Ιστολόγιο του Γυμνασίου Μαραθώνα

Εδώ θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του Σχολείου μας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2018 ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2018

Φεβ 201821

Στο αρχείο που επισυνάπτεται, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα βρουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών είναι η Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Διαγωνισμός

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Φεβ 20185

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ιαν 201823

Εκδήλωση ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού

 (8 Απριλίου 1798 – 9 Φεβρουαρίου 1857).

με τίτλο

«Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;»

στον συνεδριακό χώρο του Golden Coast Hotel

υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα.

Σε συνεργασία με:

– Συντονιστικό Εκπαιδευτικών Κλασσικών Λυκείων της Ιταλίας

– Διημερίδα πανηγυρικών εκδηλώσεων στη Νάπολη

Sala dei Baroni, Castel Nuovo

9-10 Φεβρουαρίου 2018

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ, ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2018

Ιαν 201822

Το Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας

“ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2018”

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι:

                           “Η ΓΥΝΑΙΚΑ”

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 1. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7cm (A4), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.
 2. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο, αδημοσίευτο έργο. Τα κόμικς μπορούν να αποτελούνται από 4, το πολύ, σελίδες. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων.

Όροι και οδηγίες συμμετοχής

 1.  Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η Παρασκευή 16η Μαρτίου 2018.
 2. Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό είναι προαιρετική και δεν συνεπάγεται κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες, σε καμία φάση του Διαγωνισμού.
 3. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού τόσο από τους μαθητές όσο και από τους Γονείς και Κηδεμόνες τους. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του Διαγωνισμού, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του έργου από το Διαγωνισμό.
 4.  Οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να έχουν διασφαλίσει τη συναίνεση των Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Διαγωνισμό, πριν από την αποστολή των έργων. Στην Υπεύθυνη Δήλωση, ο Γονέας/Κηδεμόνας θα αποδέχεται τη δημοσίευση του έργου του/της μαθητή/τριας σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.
 5. Τα παραχθέντα έργα των μαθητών υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και δεν εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών. Οι σχετικές δραστηριότητες δεν θα εμποδίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο γνωστικών αντικειμένων, σε ενότητες που προσφέρονται για ανάλογες προεκτάσεις προκειμένου να υποστηρίξουν τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών.

 

 1.  Τα πρωτότυπα έργα θα παραμείνουν στο αρχείο του ΓΕ.Λ. του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για ένα έτος, ώστε να τα παραλάβουν οι διαγωνιζόμενοι, αν επιθυμούν. Μετά την παρέλευση ενός έτους, οι διοργανωτές δεν έχουν ευθύνη για τη φύλαξη των έργων.
 2. Σύμφωνα με το ν. 2121/1993 «Περί Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων», τα πνευματικά δικαιώματα των έργων (copyright) παραμένουν στους δημιουργούς τους. Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της προώθησης του Διαγωνισμού, δικαιούται να προβάλει τα έργα που θα κατατεθούν και τα ονόματα των συμμετεχόντων αλλά δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που να συνιστά εμπορική εκμετάλλευσή τους. Δεν θα υπάρξουν έσοδα από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση) και η χρήση θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο διαγωνισμός δεν εμπλέκεται με την προώθηση εμπορικών προϊόντων, καθώς και με τη διάθεση, δωρεάν διανομή, διακίνηση ή πώληση πάσης φύσεως υλικού (έντυπου ή μη) που κρίνεται ως διαφημιστικό υλικό.
 3. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών.

Διαδικασία αποστολής των έργων

 1. Κάθε συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία του διαγωνιζόμενου: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο και email επικοινωνίας με το σχολείο. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην πίσω όψη του έργου.
 2. Οι μαθητές υποβάλουν τα πρωτότυπα έργα τους στον Διευθυντή/τρια του σχολείου τους, ο οποίος τα αποστέλλει ταχυδρομικά, με συστημένη αποστολή ή ταχυμεταφορά (courier) στη διεύθυνση:

Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Γραμματεία Λυκείου

Γραβιάς 6, 153 42 Αγία Παρασκευή Αττικής

με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ»

 1. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να αναρτηθεί το έργο τους στην ιστοσελίδα του Σχολείου, θα πρέπει να το αποστείλουν και σε ψηφιακή μορφή, η οποία θα αποδίδει με καθαρότητα και ευκρίνεια το έργο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: skitsofrenia@acg.edu. Παρακαλούμε το όνομα του αρχείου να περιέχει το όνομα του διαγωνιζόμενου και το σχολείο του (π.χ. petros_georgiou_3lyk_athinon.pdf)

Αξιολόγηση και προβολή των έργων

 1. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει στους χώρους του Pierce–Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. Κριτήρια για την επιλογή των έργων θα αποτελέσουν η έμπνευση, η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα.
 2. Για κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και αντίστοιχα για το Λύκειο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Έπαινοι Συμμετοχής. Τα Βραβεία, οι Τιμητικές Διακρίσεις και οι Έπαινοι Συμμετοχής θα σταλούν ταχυδρομικά στα Σχολεία των συμμετεχόντων μαθητών.
 3. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στους χώρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από 23 Μαρτίου έως 30 Μαΐου 2018. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη, μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Διαγωνισμού.

Υπεύθυνος του Διαγωνισμού είναι κ. Ιωάννης Κοσμάς, skitsofrenia@acg.edu, τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1169). Οι πληροφορίες για το Διαγωνισμό βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος: www.pierce.gr/news/skitsofrenia-2018

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch – 1η Ανακοίνωση

Δεκ 20177

Όροι και πληροφορίες του διαγωνισμού στο αρχείο που ακολουθεί:

4ος διαγωνισμός Scratchgame-1η Ανακοίνωση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ΔΗΜΟΤ. ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ 2017-18

Δεκ 20177

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Πάρκο Τατοΐου (Πρώην Βασιλικά κτήματα) – Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017(2η Ενότητα σχολείων)
Σχινιάς Μαραθώνα (Τέρμα παραλίας Σχινιά) – Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 (1η Ενότητα σχολείων)

Περισσότερες πληροφορίες στα αρχεία που ακολουθούν

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ 7 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ‘ΑΓΩΝΕΣ ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ’ ΝΕΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6ΓΘ54653ΠΣ-ΜΤΗ

23ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2018

Νοέ 201730

Στο αρχείο που ακολουθεί και μπορείτε να κατεβάσετε, θα βρείτε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, τις ιστοσελίδες τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και ό, τι άλλο χρειαστείτε για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό.

 

ΕΞ – 208199 – 2017 – 23ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ 2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – Ευγενίδειο Ίδρυμα, Πλανητάριο (Α, Β, Γ Γυμνασίου)

Νοέ 20172

Το Γυμνάσιο Μαραθώνα θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου στις 21 Δεκεμβρίου 2017  για τους μαθητές του Γυμνασίου εκπαιδευτική επίσκεψη στο  Ευγενίδειο Ίδρυμα, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» στο Πλανητάριο. Κατά την επίσκεψη κι επιτρεπομένων των συνθηκών θα γίνει στάση σε αναψυκτήριο.  Το κόστος συμμετοχής υπολογίζεται γύρω στα 9€.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – Πινακοθήκη Κουβουτσάκη (Α’ Γ/σίου)

Νοέ 20172

Το Γυμνάσιο Μαραθώνα θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου στις 30 Νοεμβρίου 2017 (αντί τις 29 Νοεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί) για τους μαθητές της Α’  Γυμνασίου εκπαιδευτική επίσκεψη στην  «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη». Κατά την επίσκεψη κι επιτρεπομένων των συνθηκών θα γίνει στάση σε αναψυκτήριο.  Το κόστος συμμετοχής υπολογίζεται γύρω στα 5€.

Mαθητικός διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Mηνύματος και Tραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2018»

Οκτ 201726

Οι συμμετοχές να υποβληθούν στην ιστοσελίδα του European School Radio (http://europeanschoolradio.eu/) ακολουθώντας τις οδηγίες υποβολής. Προαιρετικά, κατά την υποβολή η κάθε συμμετοχή μπορεί να συνοδεύεται από ένα λογότυπο. Η υποβολή των συμμετοχών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τις 2 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2017.

Για αναλυτική ενημέρωση κατεβάστε το αρχείο που ακολουθεί

ΕΞ – 169376 – 2017 – ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΝ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2018

« Παλιότερα άρθρα


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων