Αρχική » Γενικά » Ένας μαθητής εξομολογείται την αγάπη του για την μουσική

European Radio Logo

Ένας μαθητής εξομολογείται την αγάπη του για την μουσική

Ένα μουσικό όργανο

Η κιθάρα

Με το πέρασμα των χρόνων, ο άνθρωπος έχει ανακαλύψει διάφορους τρόπους διασκέδασης και έκφρασης κυρίως  μέσω των μουσικών οργάνων.

Το δικό μου αγαπημένο μουσικό όργανο είναι η κιθάρα. Άρχισα να παίζω κιθάρα από την ηλικία των 11 – 12 χρονών χωρίς δάσκαλο αλλά με τη βοήθεια της αδερφής μου, η οποία είχε μάθει τα βασικά πράγματα πάνω στην κιθάρα και προσπαθούσε να μου τα εξηγήσει, χωρίς να της το ζητήσω. Εκείνη όμως, επειδή με έβλεπε να είμαι «κολλημένος» με αυτό το μουσικό όργανο, έκανε φιλότιμες προσπάθειες να με βοηθήσει να το γνωρίσω. Έτσι άρχισα σιγά σιγά να συνθέτω τη μελωδία κάποιων τραγουδιών πάνω στην κιθάρα.

Οι γονείς μου με παρότρυναν να παρακολουθήσω μαθήματα κιθάρας σε Ωδείο, αλλά εγώ δεν έδειχνα αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν τελικά το αποφάσισα, κάποιο άλλο μουσικό όργανο μου κέντρισε το ενδιαφέρον και αυτό είναι το μπουζούκι. Ωστόσο δεν έχω παραμελήσει την κιθάρα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία από την ενασχόλησή μου με τη μουσική. Πιστεύω ότι η επαφή των ανθρώπων με τη μουσική  χαρίζει ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ να παίζω κιθάρα και δε σκοπεύω σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψω αυτή την ευχάριστη ενασχόληση!!!

                                                                                      Κωνσταντίνος Τσιαλός  Β2

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς