Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Επίλυση των συγκρούσεων στην εφηβική ηλικία».

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  βιωματικό εργαστήριο με τους μαθητές της Β Γυμνασίου με θέμα : «Επίλυση των συγκρούσεων στην εφηβική ηλικία». Τον συντονισμό του εργαστηρίου ανέλαβαν η κ. Μαρία Ρέντα, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Τρικάλων και η κ. Δέσποινα Καραμπατζάκη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Τρικάλων,  οι οποίες  είναι  μέλη του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού του ΥΠΕΘ.

Το σχολείο μας συνεργάζεται στενά με τα μέλη του συγκεκριμένου Δικτύου στην περιοχή μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και εποικοδομητικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή σχολική  ζωή. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής υλοποιήθηκε και η συγκεκριμένη δράση πρόληψης προκειμένου να γνωρίσουν οι μαθητές τους βασικούς τρόπους διαχείρισης συγκρούσεων, να προβληματιστούν σχετικά με  τις συνέπειες κάθε συμπεριφοράς που επιλέγουμε και να βοηθηθούν στην επιλογή των περισσότερο ψύχραιμων και εποικοδομητικών αντιδράσεων.

Η υλοποίηση του εργαστηρίου ήταν μια πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Σωτηρίου Τσαντίλα και της φιλολόγου κ. Μαρίας Φωτιάδου, μέλη της ΟΔΠ (Ομάδα Δράσης Πρόληψης) του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση