Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, η οποία ονομάζεται κρεατινή. Η Τσικνοπέμπτη, κατά την παράδοση είναι η μέρα του χρόνου που επιτρέπεται να τρώμε άφοβα μεγάλες ποσότητες κρέατος, συνήθως ψητό στα κάρβουνα, που αλλιώς λέγεται «τσίκνισμα», απ’ όπου πήρε και το όνομά της η μέρα. Την παράδοση αυτή τήρησαν για άλλη μία χρονιά ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Λαμπείας.

Από νωρίς το πρωί είχαν στηθεί ψησταριές, στις οποίες οι μαθητές έψησαν σουβλάκια, λουκάνικα και πανσέτες, ενώ μια μερίδα μαθητριών είχαν φροντίσει για την προετοιμασία λοιπών συνοδευτικών ορεκτικών. Η μουσική έδινε το ρυθμό σε μαθητές και καθηγητές να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από την σχολική καθημερινότητα.

Ψήνοντας..

Το κέφι περίσσευε..

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση