ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ

Εμβολιασμός:  Η παραγωγή εμβολίων, είναι η μεγαλύτερη πρόοδος της ιατρικής επιστήμης κατά τον 20ο αιώνα. Πολλά νοσήματα που ταλαιπωρούσαν την ανθρωπότητα βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής κο Σπυρίδη το μοναδικό εμβόλιο που δεν προσέφερε στην ανθρωπότητα όσα περίμενε από αυτό, είναι το εμβόλιο κατά της φυματίωσης, γι αυτό γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία αποτελεσματικότερου .

 

Εργασίες μαθητών

Θετικά αποτελέσματα εμβολιασμών: Εκατομμύρια ανθρώπων σώθηκαν με τους εμβολιασμούς.Έτσι οι νεότερες γενιές πολιτών και γιατρών δεν ήρθαν σε επαφή με απώλειες παιδιών από λοιμώδη νοσήματα.

Οι εμβολιασμοί λοιπόν είναι από τα πιο αποτελεσματικά και οικονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν για να βελτιώσουν το επίπεδο υγείας τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Αρνητικές επιπτώσεις εμβολίων.

Τα τελευταία χρόνια έγινε συσχέτιση πολλών ασθενειών με τους εμβολιασμούς. Μερικές ασθένειες που τεκμηριωμένα βρέθηκε να έχουν άμεση σχέση είναι: αλλεργίες και εκζέματα, άσθμα, αυτισμός, καρκίνος, διαβήτης, αποβολές, νευρολογικά και αυτοάνοσα νοσήματα και πολλές άλλες.

Εξ΄άλλου τα εμβόλια όλα δεν παρέχουν την δια βίου ανοσία οπότε με την επανάληψή τους αυξάνεται ο κίνδυνος για περισσότερες αλλεργίες. Μάλιστα στην Αμερική υπογράφηκε νόμος που καλύπτει τον γιατρό και τις παρασκευαστικές εταιρείες ώστε να μην διώκονται μετά από βλάβη,τραυματισμό ή θάνατο που προέκυψαν από εμβολιασμό.

Συστατικά των εμβολίων: Μέταλλα όπως υδράργυρος και αλουμίνιο.

Ζωικά κύτταρα από πιθήκους, νεφρά σκύλων, αγελάδας κλπ.

Φορμαλδεϋδ, πολυσορβικό 80 και πολλές άλλες.

 

Από τη μαθήτρια Κοντού Ελευθερία .

 

Οι μελέτες και οι στατιστικοί δείκτες για τη συσχέτιση ασθενειών-εμβολίων μπορούν να σας δοθούν για περισσότερη μελέτη.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια Γρίβα Ιωάννα ΠΕ04 Βιολόγος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων