Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου

Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις

Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου προχωράει με τηλεκπαίδευση!

Μάι 201229

Στις 11/5/2012 το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου σε συνεργασία με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας του Κέντρου Παιδαγωγικής Έρευνας πραγματοποίησε διδασκαλία μέσω Τηλεκπαίδευσης.
Μαθητές μας ,της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄Λυκείου , μαζί με μαθητές από Λύκειο στη Χαλκίδα παρακολούθησαν μαθήματα Φιλολογίας και Αστροφυσικής. Ειδικότερα ο κ. Μαντάς , σύμβουλος Φιλολόγων Εύβοιας, παρουσίασε τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του “Αγίου των γραμμάτων”. Ακολούθησε συζήτηση μαθητών και καθηγητή.
Σε δεύτερη παρουσίαση ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αντωνίου εισήγαγε τους μαθητές στη μαγεία της αρχιτεκτονικής του σύμπαντος , προσεγγίζοντας ειδικότερα τον Ήλιο και τη σχέση του με το πλανήτη Γη.
Πορευόμαστε ήδη στην πλήρη αξιοποίηση του τεχνολογικού εξοπλισμού του σχολείου μας και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία για αποτελεσματικότερη μάθηση και ευρύτερη μόρφωση.

από κάτω από: Εκπαιδευτικά θέματα-Έρευνα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου προχωράει με τηλεκπαίδευση!    

Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου για τη Jazz

Μάι 20129

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου εκδήλωση για την Jazz μουσική, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εορτασμού της Jazz μουσικής.

jazz

από κάτω από: Εκπαιδευτικά θέματα-Έρευνα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου για τη Jazz    

Δεντροφύτευση από το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου

Απρ 20125

Την Παρασκευή 06 Απριλίου 2012 στις 10:00 π.μ. οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αμυνταίου για να φυτέψουν δεντράκια, δίνοντας μια ανάσα οξυγόνου στην πόλη του Αμυνταίου και στέλνοντας ένα μήνυμα ζωής.
dentrofyteysh

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες φωτογραφίες από την ημέρα δεντροφύτευσης

d1 d2 d3 d4

από κάτω από: Εκπαιδευτικά θέματα-Έρευνα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεντροφύτευση από το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου    

Υποβολή αίτησης – δήλωσης υποψηφίων ΓΕΛ – ΕΠΑΛ (Ομάδας Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση & αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

Φεβ 201214

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το χρονικό διάστημα από 10 έως 25 Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) (ομάδας Β΄) και των αποφοίτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ(Ομάδα Β΄).
Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης αρχίζει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, και λήγει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου του 2012 (επειδή η 25η Φεβρουαρίου είναι ημέρα Σάββατο). Τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση – Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

από κάτω από: Εκπαιδευτικά θέματα-Έρευνα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υποβολή αίτησης – δήλωσης υποψηφίων ΓΕΛ – ΕΠΑΛ (Ομάδας Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση & αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο    

Μάι 20119

Σήμερα στις 10:00, στο πνευματικό κέντρο Φλώρινας,  “Αριστοτέλης”, παρουσιάσαμε τα προγράμματα που υλοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2010-2011 (Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό, Αγωγής Υγείας).

Εκθέσαμε τα πόστερ, τις αφίσες και το ενημερωτικό υλικό από όλες τις δραστηριότητες μας και στη συνέχεια οι μαθητές μας, Μητρούσης Στυλιανός και Κίτσος Βασίλειο, με μια σύντομη ομιλία, παρουσίασαν τις εργασίες μας στους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Του χρόνου θα μαστε πάλι εκεί!


5 + 4 βήματα για την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Απρ 201119

Μεταφέρουμε άρθρο από την εφημερίδα Αγγελιοφόρος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011 09:05

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ

Σε λιγότερο από ένα μήνα ανοίγει η αυλαία των πανελλήνιων εξετάσεων για τουλάχιστον 100.000 υποψηφίους, οι οποίοι θα κληθούν να λύσουν το «γρίφο» του μηχανογραφικού μέσα στο καλοκαίρι. Τα πέντε βήματα της ορθής ιεράρχησης των σχολών σκιαγραφούν σύμβουλοι σταδιοδρομίας, οι οποίοι εκτιμούν πως φέτος το ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων από σχολεία της Θεσσαλονίκης στρέφεται στις Πολυτεχνικές Σχολές, στο Παιδαγωγικό, στη Νομική, αλλά και σε ορισμένα τμήματα ΤΕΙ (Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Αυτοματισμού κ.λπ.). Στο μεταξύ, οι πανελλήνιες εξετάσεις θα συνοδεύονται από τέσσερις αλλαγές, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και συζητιούνται την περίοδο αυτή στη Βουλή.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται χιλιάδες τελειόφοιτοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) εν όψει των πανελλήνιων εξετάσεων, οι οποίες αρχίζουν την Πέμπτη 12 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Οι απόφοιτοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α΄), καθώς και τα μαθήματα ειδικότητας ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ θα εξεταστούν από την Πέμπτη 19 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της γ’ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ και της δ΄ τάξης των εσπερινών προγραμματίζονται για τις 27 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα λήγουν στις 10 του μήνα.

«Ψηφίζουν» Πολυτεχνικές και Παιδαγωγικό

Το Πολυτεχνείο, η Νομική, η Ιατρική και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών υποψηφίων της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Λευκού Πύργου Κώστας Τσαπουρνάς, υποστηρίζοντας πως φέτος… ανακόπτεται το ρεύμα προς τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Σε συναντήσεις που έχει ο κ. Τσαπουρνάς με τελειόφοιτους διαπιστώνει την αυξανόμενη προτίμηση για αρκετά τμήματα ΤΕΙ (Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Αυτοματισμού, Κοινωνικής Εργασίας κ.λπ.), τα οποία, όπως λέει, μπορεί να βρίσκονται και στις πρώτες θέσεις του μηχανογραφικού. «Επίσης, εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για τις σχολές εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ωστόσο προηγείται προβληματισμός και καλή ενημέρωση για τα αντικείμενα», συμπληρώνει ο κ. Τσαπουρνάς.

Βγείτε από το… λαβύρινθο

Στο «λαβύρινθο» του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα κληθούν μέσα στο καλοκαίρι (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η περίοδος κατάθεσης) να επιλέξουν ανάμεσα σε 600 και πλέον σχολές και τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας του ΚΕΣΥΠ Νεάπολης Χρήστος Αντωνίου περιγράφει τα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

1. Μελέτη: Καταγραφή όλων των τμημάτων που ενδιαφέρουν τον υποψήφιο από τα πεδία που μπορεί να δηλώσει. Βασικά κριτήρια αποτελούν το ενδιαφέρον για το αντικείμενο σπουδών και τα επαγγέλματα στα οποία οδηγεί κάθε τμήμα.

2. Ιεράρχηση: Ο υποψήφιος επιλέγει το τμήμα που είναι πρώτο στην προτίμηση του, το αντιγράφει σε μια νέα κατάσταση και το σβήνει από την αρχική. Μελετά τα εναπομείναντα τμήματα από την αρχή και επιλέγει την επόμενη πρώτη επιλογή του κ.ο.κ., ώσπου να αντιγράψει όλα τα επιθυμητά τμήματα της αρχικής κατάστασης.

3. Επιλογή πεδίων: Δίπλα σε κάθε τμήμα σημειώνει το πεδίο στο οποίο ανήκει. Ελέγχει σε πόσα πεδία ανήκουν τα τμήματα. Αν ανήκουν σε περισσότερα από δύο, τότε, σύμφωνα με τις βάσεις προηγούμενων ετών και τα πιθανά μόρια που συγκεντρώνει, επιλέγει ένα ή δύο. Η επιλογή των πεδίων γίνεται με ποιοτικά και όχι ποσοτικά κριτήρια (συνδυασμός του επιθυμητού με το εφικτό).

4. Χωροταξική κατανομή: Για να αριθμήσει τις προτιμήσεις του, πρέπει να σκεφτεί μαζί με τους γονείς του αν θα δηλώσει το τμήμα που τον ενδιαφέρει σε όλες τις πόλεις ή θα προτιμήσει εναλλακτικά τμήματα της πόλης του που έχει σε χαμηλότερη σειρά προτίμησης. Εδώ θα συνεκτιμηθούν οικονομικοί, κοινωνικοί και οικογενειακοί παράγοντες.

5. Οριστική επιλογή: Μετά την ανακοίνωση των βαθμών και τον υπολογισμό των πραγματικών του μορίων, μπορεί να υπάρξει μία ανακατανομή της αρίθμησης των προτιμήσεών του με βάση τα νέα δεδομένα.

Με όπλο την αυτογνωσία

Κατά την επιλογή σπουδών, όπως αναφέρει ο κ. Αντωνίου, οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι εξής:

-Αυτογνωσία: Τα στοιχεία που εκφράζουν την προσωπικότητά μας (αξίες, ικανότητες, δεξιότητες, ενδιαφέροντα, επιθυμίες κ.ά.).

-Πληροφόρηση: Να γνωρίζουμε καλά το αντικείμενο των σπουδών όλων των σχολών στα ελληνικά ΑΕΙ, τα μαθήματα που διδάσκονται και τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών.

-Προοπτικές: Ποια είναι η δυνατότητα απορρόφησης των πτυχιούχων μιας συγκεκριμένης σχολής ή τμήματος στην αγορά εργασίας.

-Προϋποθέσεις: Ποια βαθμολογική επίδοση πρέπει να πετύχουμε για να εισαχθούμε στη συγκεκριμένη σχολή (βαθμολογική βάση-μόρια εισαγωγής) και τα άλλα κριτήρια που συνυπολογίζονται (προκαταρκτικές εξετάσεις, σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ύψος, βάρος για Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές ή ΤΕΦΑΑ).

Τι αλλάζει το υπουργείο Παιδείας

Σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε προ ημερών το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή περιέχονται τροπολογίες για τις πανελλήνιες, που επιφέρουν αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών και σε άλλα ζητήματα. Ειδικότερα:

α. Προωθείται η καθιέρωση «κλειστού» αριθμού εισακτέων σε κάθε σχολή με γενική και ειδική σειρά εισαγωγής για πολύτεκνους, τρίτεκνους και άλλες κατηγορίες. Οι δηλώσεις θα γίνονται απευθείας στο μηχανογραφικό δελτίο το καλοκαίρι, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων για τις ειδικές κατηγορίες δε θα υπερβαίνει το 20% των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Μάλιστα, για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ισχύσει και το εισοδηματικό όριο των 50.000 ευρώ. Κατά τη διαδικασία επιλογής κάθε υποψήφιος των ειδικών περιπτώσεων θα κρίνεται με βάση το σύνολο των μορίων (κατά φθίνουσα σειρά) και τη δήλωση προτίμησης στο μηχανογραφικό δελτίο, αρχικά για τη γενική σειρά και εν συνεχεία για την ειδική

β. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ο καθορισμός του συνολικού αριθμού των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ από το υπουργείο Παιδείας, κάθε χρόνο, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων. Η απόφαση αυτή θα εκδίδεται ύστερα από σχετική γνωμοδότηση της Συγκλήτου κάθε πανεπιστημίου και του συμβουλίου κάθε ΤΕΙ.

γ. Οι απόφοιτοι των λυκείων που δεν επιθυμούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ θα μπορούν να δώσουν μόνον ενδοσχολικές εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν το απολυτήριό τους, το οποίο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με συμμετοχή στις πανελλήνιες. Οι μαθητές που θα επιλέξουν το ενδοσχολικό απολυτήριο θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος κατά τα επόμενα έτη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αν αποφασίσουν να διαβούν το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

δ. Η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα που δήλωσαν κατά προτίμηση θα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του γενικού βαθμού πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος. Για τις σχολές ή τα τμήματα όπου απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, στο παραπάνω σύνολο μορίων προστίθενται και τα μόρια που προκύπτουν από το γινόμενο του βαθμού των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών με τον αντίστοιχο συντελεστή.

Υπεύθυνες επιλογές σπουδών

ΑΠΟΨΗ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΠΟΥΡΝΑ,

συμβούλου ΣΕΠ στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Λευκού Πύργου.

«Το σημαντικότερο ζήτημα είναι οι προσωπικές επιλογές του κάθε μαθητή, οι οποίες κρίνονται από την αυτογνωσία του και τις πληροφορίες που έχει συλλέξει ο ίδιος για την κάθε σχολή. Με το παλιό μηχανογραφικό και τις ιστοσελίδες των σχολών μπορεί κάθε υποψήφιος να συμπληρώσει την πληροφόρησή του και, ανάλογα με το βαθμό της αυτογνωσίας, θα έχουμε μία επιτυχημένη συμπλήρωση μηχανογραφικού. Εν μέσω κρίσης, φυσικά υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας σε κάθε οικογένεια. Αν μία οικογένεια αδυνατεί να συντηρήσει δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια, θα πρέπει να εξαντληθούν οι επιλογές στον τόπο της μόνιμης κατοικίας της. Ωστόσο, θα πρέπει να διερευνηθούν και άλλες δυνατότητες, όπως οι εστίες, τα φοιτητικά εστιατόρια, ώστε να μην απορρίψουμε ένα αντικείμενο σπουδών που μας ελκύει σε ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο. Διότι ο πρωταρχικός σκοπός του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι οι προσωπικές και υπεύθυνες επιλογές σπουδών».

Ο «επτάλογος» του σωστού διαβάσματος

Απρ 201119
Μεταφέρουμε άρθρο από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημέριδας το Βήμα 19/04/2011
Ευχάριστο περιβάλλον, σωστή διατροφή και σύστημα- όχι ξενύχτια
Ο «επτάλογος» του σωστού διαβάσματος
Για να έχει αποτέλεσμα το διάβασμα τις ημέρες των εορτών, πρέπει να γίνει μεθοδικά απο τους υποψήφιους για τις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαϊου

Αθήνα

Ξεκινάει η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς στις 12 Μαΐου περίπου 100.000 άτομα θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα για την εισαγωγή στα Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας προσφέρονται συνήθως για τις τελευταίες «επαναλήψεις» στα βασικά μαθήματα των εξεταζόμενων.

Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, τρεις είναι οι βασικές «εντολές» για τους νέους και τις νέες που θα μελετήσουν τις επόμενες ημέρες στο σπίτι: διάβασμα χωρίς άγχος αλλά με πρόγραμμα, τέλος στα ξενύχτια και συχνές επαναλήψεις.

Η αποτελεσματική μελέτη όμως έχει ειδικές τεχνικές ώστε να καταλήξει σε επιτυχίες. Το «Βήμα» προσφέρει με βάση τις συμβουλές εκπαιδευτικών και ψυχολόγων, τον «επτάλογο» του σωστού διαβάσματος, για τους υποψήφιους των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων:

– Ξεκινήστε από τα «δύσκολα». Οσο το κεφάλι σας είναι καθαρό, ξεκινήστε από τα πιο βαρετά ή δύσκολα μαθήματα. Κάντε εναλλαγή μαθημάτων για ανανέωση, όχι όμως σε συντομότερα διαστήματα από μία ώρα.

– Διαβάστε σε ευχάριστο περιβάλλον. Μελετήστε σε δωμάτιο καθαρό, τακτοποιημένο και φωτεινό ώστε να σας βοηθάει να βάζετε σε μια τάξη τη σκέψη σας.

– Πρωί θεωρία, βράδυ οι ασκήσεις.Οι πρωινές ώρες είναι κατάλληλες για να διαβάσουμε θεωρητικά μαθήματα, λεπτομέρειες και καινούργιες έννοιες. Οι βραδινές ώρες ευνοούν την κριτική επεξεργασία και τις ασκήσεις. Μετά τη μελέτη το βράδυ, πρέπει να προσφέρουμε στον εαυτό μας έναν καλό ύπνο αντί να ασχοληθούμε με άλλες δραστηριότητες, αν θέλουμε να βοηθήσουμε τη μνήμη μας.

– Μην ξεκινάτε πριν πάρετε μια «γεύση». Προτού ξεκινήσουμε να διαβάζουμε ένα μάθημα, καλό είναι να πάρουμε πρώτα μια γενική εικόνα από αυτό. Ξεφύλλισμα, διάβασμα των τίτλων ή λέξεων που είναι τυπωμένες με έντονα γράμματα, εικόνων ή γραφημάτων είναι ένας τρόπος για να ξαναθυμηθούμε το περιεχόμενο του.

– Αφήστε τις λεπτομέρειες για το τέλος.Κάθε υποψήφιος πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει απλά το κύριο νόημα της κάθε παραγράφου του βιβλίου, να το υπογραμμίσει, ή να το σημειώσει ανάλογα με κάθε θεματική ενότητα. Επίσης πρέπει να κάνει οτιδήποτε θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει στην κατανόηση του κειμένου. Να κολλήσει χαρτάκια στις σελίδες, σελιδοδείκτες κλπ.

– Αναζητήστε την ευχάριστη πλευρά. Οσο δύσκολο και αν είναι κάθε μάθημα, έχει πάντα μια ευχάριστη πλευρά. Αναζητώντας για παράδειγμα εφαρμογές στην καθημερινότητα μας, η προσπαθώντας να μπείτε στην «καρδιά» του θέματος που μελετάτε. Οι ειδικοί λένε ότι η πλήρης κατανόηση ενός θέματος δίνει από μόνη της αρκετή ικανοποίηση, οπότε μην εγκαταλείπετε ποτέ

– Μικρά διαλείμματα. Εάν αισθανθείτε πολύ κουρασμένοι σταματήστε τη μελέτη, σηκωθείτε και κάνετε κάτι ευχάριστο (όχι να δείτε τηλεόραση ή να διαβάσετε ένα βιβλίο γιατί μπορεί να σας κουράσουν περισσότερο). Αφήστε το βλέμμα σας να χαλαρώσει, φάτε κάτι ελαφρύ, αλλάξτε χώρο, ηρεμήστε για λίγα λεπτά πριν επιστρέψετε στο διάβασμα.

– Ορθια η πλάτη. Η κατάλληλη στάση για μελέτη είναι με τη σπονδυλική στήλη όσο το δυνατόν πιο όρθια. Το σκύψιμο περιορίζει την αναπνοή μας αλλά και την καλή κυκλοφορία του αίματος, οπότε έχει άμεση συνέπεια στην πνευματική διαύγεια.

Σε τι ωφελούν οι βιταμίνες και που θα τις βρούμε

· Βιταμίνη Α.Η έλλειψή της έχει ως αποτέλεσμα την κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυξημένες συγκεντρώσεις ευρίσκονται στο γάλα, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, σε βούτυρο, καρότα, γλυκοπατάτες, βερίκοκα, στα κίτρινα λαχανικά, στο συκώτι, στο αυγό.

· Βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Αυξημένες συγκεντρώσεις περιέχονται στο ελαιόλαδο, στο φύτρο σταριού, στα πλήρη δημητριακά, στους ξηρούς καρπούς

· Το φυλλικό οξύ και ο σίδηρος. Είναι σημαντικά στοιχεία για τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, την αύξηση του αιματοκρίτη και τη σωστή οξυγόνωση του οργανισμού. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι βασικές διαιτητικές πηγές φυλλικού οξέος.

Τρόφιμα πλούσια σε αφομοιώσιμο σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας, το συκώτι, η σπλήνα, τα οστρακοειδή, τα αυγά. Φυσικές πηγές σιδήρου είναι τα όσπρια, η σόγια, το πιτυρούχο ψωμί, το σπανάκι, το κουνουπίδι, οι ελιές, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το φύτρο σταριού.

Ο σίδηρος των φυτικών τροφών μεταβολίζεται πιο δύσκολα, η ικανότητα όμως του οργανισμού σας να τον επεξεργάζεται μπορεί να αυξηθεί εάν πιείτε ταυτόχρονα ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι, που μόλις στύψατε.

· Ο φώσφορος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο. Σημαντικά για την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και γενικότερα του νευρικού συστήματος. Αυξημένες συγκεντρώσεις ασβεστίου υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυξημένες συγκεντρώσεις φωσφόρου περιέχονται επίσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα πλήρη δημητριακά, στα αυγά, στο κρέας, στα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς.

Αυξημένες συγκεντρώσεις μαγνησίου ευρίσκονται στις μπανάνες, στα πλήρη δημητριακά, στα όσπρια, στα γαλακτοκομικά, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινα λαχανικά. Το κρέας, τα οστρακόδερμα, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια είναι καλές πηγές βιοδιαθέσιμου ψευδαργύρου.

Αυξημένες συγκεντρώσεις σεληνίου ευρίσκονται σε κρέατα, θαλασσινά, αυγά, ξηρούς καρπούς, πράσινα λαχανικά, πλήρη δημητριακά, φρούτα, όσπρια.

Τα 20 επαγγέλματα του μέλλοντος

Φεβ 201118

Άρθρο από την εφημερίδα Τα Νεα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4558353

Το Βρετανικό Υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων ζήτησε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος να περιγράψουν πώς η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα επηρεάσει τα σημερινά επαγγέλματα.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ομάδα Fast Future Research στην Έκθεση «Shape of Jobs to Come» και ήταν πραγματικά εκπληκτικά. Η μελέτη παρουσίασε 20 επαγγέλματα, που ενδέχεται να θεωρούνται συνηθισμένα το 2020 ή το 2030 σήμερα όμως ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Χειρουργοί που θα κάνουν επεμβάσεις για να δίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης στους ανθρώπους, ελεγκτές καιρού, κατασκευαστές ζωντανών ανθρώπινων μελών και  «κάθετοι» αγρότες είναι μόνο μερικά από τα μελλοντικά επαγγέλματα που παρουσιάστηκαν.

Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα 20 πιο ενδιαφέροντα επαγγέλματα του μέλλοντος:

1. Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος. Η τεχνολογία θα προχωρήσει αρκετά ώστε να δημιουργούνται ζωντανά ανθρώπινα μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη κατασκευαστών μελών του σώματος, καταστήματα που θα τα πωλούν και θα τα επισκευάζουν.
2. Νανο-γιατροί. Πρόοδοι στον τομέα της νανοτεχνολογίας για τη δημιουργία υπο-ατομικών συσκευών και θεραπειών είναι πολύ πιθανόν να φέρουν αλλαγές στην προσωπική περίθαλψη και έτσι θα χρειαστεί μια νέα γενιά νανο-ειδικών ιατρικής που θα διαχειρίζονται τις νέες θεραπείες.
3. Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Οι αγρότες νέας γενιάς θα καλλιεργούν φυτά και θα εκτρέφουν ζώα που θα είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να παράγουν περισσότερη τροφή και να περιέχουν θρεπτικές πρωτεΐνες.
4. Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων. Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.
5. Χειρούργοι αύξησης της μνήμης. Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
6. Ηθικιστές της Νέας επιστήμης. Καθώς η επιστημονική πρόοδος επιταχύνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, ενδέχεται να χρειαστεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα καταλαβαίνουν την επιστήμη και θα βοηθούν την κοινωνία να κάνει ηθικές επιλογές εξέλιξης. Δεν θα είναι πια ζήτημα το αν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά το αν πρέπει.
7. Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες. Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
8. Κάθετοι αγρότες. Τα κάθετα αγροκτήματα, σε ουρανοξύστες στο κέντρο των πόλεων θα αυξηθούν εντυπωσιακά μέχρι το 2020.
9. Ειδικοί αντιστροφής της κλιματικής αλλαγής. Όσο αυξάνονται οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρειαστούν μηχανικοί – επιστήμονες για να συμβάλουν στη μείωση ή ανατροπή των αποτελεσμάτων. Το φάσμα των επιστημών και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, τη συμπλήρωση των ωκεανών με ρινίσματα σιδήρου και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ομπρελών που θα εκτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου.
10. Εφαρμοστές καραντίνας. Εάν ένας θανατηφόρος ιός αρχίσει να εξαπλώνεται ταχέως, λίγες χώρες, και λίγοι άνθρωποι, θα είναι έτοιμοι. Οι νοσοκόμες δεν θα επαρκούν. Καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αυξάνονται και οι πόλεις θα κλείνουν, κάποιος θα αναλαμβάνει τη φύλαξη των πυλών.
11. Αστυνομία καιρικών μετατροπών. Η κλοπή σύννεφων για να δημιουργηθεί βροχή, είναι κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη και στο μέλλον θα χρειάζονται ειδικά σώματα που θα προστατεύουν τα σύννεφα και θα ελέγχουν ποιος έχει δικαίωμα να ψεκάσει με ιωδίδια (τα ιωδίδια με την πάροδο του χρόνου υφίστανται σε περιορισμένη έκταση διάσπαση, κατά την οποία ελευθερώνεται ιώδιο) αργύρου  για να προκαλέσει βροχή από τα περαστικά σύννεφα.
12. Εικονικοί δικηγόροι. Όσο περισσότερο επικοινωνούμε online, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για ειδικούς δικηγόρους που θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικά νομικά συστήματα.
13. Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές. Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών (avatar) ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.
14. Κατασκευαστές εναλλακτικών οχημάτων. Θα χρειαστούμε σχεδιαστές και κατασκευαστές της επόμενης γενιάς μέσων μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και καύσιμα..
15. Προσωπικοί παρουσιαστές ειδήσεων. Καθώς το τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό περιεχόμενο γίνεται όλο και περισσότερο εξατομικευμένο, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα εργάζονται με παραγωγούς και διαφημιστές ώστε να δημιουργούν ειδήσεις και θέματα ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός. Η εξατομίκευση θα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ η παρουσίαση των ειδήσεων θα γίνεται από ανθρώπους.
16. Καθαρίστριες δεδομένων. Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδικές καθαρίστριες – ές που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.
17. Οικιακή ηλεκτρονική βοηθός. Οι ηλεκτρονικές βοηθοί θα μας βοηθούν να οργανώνουμε την ηλεκτρονική ζωή μας, θα οργανώνουν τα email μας, θα εξασφαλίζουν την σωστή αποθήκευση των προφίλ, των δεδομένων και των passwords μας.
18. Χρηματιστές χρόνου. Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
19. Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.
20. Προσωπικοί μάνατζερ. Αυτή η δουλειά θα είναι προέκταση του ρόλου που σήμερα παίζουν οι στυλίστες και οι μάνατζερς των διασημοτήτων. Θα είναι ο υπεύθυνος για την δημιουργία της προσωπικής μας «μάρκας» χρησιμοποιώντας κοινωνική δικτύωση και άλλα μέσα.

Πηγή: http://fastfuture.com

Το αναλυτικό κείμενο της μελέτης της Fast Future μπορείτε να το  κατεβάσετε από εδώ http://fastfuture.com/wp-content/uploads/2010/01/FastFuture_Shapeofjobstocome_FullReport1.pdf

Καλως ήρθατε στην ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα!

Οκτ 201019

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου.  Enjoy it!

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.
Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων