ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
7 Απρ 2013

Τα βιβλία της Λένας Μερίκα που θα δραματοποιήσουμε… στις 20-4-2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού στις 6 το απόγευμα! Και λίγα λόγια για τη συγγραφέα!

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εκδηλώσεις- Γιορτές, Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2012-2013, Σχολική Βιβλιοθήκη

Νίτσα Χελωνίτσα:
Η Νίτσα ζήλεψε τα μεγαλεία και τα λούσα της γάτας Μιμής και, για να την μιμηθεί, θέλησε σε πρώτη φάση ν’ ανταλλάξει το ταπεινό καβούκι της με το λουσάτο σπιτάκι της κούκλας Μπάρμπι – κάπου όμως ο λογαριασμός της βγήκε λάθος και έμπλεξε σε πολλές περιπέτειες.

3ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού. Εμψυχώτριες: Σοφία Κράια και Τάνια Κορμά

Γάτος από σπίτι:
Ο Φρίξος γεννιέται στην αυλή ενός πλούσιου σπιτιού, επειδή όμως η αυλή είχε πήξει στους γάτους, ο κύριος  του σπιτιού τον πετάει μαζί με τ’ αδέλφια του στο δρόμο. Σαν άλλος Οδυσσέας ο Φρίξος μπλέκει σε φοβερές περιπέτειες, για να επιβιώσει, ν’ αγαπήσει την κατάλληλη ψιψίνα και να κάνει καριέρα ως αρθρογράφος σ’ εφημερίδα.

1ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού. Εμψυχωτές: Γιώργος Μπεροπούλης, Καίτη Καζακλάρη

Moυσική επιμέλεια: Γιώργος Μπίζιος

Μια ωραία σκουπιδοπαρέα:
Διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα, που κάποιος άσχετος πέταξε στον ολοκαίνουργιο κάδο – σπίτι της Κίτσας Σκουλικίτσας, ζωντανεύουν και με παράπονο διηγούνται τη ζωή τους κοντά στα άκαρδα αφεντικά τους, μέχρι που ένας υποψιασμένος πατέρας με την κορούλα του ανακαλύπτει τυχαία τον θησαυρό του κάδου και μια νέα ζωή αρχίζει για τη σκουπιδοπαρέα μας.

1ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού. Εμψυχωτές: Γιώργος Μπεροπούλης, Καίτη Καζακλάρη

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μπίζιος

Θέλω Θέλω Θέλω:
Η απληστία των αρχόντων, αλλά και των κατοίκων τόσο στο Βασίλειο της Ξηράς όσο και της Θάλασσας, τους φέρνουν στα πρόθυρα αιματηρού πολέμου. Ο Βασιλιάς Λέων ο Μεγαλοπρεπής, στην προσπάθειά του να βρει μια λύση, ορίζει σύμβουλό του τη Βάγια Κουκουβάγια. Θα καταφέρουν οι δυο σοφοί να φέρουν την ειρήνη; Και με ποιον τρόπο;

1ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού. Εμψυχωτές: Γιώργος Μπεροπούλης, Καίτη Καζακλάρη

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μπίζιος

Ο Νοικοκυρός:
Ο γεωπόνος πατέρας μένει άνεργος, η μαμά είναι καθηγήτρια σε γυμνάσιο, η αλλοδαπή οικιακή βοηθός φεύγει – ποιός θα μείνει σπίτι να προσέχει το μωράκι και να κάνει το νοικοκυριό; Μα, ο μπαμπάς αναλαμβάνει ρόλο … νοικοκυρού και μπλέκει σε διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, όπως μας τις διηγείται η δωδεκάχρονη κόρη της οικογένειας. Πού θα καταλήξει η περιπέτειά του;

9ο Δημοτικό Καστοριάς. Εμψυχώτριες: Κική Αξιώτη, Βιβή Αντωνίου

Με κύμινο και αγάπη:
Το δαιμόνιο ντετεκτιβικό δίδυμο Μίλτος-Θεοδώρα αναλαμβάνει να διαλευκάνει την πρώτη σκοτεινή υπόθεση της καριέρας του. Ποια είναι η μυστηριώδης καλλονή που έφερε μαζί του ο Άλκης, ο αδελφός της Θεοδώρας, από την Αγγλία; Τι ρόλο παίζει; Και τί ήρθε να κάνει στην ωραία μας χώρα; Χμ … ερευνητέον!

Πολιτιστική-Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Κορησού. Εμψυχώτρια: Αρετή Κάρκου

Κάτι τρέχει με τη μαμά του Σάκη:
Αυτή τη φορά στο στόχαστρο του δαιμόνιου, ντετεκτιβικού ντουέτου μπαίνει η πανέμορφη μάνα (φτυστή η Μόνικα Μπελούτσι) ενός μικρού τους φίλου από το σχολείο. Οι κινήσεις της μοιάζουν ύποπτες, ο Μίλτος φαντάζεται πολλά πάρε δώσε με ανθρώπους του υποκόσμου, ο δε σύζυγος και πατέρας του Σάκη έχει εξαφανισθεί μυστηριωδώς. Ε, να μην βάλουν οι φίλοι μας τα πράγματα στη θέση τους;

Πολιτιστική-Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Κορησού. Εμψυχώτρια: Αρετή Κάρκου

Κι αν μ’ αγαπάει στ’ αλήθεια;
Ο χήρος παππούς της Θεοδώρας, που μένει μόνος σ’ ένα χωριό της Μάνης, ερωτεύεται μια αρκετά νεώτερή του μετανάστρια από τη Γεωργία, πράγμα που αναστατώνει τα παιδιά του. Ποια να είναι αυτή η ξένη ξεμυαλίστρα; Μήπως παρασύρει τον παππού στον όλεθρο; Ε, τα δυο λαγωνικά μας θα βαλθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση, από πρώτο χέρι.

Πολιτιστική-Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Κορησού. Εμψυχώτρια: Αρετή Κάρκου

Μα έχει ο έρωτας γιατρειά;
Η ιστορία του παππού και της αγαπημένης του δεν τελείωσε. Η Ταμάρη έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Τι να συμβαίνει; Μήπως εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του παππού και την κοπάνησε με τα λεφτά που της είχε εμπιστευτεί; Ή μήπως θα γυρίσει κοντά του, όπως ο ίδιος ελπίζει; Αχ παππού, παππού … πώς να γιατρευτείς από τον έρωτα; Έχει ο έρωτας γιατρειά;

Πολιτιστική-Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Κορησού. Εμψυχώτρια: Αρετή Κάρκου

Έρωτας τρομοκράτης:
Μια άνεργη φιλόλογος εισβάλλει τυχαία στη ζωή μιας μεγαλύτερης γυναίκας, ύποπτης για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια. Ερευνώντας σχολαστικά το σπίτι της ύποπτης, ανακαλύπτει μυστικά και ντοκουμέντα μιας ζωής συναρπαστικής και τα ίχνη ενός έρωτα δυνατού, ανεκπλήρωτου και αιώνια διψασμένου, που πάντα έψαχνε – ή μήπως ψάχνει ακόμη; – τη δικαίωσή του.

Παρουσιάζουν:Ελευθερία Κράτσιου, Αρετή Κάρκου

SOS κορίτσι σε κρίση:
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη ζωή μιας 15-χρονης που βλέπει τη ζωή της ν’ αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Γονείς, φίλοι, διάφορα περίεργα γεγονότα, όλα μοιάζουν να συνωμοτούν εναντίον της. Υπάρχει διέξοδος από τον εφιάλτη; Και πού να στραφεί να ζητήσει βοήθεια; Είναι όλα τόσο σκοτεινά όσο εκ πρώτης όψεως φαίνονται; Η πορεία μιας έφηβης προς την αυτογνωσία …

Ομάδα Μαθητών 1ου Λυκείου Καστοριάς: Θεοδώρα Βλάχου, Ειρήνη Βόλτση, Παντελής Γάκιας, Ευτέρπη Κωνσταντινίδου, Αναστασία Στούμπου, Αχιλλέας Τσοκανάκης.

Βιογραφικά:
Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στη Βιέννη, εργάστηκε 23 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Έστω και αργά, μετά την πρόωση συνταξιοδότησή της, ανακάλυψε τί θέλει να κάνει στη ζωή της και το ‘ρριξε στο γράψιμο βιβλίων κυρίως για μεγάλα παιδιά και εφήβους – αλλά όχι μόνο. Συνολικά 25 βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει, τα περισσότερα σε πολλαπλές επανεκδόσεις, αρκετά δε έχουν βραβευθεί από ποικίλους φορείς, με κορυφαία τη βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά και με τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων.

Την εποχή αυτή συγγράφει το νέο της βιβλίο – εφηβικό πάντα!

3 σχόλια προς “Τα βιβλία της Λένας Μερίκα που θα δραματοποιήσουμε… στις 20-4-2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού στις 6 το απόγευμα! Και λίγα λόγια για τη συγγραφέα!”

  1. 22o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ είπε:

    brake a leg

  2. π. κων. ν. καλλιανος είπε:

    Μια επιστροφή στον υπέροχο και αρρυτίδωτο κόσμο της παιδικής ηλικίας είναι πάντα ευπρόδεκτη. Όπως ευπρόσδεκτη είναι, μέσα στο γκρίζο τοπίο του καιρού μας, η οποιαδήποτε πρόταση που ανοίγει ρωγμές στην ψυχή μας να εισοδεύσει το Φως. Αυτό το Φως νοιώθω ν΄απλώνεται πάνω στην Καστοριά που τινάζει από πάνω της τη χειμωνιάτικη στάχτη και ανασαίνει την Άνοιξη. Κι είναι να χαίρεται κανένας και να συγκινείται παράλληλα, που για αυτό φροντίζουν και οι συντελεστές αυτής της εκδήλωσης. Μιας εκδήλωσης δηλαδή που υψώνει το πνεύμα και το είναι ολάκερο και το ποτίζει με τις ποικίλες ευωδιές της Άνοιξης καί της Αισιοδοξίας που την ακολουθεί. Κυρία Αρετή, συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, για πολλές ακόμα Υποδοχές της Άνοιξης και της Ομορφιάς. Γιατι μην το ξεχνάμε, τυχαία δεν το είπε ο μεγάλος Ντοστογιέφσκυ ότι η Ομορφιά θα σώσει τον Κόσμο. Καλή Ανάσταση. π. κ. ν. καλλιανος

  3. Τσουμαροπούλου Μαρία είπε:

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!