ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
10 Μαρ 2012

Δράση στο Γυμνάσιο Κορησού Καστοριάς κατά της Βίας στο Σχολείο (6 Μάρτη 2012)

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Ενδοσχολική Βία-Εκφοβισμός, Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα

Επιτυχία σημείωσε η δράση κατά της βίας στο σχολείο  στο Γυμνάσιο Κορησού την Τρίτη 6 Μάρτη 2012.

Το υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων συμμετέχοντας στο Δίκτυο κατά της βίας στο Σχολείο κάλεσε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναλάβουν την 6η Μαρτίου δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα της ενδοσχολικής βίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Γυμνάσιο Κορησού  διοργάνωσε ημερίδα που περιελάμβανε  θεωρητική προσέγγιση με τη μορφή συζήτησης και παράλληλη προβολή υλικού από το blog  του σχολείου, θεατρικό δρώμενο από το βιβλίο «μου έκλεψαν το όνομά μου» του ισπανού συγγραφέα και εικονογράφου Tassies εκδ. Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και προβολή ταινίας «Τα Μπλε  Γυαλιά» του Γιάννη Κουφονίκου βασισμένη στην ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Στη φωλιά του Νίκου» από το βιβλίο «Μίλα μη φοβάσαι» παραγωγή και εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου).

Την διοργάνωση και παρουσίαση ανέλαβε η Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου με την εμψυχώτριά της  φιλόλογο Αρετή Κάρκου. Στην τεχνική υποστήριξη ήταν ο καθηγητής πληροφορικής Κώστας Καραλιάς. Καλεσμένοι ήταν η Έκτη Τάξη του Δημοτικού της Κορησού, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου καθώς και γονείς. Κατά κοινή ομολογία η παρουσίαση ήταν πολύ πετυχημένη, αφού όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι, αλλά και προβληματισμένοι. Τα παιδιά του Δημοτικού μετά το τέλος της εκδήλωσης ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια  κ. Φιλία Καλίτση στους χώρους του Γυμνασίου.

Διεύθυνση Γυμνασίου: κ. Φιλία Καλίτση

Επικοινωνία: τηλ.-fax: 2467051295

mail: mail@gym-koris.kas.sch.gr

Ιστότοπος:  gym-koris.kas.sch.gr

blogs.sch.gr/gymkoris

Αφήστε μια απάντηση