ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: ΤΟ 15μελες μαθητικό συμβούλιο του σχολείου για το σχολ. έτος 2020-21

2 Δεκεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΦΡΑΓΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : Πρόεδρος

ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ: Αντιπρόεδρος

ΠΑΝΤΕΛΑΊΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: γραμματέας

ΜΠΟΓΚΤΑΝΙ ΕΡΓΚΕΣΤ: μέλος

ΜΑΘΙΑΣΟΥ ΜΥΡΤΩ: μέλος

ΣΤΕΦΝΙ ΣΟΦΙΑ: μέλος

ΓΚΟΡΝΤΙ ΠΑΥΛΟΣ: μέλος

ΚΟΝΔΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ: μέλος

ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΙΑΚΩΒΙΝΑ: μέλος

ΛΕΚΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: μέλος

ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: μέλος

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΗΣΕΑΣ: μέλος

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ: μέλος

ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΑΛΙΚΗ: μέλος

ΖΩΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: μέλος

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

1 Δεκεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές, διανύουμε μια περίοδο πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους μας καθώς καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες καθημερινότητας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Θέλοντας να διατηρήσουμε την επικοινωνία με όσους από εσάς συνεργαζόμασταν και πριν αλλά να έρθουμε σε επαφή και με άλλους γονείς και παιδιά του σχολείου μας, φροντίζουμε για την παροχή Συμβουλευτικών και Υποστηρικτικών υπηρεσιών απο τα μέλη της ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) του σχολείου.

Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάξου ότι κάθε Δευτέρα 9-12 π.μ. και Παρασκευή 9-11 π.μ. θα βρίσκονται στο σχολείο η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός προκειμένου να παρέχουν, τηλεφωνικά, κάθε δυνατή συμβουλευτική υποστήριξη.

Ττηλέφωνα σχολείου: 2285022281 και 24223

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

24 Νοεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ
Στις 13 Νοεμβρίου 2020 παραλάβαμε ένα νέο βιντεοπροτζέκτορα στο σχολείο μας, ευγενική προσφορά του Ιδρύματος Αγάπης και Εποποιίας του Ιερού ναού Παντανάσσης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πατέρα Κωνσταντίνο Λιανό που για μια ακόμη φορά ανταποκρίνεται στα αιτήματα του 1ου Γυμνασίου, δείχνοντας την αγάπη του στο σχολείο το οποίο φοίτησε ως μαθητής αλλά και εξακολουθεί να στηρίζει όποτε του ζητηθεί.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον επιχειρηματία και γονέα μαθήτριας του σχολείου μας, κ. Συρίγο Ελευθέριο, ο οποίος εγκατέστησε δωρεάν το σύστημα προβολής παρέχοντας κάθε υλικό και υπηρεσία που ήταν απαραίτητα.

Την ίδια ημέρα ένας άλλος γονέας, ο κ. Κωνσταντίνος Βαλέρης με προ
σωπική εργασία και την διάθεση του γερανοφόρου οχήματός του, συγκέντρωσε και μετέφερε μέχρι την αυλή του σχολείου μας, τρείς μεγάλους σάκους χώμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση και βελτίωση του εδάφους καθώς και για νέες φυτεύσεις.
Θερμά τους ευχαριστούμε όλους

Πραγματοποίηση Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολ. Ετος 2020- 2021

20 Νοεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ
Αγαπητοί γονείς
Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β΄ 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ.125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 20202021 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα:
Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
Μαθηματικά,
Φυσική,
Χημεία και
Αγγλικά.
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α΄ της με αρ.πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας
της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.
Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρεστε για να συμμετέχουν τα παιδιά σας στην ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ , να υποβάλετε μέχρι την Τρίτη 1-12-2020 στο email του σχολείου mail@1gym
naxou. kyk.sch.gr την υπεύθυνη δήλωση
Συν3 _Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2020_2021
Συν1_ΦΕΚ Β_4194_ΕΝ_ΔΙΔ_2020_21

το 1ο Γυμνάσιο Νάξου τιμά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

16 Νοεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

11 Νοεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ_απο 2-11-20

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Οδηγίες εγγραφής στην «ηλεκτρονική τάξη» (η-ταξη)

8 Νοεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΥΧΓΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠ/ΣΗ ΜΕΣΩ της πλατφόρμας E-CLASS

Για τη συμμετοχή των μαθητών στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία ,μέσω της πλατφόρμας eclass  απαιτείται  πρώτα εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Όσοι έχουν εγγραφεί και γνωρίζουν username και κωδικό, μπορούν να συνδεθούν

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα e-class οι καθηγητές του σχολείου μας θα αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό και ασκήσεις προκειμένου να μελετούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του σχολείου

Ενημερώνουμε  τους  γονείς που δεν έχουν ακόμα εγγράψει  τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ότι  μπορούν  να πραγματοποιήσουν  την εγγραφή στο   https://register.sch.gr/students

Όσον αφορά τους μαθητές που δεν σημείωσαν τους κωδικούς τους μπορούν να κάνει ανάκτηση ο γονέας μέσω της σελίδας  https://register.sch.gr/password/reset_password/

Απο Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2020 υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Μήνυμα διευθυντή

8 Νοεμβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας, από αύριο Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2020 ξεκινάει μια νέα περίοδος εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η πρώτη γνωριμία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έγινε την πρώτη περίοδο της πανδημίας που βιώσαμε την άνοιξη του 2020, τότε που όλοι μας γνωρίσαμε και εξελιχθήκαμε σε νέες εκπαιδευτικές διαδικασίες. Χρησιμοποιώντας τεχνολογικές μεθόδους και εξοπλισμό, χρήσιμες/ους, καταφέραμε, σε λίγο χρόνο, να κάνουμε μεγάλα και αποτελεσματικά βήματα. Η νέα περίοδος που αρχίζει από αύριο δεν θα είναι πειραματική και δεν Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

27 Οκτωβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Την Τρίτη 27-10-2020 κατά τη διάρκεια της 1ης και 2ης ώρας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις-δράσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Φ1/144550/ΓΔ4/22 – 10-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΘ. Οι εκδηλώσεις- δράσεις περιελάμβαναν προβολή βίντεο και συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες μελέτης κειμένων και επίλυσης σταυρολέξων και πραγματοποιήθηκαν εντός του κάθε τμήματος με τους υπεύθυνους καθηγητές. Την επιμέλεια του υλικού των δράσεων είχαν οι φιλόλογοι του σχολείου μας κυρίες Συριοπούλου Μαρία και Ψαρρά Ευδοξία.

Ακολούθησε την 3η διδακτική ώρα η τελετή παράδοσης της Σημαίας από τον διευθυντή κύριο Φουτάκογλου Στράτο στη σημαιοφόρο του σχολείου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γ. Βαλληνδρά που βρίσκεται στον κήπο του σχολείου. Στο τέλος, οι μαθητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο . Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ανεμοστρόβιλος στη Νάξο

22 Οκτωβρίου 2020 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΞΟΥ

Χτισμένο σε προνομιακή θέση το σχολείο μας, στέκει αγέρωχο περίπου  έναν αιώνα τώρα, δεινός παρατηρητής των φυσικών  φαινομένων και όχι μόνο,  χαρίζοντας  καθημερινά στους θαμώνες του πανέμορφες εικόνες !!

Έτσι και σήμερα οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές στιγμές, με  το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από το λιμάνι της Νάξου.

 

Μία δίνη που ρουφούσε στο πέρασμα της  θαλασσινό νερό  και το ανέβαζε στον ουρανό!! Εντυπωσιακές εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλα αποτυπωμένες στη Διαβάστε όλο το άρθρο »