ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
20 Ιούν 2017

Η Καστοριά του Γιώργου Βόλτση (Εργασία για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, Ενότητα 1η σελ. 27)

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου

καστοριά

Κορησός, 10 Οκτώβρη 2016

Κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες έρχονται στην Καστοριά και ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετικές πληροφορίες για αυτήν την πόλη. Η Καστοριά βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία και είναι ορεινή πόλη με υψόμετρο 600 μέτρα. Επίσης, η Καστοριά είναι χτισμένη επάνω σε ένα κούφιο βουνό και για αυτό το λόγο έχει αρκετά σπήλαια. Ένα από αυτά είναι το σπήλαιο του Δράκου το οποίο επικοινωνεί με την πανέμορφο λίμνη της Καστοριάς. Στην Καστοριά η κατάλληλη περίοδος κατά την γνώμη μου, για να την επισκεφθεί κάποιος, είναι ο χειμώνας. Ναι καλά ακούσατε ο χειμώνας, γιατί, αν και έχει αρκετό κρύο, το χειμώνα μπορείς να πας και να μείνεις στα παλιά ξενοδοχεία της πόλης μας που βρίσκονται στα χωριά επάνω στο βουνό. Και από εκεί θα μπορείς να δεις όλη τη λίμνη και επίσης μπορείς να δεις πρωί-πρωί, πριν καλά-καλά ξημερώσει τους κωπηλάτες να κάνουν προπόνηση κάθε μέρα μέσα στα παγωμένα νερά της λίμνης Ορεστιάδος.

Η Καστοριά δεν είναι βαρετή πόλη. Έχει πάρα πολλές εκδηλώσεις όπως τα ραγκουτσάρια, κατά τα οποία γίνονται όλοι τους καρναβάλια και βγαίνουν στους δρόμους μέχρι το πρωί και παρόλα αυτά το ποτό τους κρατάει ζεστούς παρά τις πολικές θερμοκρασίες, συνήθως κάτω από τους – 10 βαθμούς. Οι καστοριανοί είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες.

Από την άλλη πλευρά όμως η Καστοριά είναι πολύ ρομαντική πόλη και, αν θες να περνάς καλά με το κορίτσι σου ή το αγόρι σου, θα ήταν προτιμότερο να πας σε ένα ξενοδοχείο ψηλά στο βουνό να καθίσετε στο παράθυρο δίπλα στο τζάκι και να βλέπετε το χιόνι να καλύπτει την πόλη σαν ένα άσπρο κάτασπρο πούπουλο.

Έτσι, λοιπόν η Καστοριά γίνεται η πιο όμορφη και ρομαντική πόλη που έχεις δει ποτέ. Οπότε θα ήταν πολύ καλή ιδέα να την επισκεφθείς ή με το ταίρι σου ή με την τρελή παρέα σου, για να γλεντήσετε, να πιείτε και να γελάσετε με την ψυχή σας.

Γιώργος Βόλτσης, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου

υ.γ.

Καστοριά, 20 Ιούνη 2017

Γιώργο, η έκθεσή σου τελικά μπήκε στον παγκόσμιο ιστό. Είδαμε μετάλλιά σου στην κωπηλασία. Πάντα στην τεχνική υποστήριξη στις γιορτές. Ο κουμπαράς του σχολείου ενεργοποιήθηκε στα χέρια σου… Η στάση σου στις κουβέντες μας ώριμη! Η έκθεσή σου δείχνει και μια ακόμη πλευρά σου…

Καλή συνέχεια στις επόμενες αναζητήσεις…

Αρετή Κάρκου, η φιλόλογός σου…

Τα σχόλια είναι κλειστά.