ΙΓ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2018 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΙΓ’ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2018 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 220387/Δ2/14-12-17 πρόκειται να διεξαχθεί και φέτος στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης η «IΓ’ Μαθητιάδα» από 18 έως 22 Μαΐου 2018.

Από το 2001 η Μαθητιάδα έχει χτίσει μία διαχρονική παρουσία έχοντας εξελιχτεί στη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση αθλητισμού και πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα κι από άλλες χώρες του κόσμου να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής!  Ήδη στη 16χρονη πορεία της Μαθητιάδας έχουν συμμετάσχει περίπου 10.000 μαθητές από 600 Γυμνάσια από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από 45 χώρες του εξωτερικού.

Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα σε επισκέπτες και θεατές (περισσότερες πληροφορίες www.mathitiada.gr).

Στη Μαθητιάδα συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων όλων των τύπων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από σχολεία της ομογένειας, καθώς και από Τμήματα Μητρικής Γλώσσας και Ελληνικές Κοινότητες.

Ένα σχολείο μπορεί να συμμετέχει χωρίς όριο μαθητών, από ένα μαθητή μέχρι όλο το σχολείο και ακολουθείται η διαδικασία των πολυήμερων εκδρομών. Η Μαθητιάδα είναι μια μορφή μαθητικής εκδρομής (η οποία μπορεί να γίνει αντί της τριήμερης ή και επιπλέον της τριήμερης εκδρομής) όπου σκοπός δεν είναι μόνο η διασκέδαση αλλά κυρίως η εκπαίδευση, η συμμετοχή και η συναναστροφή και αποδοχή του διαφορετικού μέσα σε ένα κλίμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.

Συνημμένα 1. Προκήρυξη με το έντυπο συμμετοχής 2. Μία παρουσίαση της Μαθητιάδας 3. Μία παρουσίαση με τίτλο «Θέλω κι εγώ να συμμετέχω».

2018 ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ

2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2018_MATHITIADA

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση