ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-2018

Εορτασμός της Πολιούχου της πόλης μας    «Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας »

21-11-2017a21-11-2017eΣτις 21 Νοεμβρίου 2017 γιορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στη Χώρα της Νάξου, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου ,κατά την οποία εορτάζει η Πολιούχος της πόλης μας, «Παναγία η Χρυσοπολίτισσα». Το σχολείο  τίμησε  την Παναγία μας , με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών  στη θεία Λειτουργία που έγινε ανήμερα το πρωί. Επίσης,  οι μαθητές με επικεφαλής τη Σημαία το21-11-2017cυ σχολείου  συμμετείχαν στη Λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας  στους δρόμους της πόλης.

21-11-2017b

 

 

 

 

 

 

 

 

21-11-2017d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιορτή για την 44η επέτειο  του Πολυτεχνείου

DSCN3656

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο μας γιόρτασε την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η γιορτή  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο  μας .  Έγινε  αναφορά στα γεγονότα της εποχής εκείνης,  από τις μαθήτριες  της Β τάξης , Βερώνη Αντωνία και  Φραγκίσκου Στέλλα  που ανέγνωσαν σχετικό  κείμενο καθώς   και από την προβολή βίντεο.  Η γιορτή εμπλουτίστηκε με ζωντανή μουσική και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας. Ζωντανή μουσική έπαιξαν: Ψαρράς Βασίλης (βιολί), Μαργαρίτης Στέ λιος (κιθάρα) και η καθηγήτρια μουσικής  του σχολείου κυρία  Λεοντιάδου Έλσα (αρμόνιο). Την επεμέλεια  της γιορτής DSCN3657είχαν οι κυρίες Ζούλη Μαρία και Λεοντιάδου Έλσα.

 

 

 

 

 

 

 

27-10h

 

28η Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή  27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  γιορτή για την επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου. Αρχικά, συγκεντρώθηκαν οι μαθητές   ,στο μπροστινό προαύλιο, όπου ανακοινώθηκαν τα ονόματα   των σημαιοφόρων, παραστατών  και μαθητών που θα καταθέσουν το στεφάνι και στις δύο εθνικές επετείους. Ακολούθησε απονομή αριστείων και βραβείων προόδου στους μαθητές  που αρίστεψαν και πρώτευσαν  στα τμήματα τους  κατά την περσυνή χρονιά.

Η σημαιοφόρος ,παραστάτες και μαθητές που θα καταθέσουν το στεφάνι για την 28η Οκτωβρίου είναι οι εξής:

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ -ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ ΤΑΞΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΠΑΤΣΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ Γ ΤΑΞΗ
  ΙΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Γ ΤΑΞΗ
  ΒΕΡΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ Β ΤΑΞΗ
  ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Β ΤΑΞΗ
  ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΤΑΞΗ
ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΟΝΔΥΛΗ ΚΡΥΣΤΑΛΕΝΙΑ Γ ΤΑΞΗ
ΞΕΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Γ ΤΑΞΗ
ΧΟΥΖΟΥΡΗ ΣΟΦΙΑ Γ ΤΑΞΗ

Στη συνέχεια  ,οι μαθητές  παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του σχολειου μας  μικρή, πλην όμως περιεκτική γιορτή, που περιελάμβανε τραγούδια με χορωδία και ορχήστρα απο μαθητές και των τριών τάξεων, τους οποίους είχε συντονίσει και επιμεληθεί η καθηγήτρια μουσικής κα Έλσα Λεοντιάδου. Ακολούθησε προβολή εικόνων απο το έπος του ’40 με κείμενα για το νόημα του εορτασμού και το σεβασμό που οφείλουμε στους αγωνιστές εκείνους που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία μας. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά και παραλληλισμός με τις σημερινές συγκυρίες και τα δεσμά που καταδυναστεύουν τις νέες γενιές των Ελλήνων. Η γιορτή μας τελείωσε με ένα πολύ όμορφο  θεατρικό μονόπρακτο «Μπερδεύτηκα μ’ αυτά που βλέπω!» με την συμμετοχή μαθητών της Β΄τάξης (Βάϊος Γρύλλης, Αντώνης Τριαντάφυλλος, Διονύσης Τελόπουλος, Άγγελος Χιλάι) . Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι καθηγήτριες κ.κ. Βίσκα – Πιτταρά Αικατερίνη και Λυκουροπούλου Μαρούσα

Το σχολείο ευχαριστεί  θερμά τον κ. Γιώργο Δεουδέ για την ευγενική προσφορά του να καλύψει με τα ηχητικά μηχανήματα και την προσωπική του επιμέλεια, την γιορτή . Επίσης ευχαριστεί  και τον παλιό  μας μαθητή Σέργη Δημήτρη   που αν και έχει αποφοιτήσει από το σχολείο  , μας τιμάει κάθε χρόνο με την παρουσία  του στη γιορτή .

Το σχολείο μας  το έτος 1944

Το σχολείο μας ,  το έτος 1944

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

Με αφορμή την 73η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού μας  από το γερμανικό ζυγό ,στις 15 Οκτωβρίου 1944 , το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης σε κείνα γεγονότα. Η εκδήλωση  έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου , κατά τη διάρκεια της 1ης διδακτικής ώρας, της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017 , παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών .

Γιορτή για την Απελευθέρωση της Νάξου

Γιορτή για την Απελευθέρωση της Νάξου στο αμφιθέατρο του σχολείου

Εξαμελής ομάδα μαθητών ανέλαβε και ενημέρωσε το σύνολο του σχολείου ,με απλό και κατανοητό τρόπο για τα σημαντικότερα γεγονότα εκείνης της μαύρης περιόδου. Έγινε αναφορά στην πρώτη πραγματική μάχη της Νάξου εναντίον των Γερμανών ,στις 25 Μαΐου 1944 και στην 2η τριήμερη μάχη  από 12 Οκτωβρίου 1944 έως και 14  Οκτωβρίου 1944 που οδήγησε στην απελευθέρωση του νησιού τη 15η  Οκτωβρίου 1944.  Επίσης , αναφορά έγινε στη  συμβολή  της Ναξιακής  αντιστασιακής οργάνωσης (Στρατιωτικό τμήμα Νάξου)  στον Αγώνα αλλά  και  στην προσφορά ναξιωτών αγωνιστών. Ακόμα  , στη αυτοθυσία και τον ηρωισμό  του 19χρονου  Γεωργίου Βαλληνδρά  που βρήκε  φρικτό θάνατο από γερμανική σφαίρα ,στο προαύλιο του σχολείου μας .Την επιμέλεια της γιορτής είχε η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας κυρία Αγγελή Ελένη.

Οι  μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή ήταν : Βερώνη Αντωνία , Βερώνη Άννα, Δέτση Αναστασία , Βερύκοκκος Στυλιανός- Κυπριανός,  Ψαρράς Βασίλης, Γαβαλάς Μιχάλης.