Βιωματικά εργαστήρια για τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 14 και 21 Οκτωβρίου, η Α΄ τάξη παρακολούθησε δύο τρίωρα βιωματικά εργαστήρια για τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Τα εργαστήρια οργάνωσε και υλοποίησε η κα Φανή Σακκά, υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας (1η και 2η Ενότητα του σχολικού εγχειριδίου) και μετά από πρόσκληση της διδάσκουσας του μαθήματος, κας Κωνσταντίνας Πλεσιώτη.

Στο πρώτο 3ωρο, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, οι μαθητές περιέγραψαν πώς βιώνουν την αλλαγή περιβάλλοντός: τι σημαίνει γι” αυτούς η φοίτηση στο γυμνάσιο, ποια συναισθήματα και σκέψεις τους φέρνει στο σήμερα η μαθητική τους ζωή στο δημοτικό. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας, ενώ μέσα από τη δραστηριότητα «ο τυφλός και ο μουγγός» βίωσαν την έννοια της εμπιστοσύνης και μπήκαν για λίγο στη θέση του άλλου. Ακολούθησε η ανάγνωση της ιστορίας του «Μυτόγκα» και η αξιοποίηση της για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην έννοια της διαφορετικότητας, ενώ η ανάγνωση της «ιστορίας του γέρο Τσερόκι» προβλημάτισε τα παιδιά στο θέμα της προσωπικής ευθύνης.

Το 2ο εργαστήριο ξεκίνησε με τη δραστηριότητα «ο κύκλος με το κουβάρι» για άνοιγμα στη συνεργασία. Ακολούθως, οι μαθητές δημιούργησαν μόνοι τους το « Συμβόλαιο της Τάξης» και συζήτησαν για τα θέματα «Πότε μια ομάδα παιδιών γίνονται φίλοι» και «Τι θα ήθελα από τους άλλους ή δεν θα ήθελα, για να νιώθω καλά στην ομάδα». Τέλος μέσα από την «περίπτωση της Χαρούλας» (πρόσωπα σεναρίου: Χαρούλα, καθηγητές, συμμαθητές, διευθυντής, υποδιευθυντής, γονείς) έμαθαν να διαχειρίζονται δυσκολίες στη σχολική κοινότητα και να συνεργάζονται.

Οι παραπάνω δράσεις βοήθησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για την αλλαγή του χώρου, τρόπου και συνθηκών εκπαίδευσης, να αντιμετωπίσουν τις πιθανές ανησυχίες, τις φοβίες και το άγχος τους αλλά και να θέσουν κάποια πλαίσια και κανόνες για την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων.

_DSC7970__1495719145_85.72.230.132 _DSC7978__1495719175_85.72.230.132 _DSC7980a__1495719090_85.72.230.132 _DSC7982__1495719186_85.72.230.132

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι «Σκληρό Καρύδι» για την Α΄ Τάξη

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Σκληρό Καρύδι», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου. Η ιστορία αφορά την Αϊσέ, ένα εννιάχρονο κορίτσι-πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, που μιλάει με κέφι, τόλμη και λίγο παράπονο για τη ζωή της. Το εργαστήριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα της θεματικής εβδομάδας, το υλοποίησαν οι θετροπαιδαγωγοί Ελένη Ποζιού και Λίνα Μαργώνη σε συνεργασία με τη φιλόλογο κα Πλεσιώτη Κωνσταντίνα και συμμετείχαν σε αυτό οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας.

Η παρούσα δράση, αξιοποιώντας βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της ικανότητας να μπαίνουν στη θέση του άλλου, την καλλιέργεια αλληλεγγύης και κλίματος συνεργασίας στην τάξη, και την πρόληψη καταστάσεων απόρριψης και εκφοβισμού μαθητών που διαφέρουν.

_DSC1653 _DSC1666 _DSC1673 _DSC1681 _DSC1702  DSC171__14952144

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Την περασμένη Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου  Μεγαλοχωρίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρδίτσας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων της Αρχαίας Ιστορίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Στεφοπούλου Ευαγγελία, Πλεσιώτη Κων/να και ο δ/ντής του σχολείου, Τσαντίλας Σωτήρης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά και πολύ σημαντικά ευρήματα του γειτονικού νομού, καλύπτοντας χρονικά όλες τις περιόδους από την Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα. Οι εκθέσεις του είναι δομημένες κατά χρονολογική σειρά και με θεματικές ενότητες, εστιάζοντας σε ανθρωποκεντρικά θέματα του παρελθόντος, όπως η καθημερινή ζωή των ανθρώπων, το εμπόριο, η οικονομία, η αισθητική, η λατρεία και ο θάνατος.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα από την κα Θεογιάννη Λευκή, αρχαιολόγο της ΛΔ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία με παραστατικό και βιωματικό τρόπο τους μύησε στο αρχαιολογικό παρελθόν του τόπου μας. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση με τις παρατηρήσεις και τις ερωτήσεις τους και ενθουσιάστηκαν από τα πλούσια ευρήματα της προϊστορικής περιόδου, αλλά και από τα ενδιαφέροντα θρησκευτικά μνημεία των ιστορικών χρόνων, όπως τον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα στη Μητρόπολη και το Ομοσπονδιακό Θεσσαλικό Ιερό της Ιτωνίας Αθηνάς.

Η παραπάνω επίσκεψη αποτέλεσε μια ευχάριστη εμπειρία εξερεύνησης για τους μαθητές, οι οποίοι μέσα από την αφήγηση και το διάλογο ανέπτυξαν την παρατηρητικότητα και την κριτική ικανότητά τους και κινητοποίησαν τη φαντασία τους. Παράλληλα, απέκτησαν νέες γνώσεις και ερεθίσματα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να περιορίζεται στα στενά πλαίσια της σχολικής αίθουσας.

DSC161 DSC1604 DSC1610 DSC1621 DSC16314

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη  του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου στο ΚΠΕ Έδεσσας

DSCF8469 DSCF8508 IMG_0056 IMG_0063

Τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Έδεσσας και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το  «Το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας».

Ο ποταμός Εδεσσαίος διαρρέει  την Έδεσσα  και λίγο  πριν  καταλήξει στους Καταρράκτες, δημιουργεί μια περιοχή χαρακτηρισμένη σήμερα σαν Υπαίθριο Μουσείο Νερού. Η αφθονία των νερών και  η  μορφολογία  του εδάφους οδήγησαν παλιότερα στην εκμετάλλευση και αξιοποίηση της υδροκίνησης για τη λειτουργία εργαστηρίων  και  μύλων στην  περιοχή  αυτή.

IMG_0070 IMG_0080 IMG_0106 IMG_0134

Στο χώρο του Μουσείου (νερόμυλοι, καταρράκτες, βοτανικός  κήπος, ενυδρείο, σπήλαιο) αναπτύσσεται και υλοποιείται πρόγραμμα με τον ομώνυμο  τίτλο.

 Οι  μαθητές μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού με οδηγό το νερό και με  ευχάριστο τρόπο, παίζοντας  κι αυτενεργώντας,  μαθαίνουν…

… για  την  αξιοποίηση  της  ενέργειας  του  νερού

…να  αναγνωρίζουν  τα  φυτά  του  πάρκου

…για  τα  διαφορετικά οικοσυστήματα  υδρόβιων  οργανισμών

…για  τα  είδη  της  υδρόβιας  πανίδας  και  χλωρίδας  της  περιοχής

…να  ταξινομούν  δένδρα  του  πάρκου

…πως  δημιουργούνται  τα  σπήλαια  και

…για  το  σχηματισμό  του  καταρράκτη

IMG_0165 IMG_0198 IMG_0232 IMG_0235

Το  πρόγραμμα  ξεκίνησε  με  την  προβολή  οπτικοακουστικού   υλικού που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα  να «ταξιδέψουν»  παρέα με  το  νερό και να αποκτήσουν τις γνώσεις που τους χρειαζόταν για τη συνέχεια. Η αναζήτηση του θησαυρού άρχισε με το χωρισμό σε ομάδες και τον εφοδιασμό κατάλληλου εξοπλισμού (χάρτης αποτύπωσης της περιοχής, ειδών, ειδικά διαμορφωμένες κλείδες ταξινόμησης φυτών, φύλλα ενημέρωσης, φύλλα εργασιών). Το κυνήγι προχωρούσε βήμα- βήμα  και οι  μαθητές οδηγούνταν ολοένα πιο κοντά στο στόχο τους μέσα από γρίφους και εμβόλιμες πληροφορίες. Νικητής χρίστηκε η ομάδα  που πρώτη ανακάλυψε το θησαυρό, τελικά όμως όλα  τα  παιδιά  πήραν  το  μερίδιό  τους.

Εμφανής στόχος του παιχνιδιού είναι να βρεθεί ο κρυμμένος θησαυρός. Παιδαγωγικά όμως δημιουργείται στους μαθητές κλίμα εγρήγορσης, ομαδικότητας, συνεργασίας, υπευθυνότητας και μεθοδικότητας. Με αυτόν τον  τρόπο κατακτιέται  και  εμπεδώνεται  εύκολα  και αποτελεσματικά η νέα γνώση.

IMG_0241 IMG_0253 IMG_0263 IMG_0271

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Βαρόσι, την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας και επισκέφθηκαν την παλαιά Μητρόπολη της πόλης με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες της παλαιολόγειας εποχής (13ος-14ος αι.).

Στο δρόμο για την επιστροφή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για μια σύντομη περιήγηση στη Βέροια, όπου είδαν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, περπάτησαν στην παλιά συνοικία «Μπαρμπούτα» με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πολύχρωμα σπίτια με τα σαχνισιά και γεύτηκαν το παραδοσιακό ρεβανί.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκδρομή οι εκπαιδευτικοί Πλεσιώτη Κωνσταντίνα και Γκούμας Δημήτριος.

IMG_0290 IMG_0297 IMG_0341 IMG_7278

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Επίλυση των συγκρούσεων στην εφηβική ηλικία».

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  βιωματικό εργαστήριο με τους μαθητές της Β Γυμνασίου με θέμα : «Επίλυση των συγκρούσεων στην εφηβική ηλικία». Τον συντονισμό του εργαστηρίου ανέλαβαν η κ. Μαρία Ρέντα, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Τρικάλων και η κ. Δέσποινα Καραμπατζάκη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Τρικάλων,  οι οποίες  είναι  μέλη του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φαινομένων της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού του ΥΠΕΘ.

Το σχολείο μας συνεργάζεται στενά με τα μέλη του συγκεκριμένου Δικτύου στην περιοχή μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και εποικοδομητικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή σχολική  ζωή. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής υλοποιήθηκε και η συγκεκριμένη δράση πρόληψης προκειμένου να γνωρίσουν οι μαθητές τους βασικούς τρόπους διαχείρισης συγκρούσεων, να προβληματιστούν σχετικά με  τις συνέπειες κάθε συμπεριφοράς που επιλέγουμε και να βοηθηθούν στην επιλογή των περισσότερο ψύχραιμων και εποικοδομητικών αντιδράσεων.

Η υλοποίηση του εργαστηρίου ήταν μια πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Σωτηρίου Τσαντίλα και της φιλολόγου κ. Μαρίας Φωτιάδου, μέλη της ΟΔΠ (Ομάδα Δράσης Πρόληψης) του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο μας η σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Μαθήτριες και μαθητές  της Γ΄ Τάξης παρουσίασαν το Χρονικό της Επανάστασης με τη συνοδεία σχετικών βίντεο και διαφανειών, διάβασαν κείμενα των αγωνιστών του ’21 και απήγγειλαν ποιήματα. Στη γιορτή συμμετείχε και η χορωδία του σχολείου, ενώ μαθητές όλων των τάξεων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Την οργάνωση της γιορτής ανέλαβαν οι κ. Ε. Στεφοπούλου και  Κ. Πλεσιώτη. Τη χορωδία προετοίμασε η  κα. Α. Παναγοπούλου και τα χορευτικά ο κ. Σ. Τσαντίλας.

Πρόγραμμα Γιορτής 25ης Μαρτίου

programΦωτογραφίες

IMG_0045 IMG_0041 IMG_0040 IMG_0030 IMG_0022 IMG_0009 IMG_0005

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό και για τη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων και τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές.

Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Τρίτη  28-3-2017 έγινε ενημέρωση των μαθητών/τριών  της Γ’ Γυμνασίου για τις επιλογές σπουδών που έχουν μετά το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα για το περιεχόμενο των σπουδών, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά εφόδια καθώς και τις διεξόδους από τα Επαγγελματικά Λύκεια ΕΠΑΛ από την υπεύθυνη του  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) κ. Γάτσιου Πολυξένη και τον κ. Παπαδόπουλο Σπ., τομεάρχη του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά στην ενημέρωση διατυπώνοντας τους προβληματισμούς τους  για το επαγγελματικό τους μέλλον και θέτοντας ερωτήματα στους ομιλητές.

Η ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν έγκρισης σχετικού αιτήματος που υπεβλήθη μέσω της Διεύθυνσης στο αρμόδιο ΚΕ.ΣΥ.Π, ήταν μια πρωτοβουλία του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Τσαντίλα Σωτήριου και της φιλολόγου κ. Φωτιάδου Μαρίας.

IMG_8354 (2)__1490859306_81.186.111.195 IMG_8355 (2)__1490944314_81.186.111.195 IMG_8356 (2)__1490944332_81.186.111.195 IMG_8357 (2)__1490944381_81.186.111.195

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου Τρικάλων στο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ: «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

Στις 18 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων το Φεστιβάλ «Μονόλογοι από το Αιγαίο», στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με 10 μαθητές της Β’ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της κ. Χήρα Αντονέλλας, υπεύθυνης του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση και υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη φιλόλογο κ. Φωτιάδου Μαρία.

Η παράσταση ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο»  και πρόκειται για 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Τα παιδιά αυτά, που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Οι «Μονόλογοι από το Αιγαίο» υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν ζωντάνεψαν αυτούς τους μονολόγους και συγκίνησαν βαθύτατα το κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο.  Αξίζουν ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι, με ελάχιστες πρόβες λόγω πίεσης από το ωρολόγιο πρόγραμμα, μας εξέπληξαν με την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και την άριστη εκτέλεση του θεατρικού δρώμενου επί σκηνής.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε  όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα την κ. Χήρα Αντονέλλα, η οποία ενέπνευσε τους μαθητές μας και συνέβαλε στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφυγιάς μέσω των βιωματικών εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας.

Λίγες σκέψεις για την παράσταση, της φιλολόγου Μαρίας Φωτιάδου

Τα φώτα χαμήλωσαν. Η σκηνή γέμισε από παιδιά, τα δικά μας παιδιά, που πήραν τη φωνή των «άλλων παιδιών». «Είμαι ο Άχμετ» «Είμαι ο Μουσταφά». «Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου». «θέλω να σταματήσει ο πόλεμος». «Φοβάμαι τους πολιτικούς».
Τα παιδιά μας έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών, υποτάχθηκαν σε σκληρούς δυνάστες, πήραν τον δρόμο της μεγάλης φυγής, μπήκαν σε σαπιοκάραβα, ύψωσαν απελπισμένα τα χέρια καθώς πνίγονταν στα κύματα του Αιγαίου.
Και μεις, ως θεατές, παρακολουθούσαμε το δράμα τους βουβοί, αμήχανοι και συγκλονισμένοι. Τα παιδιά μας δεν ήταν πια «τα παιδιά μας». Ήταν τα «άλλα παιδιά» και μας κοίταζαν σοβαρά και αυστηρά. Κοίταζαν εμάς, τον κόσμο των μεγάλων, στέλνοντάς μας ένα δριμύ «κατηγορώ» για τον παραλογισμό και τη φρίκη του πολέμου που τα έδιωξε από την πατρίδα τους, από την ασφάλεια του σπιτιού τους, από τη γειτονιά τους και πήραν κυνηγημένα τους δρόμους της προσφυγιάς.
Όλα αυτά, επί σκηνής.
Τα φώτα άναψαν. Χειροκροτήσαμε μουδιασμένοι και συγκλονισμένοι τα παιδιά που ξαναέγιναν τα δικά μας παιδιά. Τα αγκαλιάσαμε, τα φιλήσαμε, τα επιστρέψαμε στην ασφάλεια των οικογενειών τους με τη φωνή των «άλλων παιδιών» να ηχεί ακόμη στη συνείδησή μας. «Θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου» «Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος» «Έχω όνειρα» «Θέλω να ζήσω»

17311844_383911985314502_301660044_o 17349150_383912085314492_381447174_o 17373408_1046109258866426_956614202_o 17407758_383911728647861_1716650552_o(2) 17407793_383911825314518_1898519202_o 17408166_1046111932199492_1864368497_o 17408506_1046109648866387_1219049182_o 17430615_1046111325532886_48516144_o(1) 17430615_1046111325532886_48516144_o 17430647_1046110788866273_991775338_o

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή της Α΄ Τάξης σε ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την Πέμπτη, 16-03-2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο». Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου, Τσαντίλας Σωτήριος και οι εκπαιδευτικοί Γκούμας Δημήτριος και Πλεσιώτη Κωνσταντίνα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και διοργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων.

Κύριοι ομιλητές ήταν η Αστυνόμος Β΄(ΕΚ) Όλγα Γαλάνη και ο Υπαρχιφύλακας Σοφοκλής Τζιμούλης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Οι ομιλητές κατάφεραν να προβληματίσουν τα παιδιά και να επιστήσουν την προσοχή τους σε βασικές «παγίδες» του διαδικτύου. Το τελικό συμπέρασμα είναι «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή  και υπευθυνότητα!

IMG_20170316  IMG113930   IMG113938

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο

Κοπή πίτας στο Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου.

Την  30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών,  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  σε όλα τα τμήματα του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου. Μετά τον εκκλησιασμό, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί διένειμαν τα κομμάτια της πίτας κατά τάξη και με ονομαστική κατάσταση.

Η πίτα και τα δώρα που αντιστοιχούσαν στο τυχερό φλουρί για κάθε τάξη  καθώς και η πίτα του Συλλόγου Διδασκόντων ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στους μαθητές μοιράστηκαν επίσης αναψυκτικά, προσφορά της εταιρίας Κλιάφα.

Ο διευθυντής και οι διδάσκοντες του Γυμνασίου Μεγαλοχωρίου, τους ευχαριστούν και εύχονται σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους Καλή Χρονιά με υγεία και πρόοδο!

DSC9506 DSC9507 DSC9510 DSC9513 DSC9516 DSC9517 DSC9519 DSC9520 DSC9530   DSC9533    DSC9535   DSC9518

Κατηγορίες: Σχολικό έτος 2016-2017 | Γράψτε σχόλιο