Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    Kατηγορίες

    Τ​μήματα

    ​Το σχολικό έτος 2021-2022 λειτουργούν 4 τμήματα: δύο (2) στην Α΄ τάξη, ένα (1) στη Β΄ και ένα (1) στη Γ.
    Απουσίες

    Η φοίτηση (όπως γνωρίζετε)  είναι υποχρεωτική,  εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας  ή λόγοι οικογενειακοί .

    • Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών εφόσον το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).
    • Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

    Κατά τον χαρακτηρισμό φοίτησης οι απουσίες δεν διακρίνονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

    • Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα. ​
    • Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών/τριών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας που απουσίασε από το σχολείο οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους της απουσίας άμεσα με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που έχει δηλώσει στο σχολείο κατά την εγγραφή του/της μαθητή/τριας σε αυτό. 
    Αντιμετώπιση παραβάσεων

    Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει την παιδαγωγική ευθύνη να προβαίνει σε ενέργειες και να εφαρμόζει πρακτικές για τη δημιουργία στο σχολείο του κλίματος που απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων της εκπαίδευσης και για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών έτσι, ώστε να σέβονται τους διαφορετικούς ρόλους και να αναγνωρίζουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων. 

    Στις περιπτώσεις των μαθητών/τριών που δε βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους ο Σύλλογος Διδασκόντων προβαίνει στη λήψη μέτρων, τα οποία είναι:
    α) προφορική παρατήρηση
    β) επίπληξη
    γ) αποβολή από τα μαθήματα μίας (1) ημέρας
    δ) αποβολή από τα μαθήματα δύο (2) ημερών
    ε) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος


    Χρήση Κινητών Τηλεφώνων και Ηλεκτρονικών Συσκευών στις σχολικές μονάδες

    • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
    • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. 


    Τυχόν κινητά ή ηλεκτρονικές συσκευές που βρεθούν στην κατοχή των μαθητών «κατάσχονται» από τον Σύλλογο Καθηγητών και παραδίδονται μόνο στον κηδεμόνα! 

    Ιστορική αναδρομή

    Το Γυμνάσιο Κοξαρές βρίσκεται στο ομώνυμο ιστορικό χωριό της Κοξαρές του Δήμου Αγίου Βασιλείου του Ν. Ρεθύμνου. Ιδρύθηκε το 1980 και στεγάστηκε στο δημοτικό σχολείο, ένα λιθόκτιστο κτήριο του 1957 με δύο αίθουσες και ένα μικρό γραφείο που ήταν κατειλημμένο από το αρχείο του Δημοτικού. Έτσι, ο πρώτος διευθυντής του Γυμνασίου (Φασούλης Γεώργιος, φιλόλογος) και οι πρώτοι καθηγητές (Δρυμάκη Μαρία φιλόλογος, Γαλανάκης Νικόλαος θεολόγος, Πελαντάκης Γεώργιος μαθηματικός) χρησιμοποίησαν τη σκιά ενός δέντρου ως «γραφείο !», έως ότου το Δημοτικό Σχολείο μεταστεγαστεί. Το συγκεκριμένο κτήριο είχε επίσης ένα ημιυπόγειο και μια μικρή αποθήκη που χρησιμοποιήθηκαν ως αίθουσες διδασκαλίας για δύο χρόνια.

    Το 1982 συμπληρώθηκε με ένα προκατασκευασμένο κτήριο (προκάτ) δύο αιθουσών και ενός μικρού γραφείου ως προσωρινή λύση, για να καλύψει τις όλο και περισσότερο αυξανόμενες ανάγκες του σχολείου.

    Το 1987 το παλιό κτήριο (Δημοτικό Σχολείο) διαμορφώθηκε σε τρεις αίθουσες διδασκαλίας, το δε ημιυπόγειο σε εργαστήριο Φυσικής και Χημείας και αίθουσα εκπαιδευτικής τηλεόρασης!

    Το 1995 προστέθηκε ένα ακόμη λυόμενο κτήριο ως όροφος στο παλιό λιθόκτιστο κτίσμα αποτελούμενο από μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και δύο αίθουσες διδασκαλίας.

    Το 2002 το προκατασκευασμένο ισόγειο κτίσμα αντικαταστάθηκε από δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και γραφείο καθηγητών.

    Το 2009 ολοκληρώθηκε το εν λόγω κτίσμα με έναν όροφο (τρεις ακόμη αίθουσες, ένα γραφείο καθηγητών και τουαλέτες για καθηγητές και μαθητές).

    Έτσι, το σχολείο από το 2009 στεγάζεται

    α) στο νεόδμητο κτήριο των 5 αιθουσών, όπου φιλοξενούνται οι 100 περίπου μαθητές του σχολείου (5 τμήματα)
    β) στο παλιό κτήριο, με τον «λυόμενο» όροφο, όπου λειτουργεί η ψηφιακή τάξη με την πλούσια σχολική βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής με σύγχρονο πλέον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, το κυλικείο και δύο ακόμη αίθουσες.

    Τα δύο σχολικά κτήρια συμπληρώθηκαν το σχ. έτος 2010-2011 με ένα γήπεδο 5X5 που θα συμβάλλει θετικά στην άθληση των μαθητών μια και ο αύλειος χώρος δεν ήταν αρκετός γι’ αυτό.

    Το Γυμνάσιο Κοξαρές από ένα «χαμώγι» του 1980 εξελίχθηκε σε ένα σχολείο με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, πράγμα που συμβάλλει στην καθημερινά βελτιούμενη παροχή παιδείας μέσα σ’ αυτό. Η δημιουργία μάλιστα ιστοσελίδας θα αναδείξει έτι περαιτέρω το εκπαιδευτικό έργο με την επικοινωνία μαθητών – καθηγητών στο διαδίκτυο.
    Και όλα αυτά χάρη σ’ εκείνους που εργάστηκαν με αυταπάρνηση και συνέβαλαν μέσα από πολλές αντιξοότητες να πετύχουν αυτό που τη δεκαετία του ‘80 φαινόταν ακατόρθωτο.

    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση