Αρχική » Γενικά » Ενημέρωση με θέμα : “Ασφαλές διαδίκτυο και Ναρκωτικά” (17 – 3 – 2014)

European Radio Logo

Ενημέρωση με θέμα : “Ασφαλές διαδίκτυο και Ναρκωτικά” (17 – 3 – 2014)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ

       H διεύθυνση και ο σύλλογος των διδασκόντων του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας διοργάνωσαν και φέτος στις   17 –3- 2014 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, ενημέρωση με θέματα “το  Ασφαλές διαδίκτυο και τα Ναρκωτικά: τη μάστιγα της εποχής μας” .

Ενημερώθηκαν οι  μαθητές , οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  του σχολείου μας . Ο υπαστυνόμος  κ. Αμανατίδης Γρηγόριος  ξεκίνησε την παρουσίαση του με τα εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του ηλεκτρονικών υπολογιστών  : απάτες στο  διαδίκτυο με e-mail ή πιστωτικές κάρτες , εγκλήματα κατά της τιμής και της αξιοπρέπειας (αποστολή μηνυμάτων , φωτογραφιών ,video ) , παράνομος τζόγος , διακίνηση πορνογραφικού υλικού, εμπορία ανθρώπων , παραβιάσεις απορρήτων κ. ά.. Στη συνέχεια , αφού ανέλυσε όλους αυτούς τους κινδύνους ,τόνισε τις βασικές αρχές προστασίας του διαδικτύου , συμβουλεύοντας τους μαθητές τι να προσέχουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο όπως : να μην ανεβάζουν φωτογραφίες και άλλα προσωπικά τους στοιχεία , να απομνημονεύουν και να μην δίνουν τους κωδικούς τους , να προσέχουν με ποιους μιλούν στα δωμάτια συνομιλίας ( chat rooms) ,να μην συναντούν μόνοι τους κάποιον που γνώρισαν online , να διακόψουν τη συνομιλία με κάποιον που τους κάνει  να νιώθουν άβολα και να το αναφέρουν σε κάποιον που εμπιστεύονται , να μην  ανοίγουν αρχεία που έχουν στείλει άγνωστοι και πολλά ακόμα .

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αστυνόμος κ. Μπατσίλας Δημήτριος διοικητής  της δίωξης ναρκωτικών Κατερίνης . Ενημέρωσε όλους τους παριστάμενους για το τι είναι τα ναρκωτικά , πώς τα διακρίνουμε , ποιες επιπτώσεις έχουν στους χρήστες , τι νομίζουν ότι νιώθουν οι χρήστες και στο τέλος τόνισε πώς μπορεί ένας γονιός να καταλάβει ότι το παιδί του κάνει χρήση ναρκωτικών .Στο τέλος της ενημέρωσης οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν και απάντησαν σε κάποιες ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μαθητές .

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η ενημέρωση αυτή βοήθησε όλους μας να συνειδητοποιήσουμε πόσο σοβαρά είναι και τα δύο θέματα : οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη μια κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και από την άλλη οι θανατηφόρες επιπτώσεις της χρήσης των ναρκωτικών . Η καλύτερη ασφάλεια λοιπόν είναι η γνώση !  
             

 

 

66 61 62 63

Translate

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς