιβλίου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) προσδοκούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τα πανανθρώπινα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού και ακόμη θα ήταν ευχής έργο, μέσα απo αυτήν, να οδηγηθούμε στην ευτυχή κατάληξη της ίδρυσης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας, γεγονός που θα είχε διαχρονική αξία για τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας μας.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο εκπρόσωπος της ΙΖ΄ΕΠΚΑ κ. Χάρης Τσούγγαρης και ο σχολικός σύμβουλος Β΄Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέλλας κ Χριστόδουλος Φανιόπουλος ενώ παραβρέθηκαν ο αιρετός  ΠΥΣΠΕ κ. Νίκος Αγγελίδης, ο Δ/ντής του μουσικού σχολείου κ. Μενέλαος Μιχαηλίδης, η Δ/ντρια του Δημοτικού σχολείου Πέλλας κ. Χανού Αναστασία, ο εκπρόσωπος του δημοτικού σχολείου Ν.Πέλλας κ Ιωάννης Καψάλης και εκπαιδευτικοί.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων , στην οποία συζητήθηκε η δυνατότητα ίδρυσης Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, όπου θα δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να διδάσκονται την Ολυμπιακή μας Ιστορία από τους υπεύθυνους της ΕΘΝ.Ο.Α. με την παρουσία Ολυμπιονικών. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 3 Ολυμπιακά Εργαστήρια στην Ελλάδα και ο χώρος του Μουσείου της Πέλλας κρίνεται ο πλέον ιδανικός. Στη συνέχεια η κ. Ιλεάνα Κοκλώνη και οι Ολυμπιονίκες ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου.

Μαΐ 09

Γιαννιτσά: Το ΚΔΑΠΜΕΑ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα για άτομα με ειδικές ικανότητες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με τις εξαιρετικές κατασκευές των παιδιών να κοσμούν τον χώρο του Κέντρου, τα παιδιά, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι  του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τίμησαν την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπεύθυνου του Κέντρου, Κοινωνικού Λειτουργού κ. Πρόδρομου Ασταρτζή, ενώ για την ημέρα και την σημασία της αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με αναπηρία, μίλησε η εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, κ. Σταματία Χατζηαντωνίου.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με συνεχή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠΜΕΑ και ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Μενέλαος Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε την αρωγή που επιβάλλεται να δείχνουν οι υγιείς άνθρωποι στα άτομα με κινητικά ή νοητικά προβλήματα γιατί τίποτα στην ζωή δεν είναι δεδομένο. Ανέφερε χαρακτηριστικά τους κινδύνους που κρύβουν τα τροχαία και πόσο εύκολο είναι κάποιος υγιής συνάνθρωπός μας ή οι ίδιοι μας να περάσουμε στην απέναντι πλευρά. Κατάληξε στην επισήμανση ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε ως ισότιμους πολίτες τα άτομα με αναπηρία και ότι αυτό ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και χορό από όλους τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ χαρίζοντας ωραίες μουσικές στιγμές στους μαθητές του Κέντρου και τους γονείς τους. Μαθητές και εργαζόμενοι προσέφεραν δώρα που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά στον διευθυντή του σχολείου και στους μαθητές που τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική.

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων