header image

Εντυπώσεις και φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου μας στην Αθήνα στα πλαίσια της φιλοξενίας από τη Βουλή των Ελλήνων (11-14/2/2016)

Συγγραφέας: | 29 Φεβρουαρίου 2016
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εντυπώσεις και φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου μας στην Αθήνα στα πλαίσια της φιλοξενίας από τη Βουλή των Ελλήνων (11-14/2/2016) |

Εντυπώσεις και φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου μας στην Αθήνα στα πλαίσια της φιλοξενίας από τη Βουλή των Ελλήνων (11-14/2/2016)

 

Το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς συμμετείχε στη φιλοξενία του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοξενίας στην Αθήνα το οποίο οργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς συμμετείχε με 13 μαθητές από την Γ τάξη και το Γυμνάσιο Ρητίνης συμμετείχε με όλους τους μαθητές του. Η Διευθύντρια Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά συνόδεψε τους μαθητές .
Η φιλοξενία ήταν άριστη και πολύ καλά οργανωμένη. Υπήρχε συνοδεία όλη την ημέρα από υπάλληλο του τμήματος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής, καθώς και συνοδεία αστυνόμου όλο το εικοσιτετράωρο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν στοχευμένο σε βιωματικές δράσεις όπως:
-η συμμετοχή στο “ Dialogue in the Dark”. Μία εμπειρία μοναδική, βιωματική για τον τόσο διαφορετικό αλλά τόσο φωτεινό και ευαίσθητο κόσμο των τυφλών. Αυτή η δράση έχει ταξιδέψει σε 30 χώρες,130 πόλεις και την έχουν βιώσει 7.000.000 πολίτες.
-η επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ξενάγηση και παράλληλο εργαστήριο κατά ομάδες.
– Παρακολούθηση ταινίας σε κινηματογράφο με τίτλο «Τα κροκοδειλάκια» του Κρ.Ντίτερ και στη συνέχεια συζήτηση πάνω στην ταινία με τον κ. Καζάκο (υπεύθυνο του προγράμματος) και τον κ. Χρηστίδη, μέλος του εκπαιδευτικού τμήματος της Βουλής.
-παρακολούθηση της παράστασης «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»(Θ.Μικρούτσικος, Ν.Καββαδίας). Μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στην ποίηση του Καββαδία.
Επίσης, επισκεφτήκαμε την Παλαιά Βουλή, τη Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης και τον βράχο της Ακρόπολης. Οι επισκέψεις ήταν όλες με ξενάγηση. Παρακολουθήσαμε συνεδρίαση της Βουλής και συναντήσαμε τον κ. Δένδια, βουλευτή και πρώην Υπουργό, καθώς και τον κ. Καστόρη, βουλευτή Πιερίας.
Την τελευταία μέρα στο πλανητάριο παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το Σύμπαν του Ηubble»,την τεράστια συνεισφορά του τηλεσκοπίου αυτού στην προσπάθεια του ανθρώπου να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά του Σύμπαντος. Τα μάτια του Hubble είναι τα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας. Μας ταξίδεψε στα πέρατα του Σύμπαντος και στο απώτερο παρελθόν του. Μια παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική προσπάθεια που επιτρέπει σε όνειρα αιώνων να γίνουν πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε θερμά το ίδρυμα της Βουλής και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Καζάκο. Αυτό το πρόγραμμα αξίζει να συνεχισθεί για να δίνει την ευκαιρία σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών (σχολείων) της χώρας μέσα από βιωματικές δράσεις να γνωρίσουν την πρωτεύουσα και το θεμέλιο θεσμό της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο.

Παπαδοπούλου Γαρυφαλιά

Η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή μας στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11-02-2016 και με την συμμετοχή του Γυμνασίου της Ρητίνης, πιστεύω ήταν εξαιρετική. Μπορεί η διαδρομή προς την Αθήνα και στην επιστροφή μας προς τον τόπο μας να διήρκησε λίγο παραπάνω εξαιτίας των μπλόκων των αγροτών και η επίσκεψη μας στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι να μην πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης δέκα χιλιάδων ατόμων στο Σύνταγμα, η διαμονή όμως στο ξενοδοχείο “ATRIUM HOTEL” ήταν ικανοποιητική και οι εξορμήσεις μας ενδιαφέρουσες και ευχάριστες. Αποκομίσαμε νέες εμπειρίες, όπως πώς είναι η ζωή ενός ατόμου με απώλεια όρασης μέσα από τη διαδραστική παράσταση του θεάτρου BATMITON “Dialogue in the Dark” και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες της ζωής μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Τα Κροκοδειλάκια», και γνώσεις για την ιστορία μας (επίσκεψη στην Ακρόπολη, στο Σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης, στη Παλαιά Βουλή, στη Βουλή) και για το διάστημα (επίσκεψη στο Πλανητάριο). Επίσης, εντυπωσιακές ήταν οι ερμηνείες τον ηθοποιών στη θεατρική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» (Θ. Μικρούτσικος, Ν. Καββαδίας). Γενικά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων πιστεύω είχε ένα ωραίο, οργανωμένο και πλήρες πρόγραμμα. Τέλος, αν μου ζητούσαν να βαθμολογήσω την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με ένα βαθμό από το 1 έως το 9, θα τη βαθμολογούσα με 9,5.

Σπανούλη Αικατερίνη Γ2

Η εκδρομή μας στην Αθήνα αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας. Μας δόθηκε μια υπέροχη ευκαιρία να επισκεφθούμε πολλά από τα αξιόλογα μέρη της Αθήνας που ο καθένας αξίζει να επισκεφθεί και για τα οποία οφείλει να έχει κάποιες βασικές γνώσεις. Συνδυάσαμε τη μάθηση με τις ωραίες στιγμές που περάσαμε όλοι, καθηγητές και μαθητές και των δύο σχολείων. Θεωρώ πως σπάνια δίνεται μια τέτοια ευκαιρία σε κάποιον. Γνωρίσαμε καινούρια παιδιά και κάναμε νέες φιλίες. Έτσι λοιπόν, η εκδρομή μας στην Αθήνα δεν αποτέλεσε απλώς μια κοινή εκπαιδευτική εκδρομή, αλλά μας γέμισε με νέες εμπειρίες και βιώματα που πιστεύω πως κανείς μας δε θα ξεχάσει ποτέ.

Ιωάννα Τσινίκου Γ2

Η εκδρομή στην Αθήνα ήταν κατά τη γνώμη μου μια μοναδική εμπειρία ασύλληπτου περιεχομένου. Παρόλο που εγώ συγκεκριμένα και τα περισσότερα παιδιά είχαμε επισκεφτεί στο παρελθόν αυτά τα μέρη, με την πρόσφατη επίσκεψή μας ανανεώσαμε και συμπληρώσαμε τις γνώσεις μας γύρω από τη Βουλή των Αθηνών και το μουσείο, καθώς και το βράχο της Ακρόπολης. Ο Παρθενώνας, επιβλητικός, με δωρικό ρυθμό, δεσπόζει στο βράχο της Ακρόπολης μαγεύοντας κάθε επισκέπτη ακόμη και τον πιο απαιτητικό με την αξιοθαύμαστη θέα του. Νομίζει κανείς πως η Αθήνα απλώνεται γύρω του σαν ένα ακατέργαστο πιάτο. Πάντως πιστεύω πως το πιο αξιολάτρευτο έκθεμα του μουσείου της Ακρόπολης είναι οι Καρυάτιδες, τόσο ως προς την κατασκευή τους και το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα, όσο και ως προς την ιστορία που υποκρύπτουν. Επιπρόσθετα, το διαφοροποιητικό στοιχείο της εκδρομής αυτής δεν είναι άλλο από το ότι συμβιώσαμε για τέσσερις μέρες με μαθητές ενός άλλου σχολείου, παντελώς άγνωστους προς εμάς. Μας δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να διευρύνουμε τον κύκλο των φίλων μας αλλά και τους ορίζοντές μας. Θεωρώ πως αυτή η εξόρμηση θα παραμείνει αλησμόνητη -χαραγμένη θα έλεγα- στην καρδιά και στο μυαλό μου. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η εκδρομή πραγματοποιήθηκε ως πρόγραμμα της Βουλής έπειτα από πρόταση του κ. Καζάκου. Θα επιθυμούσα μέσα από το συγκεκριμένο κείμενο να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέδραμαν ώστε το πρόγραμμα αυτό να λάβει »σάρκα και οστά». Με μεγάλη μας χαρά αδημονούμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία.

Κατερίνα Τσαούση Γ2

DSCN1390

DSC05382

DSC05408

DSC05443

DSC05527

DSC05622

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες