Επίσκεψη Κύπριας εκπαιδευτικού στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου συμμετέχει στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο», ένα πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με διετείς συμπράξεις σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί από το 1994 και θέτει ως στόχους την καλλιέργεια θετικών στάσεων και συμμετοχικών συμπεριφορών σε οικολογικά ζητήματα, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν και την ενδυνάμωση των ιστορικών, εθνικών και πολιτιστικών δεσμών που συνδέουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Για την τρέχουσα διετία ο νομός μας έχει την τιμή να εκπροσωπείται στο πρόγραμμα με τέσσερα σχολεία, καθώς εκτός από το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο» συμμετέχουν το 1ο Δημοτικό, το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο», το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μια ξεχωριστή καλεσμένη, την κα Μαρία Λεβέντη, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Λιβαδιών Λάρνακας. Συγκεκριμένα, η κα Λεβέντη πραγματοποίησε τετραήμερη προπαρασκευαστική επίσκεψη από τις 30 Νοεμβρίου ως και τις 3 Δεκεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεναγήθηκε σε μνημεία της πόλης των Τρικάλων και επισκέφθηκε διάφορα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον, όπως το δάσος του Περτουλίου, τον καταρράκτη της Παλαιοκαρυάς, το ναός της Πόρτα-Παναγιάς, το τοξωτό γεφύρι της Πύλης και την ευρύτερη περιοχή της  λίμνης Πλαστήρα.

Παράλληλα, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίουh κα Λεβέντη επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, ξεναγήθηκε στους χώρους του, γνώρισε τον Διευθυντή, κ. Κων/νο Γούλα  και τον Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητριών/Καθηγητών και συνομίλησε με τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης, ενημερώνοντάς τους για τη λειτουργία και τους στόχους του «Χρυσοπράσινου Φύλλου». Σε εκδήλωση που ακολούθησε παρουσία όλου του σχολείου, η κα Λεβέντη έκανε μια σύντομη αναφορά στην κυπριακή ιστορία και την τουρκική εισβολή που διχοτόμησε βίαια το νησί, μίλησε στα παιδιά για το Γυμνάσιο Λιβαδιών Λάρνακας και, γενικά, για τη σχολική ζωή στην Κύπρο και παρουσίασε ευσύνοπτα τις φετινές δράσεις της περιβαλλοντικής ομάδας που συντονίζει, κερδίζοντας το χειροκρότημα μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε επόμενες συναντήσεις με τον Σύλλογο Διδασκόντων Καθηγητριών και Καθηγητών τέθηκαν οι βάσεις για μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα δύο σχολεία.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολύτιμη αρωγή τους στη φιλοξενία της κύπριας εκπαιδευτικού, καθώς και το ΚΠΕ Αργυρούπολης που επί χρόνια συντονίζει ακούραστα και με επιτυχία το «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

Η παιδαγωγική ομάδα του Χρυσοπράσινου Φύλλου:

Πλεσιώτη Κων/να, Γκούμας Δημήτριος και Τσαντίλας Σωτήριος

Κατηγορίες: Χρυσοπράσινο φύλλο. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση