ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
2 Φεβ 2012

Ιστορικό Δραστηριοτήτων Σχολικής Βιβλιοθήκης (2007-2008)

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Σχολική Βιβλιοθήκη
Δίδυμο

Σχολικό Έτος 2007-2008

Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα σχολεία”: Φίλιππος Μανδηλαράς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμμματος η Ομάδα παρουσίασε δραματοποιημένα στη γιορτή των Χριστουγέννων της  Βιβλιοθήκης του Δήμου στην Κορησό ενόψει της επίσκεψης του συγγραφέα  το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά, ” Ο Άγιος Βασίλης είμαι εγώ, εσύ κι όλοι όσοι έχουν καρδιά για ν’ αγαπάνε” εκδ. Πατάκη.

Τον Μάρτιο η Πολιτιστική Ομάδα του Γυμνασίου συναντήθηκε στην Κωνσταντινίδειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορησού με τις συγγραφείς, Σοφία Μαντουβάλου και Ναννίνα Σακκά και δραματοποίησε το βιβλίο της Σοφίας “Η κότα που έγινε αβγό” σε εκδήλωση προς τιμήν της.

Τον Απρίλη η Πολιτιστική Ομάδα συναντήθηκε με τη συγγραφέα Πόλυ Βασιλάκη και η Πολιτιστική Ομάδα δραματοποίησε προς τιμήν της το βιβλίο της “Το χρυσόψαρο τ’ ουρανού” σε εκδήλωση της Κωνσταντινιδείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Αγίων Αναργύρων.

Τον Μάιο επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη μας ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς. Ο συγγραφέας μίλησε με τους μαθητές και δραματοποίησε ιστορίες από το βιβλίο του “Τα μπανανανόψαρα” εκδ. Πατάκη. Υπέγραψε τα βιβλία που είχαμε  προμηθευτεί στη Βιβλιοθήκη, αλλά και αυτά που είχαν αγοράσει οι μαθητές.

Η Πολιτιστική Ομάδα δραματοποίησε κάποιες από τις ιστορίες του βιβλίου του ‘Τα μπανανόψαρα” εκδ. Πατάκη στη Βιβλιοθήκη του Δήμου όπου παρεβρέθηκε πλήθος κόσμου. Κι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του σε κοινό!

Υπεύθυνη του προγράμματος η φιλόλογος Αρετή Κάρκου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.