Αρχική » Εκπαιδευτικές δράσεις » 7οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης» στο Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς 29/3/2017

European Radio Logo

7οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης» στο Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς 29/3/2017

7οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης»

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς,  οι 7οι Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης» με τη συμμετοχή είκοσι γυμνασίων της Πιερίας. Πρόκειται για έναν καθιερωμένο πια, ομαδικό διαγωνισμό που διενεργείται σε δύο φάσεις: κατά τη διάρκεια της πρώτης όλες οι ομάδες των σχολείων διαγωνίζονται γραπτώς, για να αναδειχτούν οι δύο που, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία, διαγωνίζονται προφορικά στον τελικό.

Οι δύο ομάδες που πήραν μέρος στον τελικό ήταν του 3ου και 6ου Γυμνασίου Κατερίνης. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του 6ου Γυμνασίου, η οποία θα εκπροσωπήσει την Πιερία στο τρίτο και τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 14 Μαΐου στο ΑΠΘ. Εκεί θα «αντιμετωπίσει» επτά ομάδες-εκπροσώπους των υπόλοιπων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επέκτασης του διαγωνισμού που επιχειρείται για πρώτη φορά φέτος υπό την εποπτεία των Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων Κ. Μακεδονίας και το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος».

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τη νικήτρια ομάδα  του 6ου Γυμνασίου και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στο επόμενο βήμα της.

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης και στο Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Πιερίας, κ. Νικολαΐδη Αλέξανδρο για την άψογη συνεργασία μας στη διοργάνωση των Αγώνων. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας, το Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Κ. Μηλιάς, τη χαρτοβιομηχανία MAXI ΑΒΕΕ, το βιβλιοχαρτοπωλείο 1900, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης «Ο άγιος Λουκάς», τις «Πίτες Ολύμπου» Καρακούση Λουκά, το Μίνι- Μάρκετ Σκούμπα-Μπίνια Καλλιόπης και το ζαχαροπλαστείο «Τάσος».

 

 

Φωτογραφίες

2

6

52

64

100

566

865

5567

5582

5595

5598

Translate

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς