Ιστολόγιο του Γυμνασίου Μαραθώνα

Εδώ θα ενημερώνεστε για τις δράσεις του Σχολείου μας

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Νοέ 20186

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Σπ. Πανός 24, 19007 Μαραθώνας

2294066221

 

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

 

Η επιλογή τουριστικού γραφείου έγινε σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 13  της Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Οι προσφορές των τουριστικών πρακτορείων που μας  εστάλησαν  είχαν ως εξής:

 

 

  • Illusion Holidays

Τιμή ανά μαθητή : 699 ευρώ

 

  • Globe trotter Tours & Travel

Τιμή ανά μαθητή : 488 ευρώ

 

  • Travelcon Γραφείο Γενικού Τουρισμού

Τιμή ανά μαθητή : 530 ευρώ

 

  • OnlineHolidays.gr

Τιμή ανά μαθητή : 685 ευρώ

 

  • Manessis Travel

Τιμή ανά μαθητή : 590 ευρώ

 

Μετά το άνοιγμα των προσφορών παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι του σχολείου μας στη Γερμανία, επιλέχτηκε η οικονομικότερη και η πλέον συμφέρουσα για τους μαθητές προσφορά  η οποία πληροί και όλες τις προϋποθέσεις που ετέθησαν από το σχολείο:

 

Η εκδρομή ανατίθεται στο τουριστικό πρακτορείο Globe trotter Tours & Travel

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ιούν 201822

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Μαΐ 201831

Στο ακόλουθο PDF αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων του Ιουνίου για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-2018

Οδηγίες για την εγγραφή μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Μαΐ 201810

Στο αρχείο που ακολουθεί, θα βρείτε οδηγίες για τον τρόπο εγγραφής των μαθητών που τελειώνουν φέτος την Γ’ Γυμνασίου στα Γενικά (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά (ΕΠΑΛ) Λύκεια.

egkyklios_ilektroniki_aitisi_-_dilosi_protimisis_signed

47ος Διεθνής Διαγωνισμός Αλληλογραφίας Νέων 2018

Μαρ 201815

Το θέμα του διαγωνισμού που επιλέχθηκε για το έτος 2018 είναι:
«Φαντάσου ότι είσαι ένα γράμμα που ταξιδεύει στον χρόνο. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να μεταφέρεις σε εκείνους που θα σε διαβάσουν;»

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έκθεσης: Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες ανοίξτε το πιο κάτω αρχείο

373644995-ΕΞΕ-ΚΠ-38689-2018-47ος-ΔΙΕΘΝΗΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΝΕΩΝ-2018

 

22ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΙΑΣ

Μαρ 20181

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ ξεκινά σήμερα Πέμπτη 1/3/2018.

 

Η αρχική φάση διεξάγεται 1-31 Μαρτίου 2018. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ατομικά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε βοήθημα, από οποιονδήποτε χώρο της επιλογής τους, ή την τάξη τους, με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην τελική φάση προκρίνονται οι 300 πρώτοι κάθε τάξης, ανάλογα με το σκορ που συγκέντρωσαν στο παιχνίδι, στην καλύτερη από τις 3 προσπάθειές τους.

Η τελική φάση διεξάγεται το Σάββατο  5 Μαΐου 2018 σε προκαθορισμένα Κέντρα ΛΥΣΙΑ, τα οποία δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο. Το παιχνίδι διεξάγεται παρουσία επιτηρητών σε χρονικό διάστημα 1 ώρας, σε 1 προσπάθεια και δεν επιτρέπεται η συνεργασία ή χρήση βοηθημάτων  (παρά μόνο αυτών που παρέχονται από το παιχνίδι).

Κυριακή 29 Απριλίου, όλη η Ελλάδα σε ρυθμούς Εθελοντισμού!

Φεβ 201826

Φέτος, η 29η Απριλίου δεν είναι μια απλή Κυριακή! Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην αγάπη για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον.

Με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας  θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2018, τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας.

Εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, περιφέρειες,  φορείς και πολίτες συντονίζονται για να φροντίσουν και να ομορφύνουν πλατείες, πάρκα, γειτονιές, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά, δάση, ενώ μαθητές θα περιποιηθούν το χώρο των σχολείων τους μέσα από μία εβδομάδα γεμάτη Εθελοντισμό, με κορύφωση την Κυριακή 29 Απριλίου!

Πρόκειται για μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Φέτος, το όνειρό τους να ενώσουν όλη την Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα για έβδομη συνεχή χρονιά και πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις!

Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το ταξίδι ξεκινάει με ένα κλικ στο www.letsdoitgreece.org όπου μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή και, στις 29 Απριλίου, να οργανώσεις τη δική σου δράση ή να λάβεις μέρος σε μία οργανωμένη δράση που θα γίνει στην περιοχή σου.

Νιώσε τον παλμό της εθελοντικής οικογένειας του Let’s do it Greece με μία ματιά στο βίντεο της δράσης και γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

https://www.youtube.com/watch?v=HA8EEbvunmo

8η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Με γεύσεις και χρώματα»

Φεβ 201826

Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 8η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η 8η Biennale έχει θέμα «Με γεύσεις και χρώματα» και αφορά τη διατροφή μας, ως τέχνη και πολιτισμό, το στόλισμα των πιάτων, την ιεροτελεστία και τη σημασία των γευμάτων, τον τρόπο που μαγειρεύονται τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε χώρας.
Η τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η 30η Mαΐου 2018. Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους.
Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 8η Biennale θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τους όρους της συμμετοχής τους από το συνημμένο αρχείο.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο e-mail: litamavrogeni@gmail.com , τηλέφωνο 25415 522228.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2018 ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2018

Φεβ 201821

Στο αρχείο που επισυνάπτεται, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα βρουν τις πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών είναι η Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Διαγωνισμός

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Φεβ 20185

« Παλιότερα άρθρα


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων