ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Επισκεφθείτε την νέα ιστοσελίδα μας στο παρακάτω link:

http://gym-mous-varth.ilei.sch.gr/index.php

 

Η σελίδα βρίσκεται υπο κατασκευή και ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά….

Τι είναι το Μουσικό Σχολείο

1. Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο & Γενικό Λύκειο) είναι όπως όλα τα Γυμνάσια & Λύκεια της χώρας. Διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στο Γυμνάσιο και όλα τα μαθήματα και οι Κατευθύνσεις στο Γενικό Λύκειο.

2. Στο Μουσικό Σχολείο, εκτός από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, διδάσκονται επί πλέον και μαθήματα μουσικής και τεχνών. Στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας μελετούν σε ισότιμη βάση την Ελληνική Μουσική Παράδοση & την Ευρωπαϊκή (κλασική & σύγχρονη) μουσική. Διδάσκονται, επίσης, Ιστορία της Τέχνης & Θέατρο. Επίσης διδάσκονται Πιάνο, Ταμπουράς, Κιθάρα, Φλάουτο, Κλαρίνο, Λαούτο, Βιολί, Μπουζούκι, Μαντολίνο, Κρουστά κ.λ.π.

3. Απευθύνεται σε μαθητές & μαθήτριες που έχουν κλίση & ταλέντο στη μουσική, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές σπουδές. Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της Μουσικής Παιδείας, χωρίς υστέρηση της γενικής μόρφωσης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσω της διδασκαλίας των μουσικών & καλλιτεχνικών μαθημάτων, παράλληλα με τα γενικά μαθήματα, καθώς επίσης & λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις όπως (Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Παραστάσεις, Μουσικούς Αγώνες & άλλα).

4. Στο Μουσικό Σχολείο λειτουργούν ολιγάριθμα τμήματα μαθητών, ο μεγαλύτερος αριθμός ανέρχεται στους 20. Αυτό ευνοεί την καλύτερη συμμετοχή και αξιολόγηση των μαθητών και ιδιαίτερα των μαθητών του Λυκείου.

5. Στους μαθητές προσφέρεται κάθε μεσημέρι φαγητό με έξοδα της πολιτείας, καθώς & δωρεάν μεταφορά από το σπίτι στο Σχολείο & αντιστρόφως.

6. Στην Α΄ τάξη Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι όλων των Δημοτικών Σχολείων του Νομού, ύστερα από επιλογή μέσω εξετάσεων που διενεργούνται από το Υπουργείο Παιδείας. Οι γονείς των μαθητών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο έως το τέλος Μαίου. Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄Γυμνασίου, επιλέγονται με test, που σκοπό έχουν να ερευνήσουν την ευαισθησία και την κλίση των μαθητών στη μουσική. Τα test αποδεικνύουν την αίσθηση ρυθμού, την ακουστική ικανότητα, τη δυνατότητα αναγνώρισης μιας μελωδίας, την ποιότητα δημιουργικής έκφρασης με αφορμή ένα γλωσσικό κείμενο.

7. Μαθητές μπορούν να εγγραφούν στο Μουσικό Σχολείο για συμπλήρωση κενών θέσεων για τις τάξεις Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε όλα τα μουσικά μαθήματα και στη ύλη, που ορίζεται στα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα της αντίστοιχης τάξης.

8. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου αξιολογούνται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς:

 • Στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, που καθορίζουν την προαγωγή τους, όπως σ’ όλα τα σχολεία,
 • Στα μαθήματα Μουσικής Παιδείας, που καθορίζουν την παραμονή τους ή όχι στο σχολείο.
 • Μαθητής με χαμηλή επίδοση στα Μουσικά Μαθήματα δε μπορεί να συνεχίσει τη φοίτησή του στο Μουσικό Σχολείο, και ας προάγεται στα μαθήματα Γενικής Παιδείας.
 • Μαθητής που απορρίπτεται στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, υποχρεωτικά μετεγγράφεται σε άλλο σχολείο.

9. Οι απόφοιτοι του Γενικού Μουσικού Λυκείου έχουν τις ίδιες δυνατότητες επιλογής, κατά την αποφοίτησή τους, με τους αποφοίτους των άλλων Λυκείων, να δώσουν εξετάσεις και να εισαχθούν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Επί πλέον έχουν τη δυνατότητα, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση του 2000 (Γ2/1050/4-3-2000), απόκτησης πτυχίου Μουσικής Ειδικότητας,

 • Αρμονίας,
 • Βυζαντινής Μουσικής
 • οργάνων Παραδοσιακών

ύστερα από εξετάσεις που γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο. Οι τίτλοι αυτοί είναι ισότιμοι & αντίστοιχοι με τους τίτλους που χορηγούνται από τα Ωδεία και τις Μουσικές Σχολές.

10. Για τους τελειοφοίτους του Μουσικού Σχολείου προωθείται Προεδρικό Διάταγμα, που θα πριμοδοτεί την εισαγωγή τους στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων της χώρας.

11. Επίσης οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους αποκτούν πολύτιμες γνώσεις για ανώτερες Μουσικές Σπουδές & εμπειρίες για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση. Οι απόφοιτοι των Μουσικών Σχολείων που αποκτούν τίτλο Μουσικής Ειδικότητας μπορούν να εργαστούν αμέσως στα Μουσικά Σχολεία, σαν καθηγητές Μουσικής.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΚΙΒΑΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Αλληλεπιδραστικά βιντεομαθήματα για την επεξεργασία κειμένου (Α’ Γυμνασίου)

Δημιουργοί των αλληλεπιδραστικών βιντεομαθημάτων είναι οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19: Νίκος Π. Μιχαηλίδης, Άννα Μονέφτση και Ελένη Χριστοπούλου. Τα μαθήματα που δημιουργήθηκαν φαίνονται παρακάτω:

 1. Τροποποίηση και αποθήκευση εγγράφου
 2. Στοίχιση και μορφοποίηση παραγράφων
 3. Αντιγραφή και μετακίνηση στην επεξεργασία κειμένου
 4. Μορφοποίηση γραμματοσειράς κειμένου
 5. Κουκίδες και αρίθμηση
 6. Εύρεση και αντικατάσταση
 7. Χρήση κεφαλίδας και υποσέλιδου
 8. Σχεδίαση στην επεξεργασία κειμένου
 9. Μορφοποίηση σελίδων
 10. Εισαγωγή συμβόλων και υπερσυνδέσμων
 11. Εισαγωγή εικόνων
 12. Ορθογραφικός έλεγχος στην επεξεργασία κειμένου
 13. Πίνακες
 14. Εκτύπωση και προεπισκόπηση εκτύπωσης

Καλωσήρθατε στο blog μας

Καλωσήρθατε στον ιστότοπο του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού.

Στις σελίδες μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το σχολείο μας καθώς και για τις διάφορες εκδηλώσεις μας.

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων