Feed
Άρθρα
Σχόλια

Μια ακόμα χρονιά έφτασε στο τέλος της! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, λίγο μετά τις 8:30 μ.μ., με σύμμαχο τον καλό καιρό και τον πολύ κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, κ. Θωμάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Παπαχαραλάμπους, πολλοί Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, καθηγητές, γονείς και παιδιά. Τη γιορτή άνοιξε η Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Αικατερίνη Καραμάνου με τη σύντομη ομιλία της.

Αμέσως μετά σε ζωντανή σύνδεση με το Γυμνάσιο Εκάλης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου, κ. Ηλίας Κουρκουλάκος, στα πλαίσια της συνεργασίας που είχαμε μας μίλησε για το Διαδικτυακό ραδιόφωνο, ενώ εξέφρασε και το παράπονό του για το γεγονός ότι το σχολείο του από το νέο σχολικό έτος θα συγχωνευτεί με άλλο σχολείο γειτονικού δήμου. Είναι πράγματι κρίμα, ένα τόσο δραστήριο σχολείο να δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα με μόνο κριτήριο το σύνολο των μαθητών του και όχι τη συνολική προσφορά, τόσο στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία όσο και στη συνεργασία που είχε με άλλα σχολεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρόλα αυτά ευχόμαστε στον κ. Ηλία από τη νέα χρονιά, σε όποιο σχολείο κι αν υπηρετεί, να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του αλλά και τη συνεργασία με το δικό μας αλλά και άλλα σχολεία.

Στην συνέχεια ακολούθησε το θεατρικό μας «Νεφέλαι» του Αριστοφάνη. Για πρώτη φορά το σχολείο ανέβασε κωμωδία. Ήταν μια πολύ ωραία παράσταση και όλοι γέλασαν με τη ψυχή τους. Για ακόμα μία φορά ευχαριστούμε τον κ. Παναγιώτη Διακαιούλια για τη μουσική επένδυση της παράστασης αλλά και για τα σπουδαία τραγούδια που συνόδεψαν ολόκληρη τη γιορτή.

Έπειτα και αφού το σκοτάδι είχε κάνει την εμφάνισή του, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο διαδικτυακές συνδέσεις μέσω του προγράμματος Skype με εικόνα και ήχο, κάνοντας χρήση του βιντεοπροβολέα του σχολείου μας και της λευκής οθόνης που στήθηκε για το σκοπό αυτό, τόσο με το Γυμνάσιο Καμπάνη Κιλκίς, όσο και με το Μουσικό Γυμνάσιο της Ρόδου.

Οι καθηγητές του Γυμνασίου Καμπάνη, κ. Νίκος Γιαγκούλης και κ. Νότης Γιενιτζές, αφού μας ευχαρίστησαν γι’ αυτή την επικοινωνία, βαθμολόγησαν με άριστα τη θεατρική μας παράσταση (ένα μεγάλο μέρος της παράστασης το παρακολούθησαν ζωντανά μέσω του προγράμματος Skype) και μας πρότειναν να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στα πλαίσια του Διαδικτυακού Ραδιοφώνου.

Στη ζωντανή σύνδεση με το Μουσικό Γυμνάσιο της Ρόδου, η καθηγήτρια κ. Ηλέκτρα Μιχαηλίδου, αφού μας ευχαρίστησε κι αυτή με τη σειρά της για την ζωντανή επικοινωνία, το λόγο έδωσε στους καθηγητές και μαθητές που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι έπαιξαν και τραγούδησαν 2 παραδοσιακά τραγούδια τα οποία και μας αφιέρωσαν!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα τρία σχολεία, που παρά το προχωρημένο της ώρας, δέχτηκαν να συνδεθούν και να συμβάλλουν στη γιορτή μας. Ευχή και επιδίωξή μας είναι παρόμοιες συνεργασίες να συνεχιστούν και στο μέλλον.   

Λίγο πριν κλείσει η γιορτή, με τα φώτα σβηστά και καθισμένοι μπροστά στο πανί προβολής, παρακολουθήσαμε ένα μικρό βίντεο αφιερωμένο σε εμάς, τους μαθητές της Γ’ τάξης με υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) από τις διάφορες φετινές δράσεις, όπως το Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, την αποκριάτικη γιορτή, τα περιβαλλοντικά προγράμματα και το θέατρο.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Φαίδων Καραμπατσόλης, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για το κλάμα και τη συγκίνηση που δημιούργησε σε όλους τους μαθητές μετά την προβολή! Φεύγοντας από το Γυμνάσιο ξέρουμε ότι, τα τρία χρόνια που ήμασταν εδώ, τα χαμόγελά μας δεν πήγαν χαμένα…

Η γιορτή έκλεισε με τη χορευτική ομάδα του Γυμνασίου, η οποία χόρεψε σύγχρονο χορό με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού. Στο τέλος, οι μαθητές της Γ’ τάξης αποχαιρετίσαμε το Γυμνάσιο με δυο τραγούδια, τα «είμαι ακόμα παιδί» και «φιλαράκια». Ήταν μια όμορφη, ζεστή και συγκινητική βραδιά!

Ήταν το τελευταίο άρθρο που δημοσιεύουν οι μαθήτριες Μαστροκώστα Μαρίνα και Αναστασιάδη Φανή… ή μήπως όχι; Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε πάλι όλοι μαζί για την πεζοπορία που έχουμε κανονίσει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων