Οι μοτοσυκλετιστές μίλησαν και οι μαθητές χάρηκαν …

Σήμερα Δευτέρα 16-4-2018 το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας βρέθηκε στη Νάξο και σε συνεργασία με την τοπική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου  παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου μας το προγράμματος του Ινστιτούτου, Μοτοθέσις  «ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝΤΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ» το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.20.1/146247/Δ2/17-9-2015). Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου φρόντισαν να παρουσιάσουν τη δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας η οποία απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών δηλ. σ’ αυτούς που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που, οι μοτοσυκλετιστές, πρέπει να βλέπουν τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που χρησιμοποιείται. Η ανάγκη της δράσης προέκυψε από τις αρνητικές στατιστικές που χρόνια τώρα καταγράφουν το πρόβλημα. Το μοτοποδήλατο ή η μοτοσυκλέτα μπορεί να ‘ναι το “εισαγωγικό” όχημα των νέων ανθρώπων στην τροχαία κίνηση και ξέρουμε όλοι ότι τα πρότυπα που προβάλλονται κάθε άλλο λειτουργούν θετικά δηλ. προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας.

Η παρουσίασης της δράσης στο σχολείο μας διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες και οι μαθητές την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον.