ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μετά απο πρωτοβουλία των μαθητών του Γ2 σε μια προσπάθεια να φέρουν πιο κοντά τα Χριστούγεννα, προσκλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Νάξου και παρουσίασαν τρόπους παρασκευής εδεσμάτων ενω στη συνέχεια συμμετείχαν και οι μαθητές του Γυμνασίου στην διαδικασία παρασκευής μικρών κερασμάτων τα οποία προσέφεραν σε συμμαθητές τους. Η διευθύντρια του ΔΙΕΚ κα Σοφία Μανωλά μίλησε στην αρχή στα παιδιά και εξήγησε τον σημαντικό ρόλο του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που δίνει σε νέους που αποφοιτούν απο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν οι δύο σπουδαστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ηταν απόφοιτοι ΤΕΙ, οι οποίοι μαζί με τον αρχισέφ εκπαιδευτικό τους κ. Δημήτριο Γιαννάκη, παρουσίασαν στους μαθητές της Γ΄τάξης τον τρόπο παρασκευής γλυκισμάτων και πιο συγκεκριμένα μιλφέιγ και cheesecace.

Την ίδια ώρα στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας ο κ. Κοντόπουλος Ι. έστησε μαζί με τους μαθητές αυτοσχέδιο σύστημα παραγωγής ρακής. Μαθητές απο την Β΄και Γ΄τάξη έφεραν υπολείμματα απο στέμφυλα και ξεκίνησαν το δικό τους “ρακιτζό” μέσα στην αυλή του σχολείου συνοδευόμενοι απο τους ήχους του βιολιού που έπαιζαν συμμαθητές τους.

Τέλος το άλσος της Ελλης επισκέφθηκε ομάδα μαθητών με τους εκπαιδευτικού κ.κ. Σωρόκο Ν. και Στρούβαλη Π. όπου στόλισαν ένα δέντρο ακολουθώντας το έθιμο που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια (φέτος διακόπηκε), στο οποίο τα παιδιά απο μικρές τάξεις συμμετείχαν και ήθελαν να επαναλάβουν.