Οκτ 17

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε μία εφημερίδα, που να αφορά το Γυμνάσιό μας    και τα Κύργια, τον τόπο μας.

Ποιοι , Σκεφτόμαστε;        ο  Διευθυντής μας,    εμείς οι μαθητές   και οι καθηγητές μας.

ΥΓ.  καλή μας επιτυχία

 

Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας για την διαχείριση του ιστολογίου σας.

Μαΐ 25

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Από 15 έως 19/5/17 ορίσαμε στο Γυμνάσιο Κυργίων την Θεματική εβδομάδα. Οι καθηγητές μας κινήθηκαν σε τρείς άξονες 1. Διατροφή και ποιότητα ζωής, 2. Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων,  3. Έμφυλες ταυτότητες.

Ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής, αλλά νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της διαφορετικότητας. Οι  καθηγητές με πολύ ενδιαφέρον δούλεψαν τα θέματα που επέλεξαν και οι μαθητές συνεργάστηκαν άριστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η επίσκεψη του σεφ Λιάκου Δημήτρη, ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης, για την Ελληνική και Γαλλική κουζίνα και τη γαστρονομία και ετοίμασε με τα παιδιά δύο παραδοσιακές συνταγές από την Ελληνική και Γαλλική κουζίνα. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Μαΐ 25

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που παρουσιάζει πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Είδαμε την διδακτική κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη προσαρμοσμένη στους  μαθητές ,με εντυπωσιακά κοστούμια, τραγούδια, χορό, κωμική περιπέτεια.

Μαΐ 25

13. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΚΟΣΜΟΣ

Την Παρασκευή 5/5/17 πραγματοποιήσαμε και την ημερήσια εκδρομή  μας στην Θεσσαλονίκη.

Επισκεφτήκαμε την Αμερικανική σχολή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικής άποψης. Έχει Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ γεωτεχνικό τομέα, & ΓΕΛ. Εκεί οι μαθητές του ΕΠΑΛ, έχουν διαμονή και εκπαίδευση, η οποία συνοδεύεται με εργαστήρια εφαρμογής. Περιηγηθήκαμε σε όλα τα τμήματα του γεωτεχνικού τομέα και νομίζω πως οι μαθητές μας ωφελήθηκαν αρκετά. Η ημερήσια εκδρομή μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Μαΐ 23

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 28/4/17

Στις 28/4/2017 στο τουρνουά ποδοσφαίρου Γυμνασίων του νομού μας το Σχολείο μας συμμετείχε με μία ομάδα 11 μαθητών . στους αγώνες που έγιναν κατά ομίλους με σκοπό τη συμμετοχή και όχι την διάκριση και ανάδειξη  πρωταθλητών, οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό , το διασκέδασαν , το απόλαυσαν και έκαναν αισθητή την παρουσία του Γυμνασίου Κυργίων.

Μαΐ 23

ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ

Είναι ένα πρόγραμμα που το εφαρμόζουμε κάθε χρόνο , μας έχει γίνει συνήθεια. Φέτος ασχοληθήκαμε με την αυλή του σχολείου, την οποία θέλουμε να είναι πάντα σε καλή κατάσταση, για να παίζουν οι μαθητές μας στα διαλλείματα. Ασχοληθήκαμε με το σκάκι που έγινε πριν από χρόνια και ήθελε φρεσκάρισμα. Συνεχίσαμε το βάψιμο στα κάγκελα, επίσης έγινε μεγάλη δουλειά στην βιβλιοθήκη και στο εργαστήριο Φυσικοχημείας.

Μαΐ 23

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Και φέτος έγινε η εκδρομή στην Βουλή σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου. Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, έτσι η εκδρομή χαρακτηρίζεται επιτυχής. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές συνοδοί έμειναν ευχαριστημένοι. Οι συνοδοί φυσικά κουράστηκαν ιδιαίτερα, διότι η ευθύνη είναι τεράστια να συνοδεύεις μια εκδρομή πόσο μάλλον όταν έχει και δύο διανυκτερεύσεις.

Μαΐ 23

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΟΡΤΗ & ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Την  24η  Μαρτίου 2017 κάναμε την εορτή μας, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία ως συνήθως. Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου, με την κατάλληλη καθοδήγηση των καθηγητών που αναλαμβάνουν την ευθύνη. Το δε ακροατήριο είναι πάντα αξιοπρεπέστατο.

Μαΐ 23

ΣΤΙΒΟΣ 22/3/17

Πολυπληθή συμμετοχή είχε το Γυμνάσιο Κυργίων στους αγώνες στίβου του νομού μας,  με 10 αγόρια και 8 κορίτσια. Μια ηλιόλουστη μέρα οι μαθητές μας πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα

  1. Ακοντισμός : Βογιατζή Φωτεινή 2η θέση
  2. Σφαιροβολία: Καρυωτίδης Ιωάννης 2η θέση
  3. Ύψος : Ουσταπασίδης Χρήστος 3η θέση

Μαΐ 23

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΚΕΣΥΠ 13/3/17

Κάθε χρόνο φροντίζουμε να καλέσουμε το ΚΕΣΥΠ Δράμας με θέμα, οι δρόμοι μετά το Γυμνάσιο. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το ΓΕΛ & ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια θα μας επισκεφτούν και  οι Δ/ντές των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ για την πληρέστερη ενημέρωσή τους. Ελπίζουμε οι μαθητές μας να προσανατολιστούν όσο γίνεται καλύτερα.

 

Μαΐ 23

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Την ημέρα της τσικνοπέμπτης  οργανώσαμε σε ένα σχολικό περίπατο . Συνδυάσαμε και να συνδιοργανώσαμε με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων την παράδοση. Δηλαδή ο περίπατος συνοδεύτηκε με σουβλάκια που ψήθηκαν από τους Γονείς με τους μαθητές  και με τους καθηγητές μας . Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία.

Μαΐ 23

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΤΗΜΑ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ 28/2/2017

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, η Β΄ τάξη επισκέφτηκε το Οινοποιείο του Κτήματος Νίκου Λαζαρίδη στην Αγορά των Κυργίων. Ήταν μια άκρως εκπαιδευτική επίσκεψη. Τα παιδιά είδαν την Βιομηχανία, πως παράγεται το κρασί, είδαν και άκουσαν για διάφορα επαγγέλματα. Στη συνέχεια οι μαθητές μας  με τον καθηγητή τους θα κατασκευάσουν την μακέτα της βιομηχανίας.

Μαΐ 23

3. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης Ν. Δράμας «Δράση» μας επισκέφτηκε την 14/2/17. Κάθε χρόνο φροντίζουμε να καλέσουμε τον ΟΚΑΝΑ στο σχολείο μας, για να μας αναπτύξει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Φέτος τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν για την Α & Β τάξη η ομαδικότητα και για την Γ΄ τάξη το διαδίκτυο.

Μαΐ 23

2. ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Το Γυμνάσιο Κυργίων καθώς και όλα τα σχολεία της Δράμας ήταν κλειστά για το διάστημα 9-13/1/2017 λόγω κακοκαιρίας. Μια κακοκαιρία πρωτόγνωρη για την περιοχή μας, με  χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό  διάστημα και πολλά χιόνια.

Μαΐ 23

1. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Στις 16/12/2016  επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας όπου είδαμε σπουδαία  εκθέματα και ευρήματα  της περιοχής μας, επίσης υπήρχε και μια έκθεση του Γαλλικού ινστιτούτου ΑΣΤΕΡΙΞ – ΟΒΕΛΙΞ.  Κατόπιν  επισκεφτήκαμε την ονειρούπολη στο κήπο της Δράμας,  μια εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Δράμας με μεγάλη επιτυχία.

Δεκ 14

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυργίων , διοργανώνει στο χώρο του Γυμνασίου στις 18/12/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 5.30΄  Χριστουγεννιάτικη εορτή, συμπεριλαμβανομένου και του BAAZAR,

θα υπάρχει μπουφές με εδέσματα των γονέων.

  • ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ : « Μπορεί κάθε μητέρα να φτιάξει ένα γλύκισμα ή οτιδήποτε άλλο θελήσει.»

Η γιορτή διοργανώνεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου του Συλλόγου μας, προκειμένου να καλύψουμε κάποια λειτουργική ανάγκη που θα προκύψει.

  • Η τιμή του αναψυκτικού – χυμού ή καφέ θα κυμαίνεται στο 1 ευρώ
  • Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού της διοργάνωσης της γιορτής.

 

                                                                   Με εκτίμηση

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων &

                                                                    Κηδεμόνων.

Δεκ 01

ΕΚΔΗΛΩΣΗ BAZAAR ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κυργίων στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, διοργανώνει στο χώρο του Γυμνασίου στις 18-12-2106 ημέρα Κυριακή (BAZAAR)

Για  τον λόγο αυτό παρακαλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου να συνεισφέρουν ότι μπορούν ( παιχνίδια, βιβλία, ή διάφορα άλλα αντικείμενα), προκειμένου να ενισχύσουμε οικονομικά το ταμείο του Συλλόγου μας.

Υ. Γ. Τα αντικείμενα πρέπει να συγκεντρωθούν έως 16-12-2016 ημέρα Παρασκευή στο χώρο του Γυμνασίου.

 

                                              Με εκτίμηση

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Νοέ 29

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΥΡΓΙΩΝ

Στην 6η αγωνιστική του τοπικου πρωταθλήματος Δράμας, η τοπική μας ομάδα, ηττήθηκε από την ομάδα του Δόξα Βώλακα με το σκορ 1-8. Ο αγώνας έγινε στο δημοτικό γήπεδο των Κυργίων.

Φωτογραφία: ΑΕ ΚΥΡΓΙΩΝ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑΣ 1 – 8

Τα γκολ σημειώθηκαν, το πρώτο στο 16΄ από τον Μίρκου, το 2-0 σημειώθηκε στο 25΄ από τον OMADA PODOSFAIROY KΠαναγιώτου μετά απο εξαιρετική πάσα του Σίγγου. Το 3-0 επιτεύθηκε ξανά από τον Παναγιώτου μετά από λάθος της άμυνας. Το 4ο τέρμα σημειώθηκε από τον Ράσο μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίρκου. Τα Κύργια εντωμεταξύ μείωσαν στο 44΄ από τον Βέργο μετά από πάσα του νεοεισελθόντα Παπαδόπουλο. Το 1-5 έγινε από τον Μποσκοψίου στο 57΄. Το 1-6 επιτεύθηκε στο 69΄ από τον Μαρκόπουλο από τετ-α-τετ. Τέλος το 7ο γκολ σημειώθηκεαπό τον Σταμπουλή στο 75΄ και το 1-8 από τον Στάικο στο 80΄. Εντωμεταξύ η ομάδα της ΑΕ Κυργίων, ενώ το σκορ ήταν 0-1 οι μαυραετοί έχασαν πέναλτι με τον Δελικωστίδη.

Οι τοπική μας ομάδα τώρα, μετά απο έξι αγωνιστικές βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στην επόμενη αγωνιστική (7η αγωνιστική) αντιμετωπίζει στο τοπικό ντέρμπι τον Μ.ΑΛΕΞ. ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Τα προηγούμενα αποτελέσματα της ομάδας των μαυραετών ήταν τα εξής:

1η αγ. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ          1 – 1    ΑΕ ΚΥΡΓΙΩΝ

2η αγ. ΑΕ ΚΥΡΓΙΩΝ     2 – 4    ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ

3η αγ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ    0 – 3    ΑΕ ΚΥΡΓΙΩΝ

4η αγ. ΑΕ ΚΥΡΓΙΩΝ     2 – 1            ΔΟΞΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

5η αγ.ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ                          2 – 0 ΑΕ ΚΥΡΓΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:  Παστιάδης Θεμιστοκλής

Νοέ 17

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

Σήμερα στο Γυμνάσιο Κυργίων εορτάστηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου. Η καθηγήτρια κ Βογιατζή Ιωάννα με τους μαθητές της Γ΄ τάξης παρουσίασε ένα θεατρικό σχετικά με την 17 Νοέμβρη. Ήταν θαυμάσιοι όλοι τους, ξέφυγαν από τα τετριμμένα και δημιούργησαν. «Το σχολείο δεν είναι μόνο πίνακας , φυσικά όλα ξεκινούν από τον πίνακα», την πρόταση αυτή την λέμε πολύ συχνά, δυστυχώς όμως έχω IMG_20161117_093112-1την αίσθηση ότι το σχολείο στεγνώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Ευχαριστούμε τους συντελεστές της εκδήλωσης, για την διαφορετικότητα και για τα χρώματα που προσέθεσαν στο σχολείο μας. Υπάρχουν ακόμη καθηγητές που εμπνέουν και ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο Κυργίων.

Το θεατρικό μπορείτε να το δείτε από ΕΔΩ.

Νοέ 07

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου Κυργίων, συγχαίρει τους μαθητές της Γ΄ τάξης   σχολ. έτους 2015-16 για την επιτυχία τους στις εξετάσεις του Κ.Π.Γ. Ιουνίου 2016 στη Γαλλική γλώσσα, επιπέδου Α1-Α2

Καγγελίδη Δημήτριο

Μεταξά Χάριν

Τσακίρη Τηλέμαχο

Νοέ 06

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΓΙΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΡΓΙΩΝ

Τηλ.   25210-71245

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο  Διευθυντής του Γυμνασίου Κυργίων, ο Σύλλογος των καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, σας καλούν την,

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στο Γυμνάσιο με θέματα:

  1. Κανονισμός λειτουργίας του Γυμνασίου μας.
  2. Επίδοση – Συμπεριφορά των μαθητών.
  3. Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

Ο ΔΙEΥΘΥΝΤΗΣ

Χαριτόπουλος Πέτρος

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων