Αρχική » Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη » Επιστολή των μαθητών μας

European Radio Logo

Επιστολή των μαθητών μας

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Καθημερινά γίνεται φανερό ότι η εποχή που ζούμε είναι πολύ κρίσιμη. Τα προβλήματα πολλά και δυσεπίλυτα, με κυρίαρχο αυτό της οικονομικής κρίσης, που τυχαίνει και εμείς να τα ζούμε, ευρισκόμενοι  στην πρώιμη εφηβεία μας. Γονείς άνεργοι, παιδιά μέσα στη θλίψη και στην αβεβαιότητα, τη φτώχεια και την εξουθένωση.
Εικόνες καταθλιπτικές…
Μαγαζιά κλειστά και άδειοι δρόμοι…
Καθημερινή εικόνα, πλέον, η αναζήτηση τροφής στους κάδους απορριμμάτων και ανθρώπων αστέγων. Κάποτε… ήταν είδηση.
Ακούμε για παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία, που πεινούν, αλλά αξιοπρεπώς βιώνουν τη μελαγχολία τους. Κρύβουν κάτι, άραγε, τα βυθισμένα στη θλίψη πρόσωπα συμμαθητών μας; Απαντήσεις δεν παίρνουμε.
Ανήμποροι αλλά συγχρόνως και πρωτεργάτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη και παίρνουμε την πρωτοβουλία. Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη. Ρομαντικά και γραφικά όλα αυτά; Η υγεία, η παιδεία, η ποιότητα ζωής είναι, λέει, πλέον, αγαθά που δεν ανήκουν  δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να πιστέψουμε πως αυτός ο κόσμος που θέλουμε μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Καιρός να τον διεκδικήσουμε αφού μας τον αμφισβητούν.
Καθένας μας είναι πρόθυμος να δουλέψει προς μια τέτοια κατεύθυνση και να ενισχύσει την προσπάθεια όλων όσοι ήδη δουλεύουν. Μέρος αυτής της προσπάθειας πρέπει να είμαστε όλοι. Εμείς, οι μικροί, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Έτσι εσείς μας λέτε. Είμαστε η ελπίδα. Και, εσείς, οι μεγάλοι που μας διδάσκετε την πίστη στη συλλογικότητα, στη συντροφικότητα και που μπορείτε!
Εκκλησία – Περιφέρεια – Δήμος – τοπική κοινωνία (επιχειρήσεις- ιδιώτες) και άλλοι φορείς, συλλογικά, συντονισμένα και οργανωμένα.
Ιδέες και τρόποι υπάρχουν πολλοί.
Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του σχολείου μας https://blogs.sch.gr/gymkanit/ στην κατηγορία “Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη” μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε παραδείγματα βοήθειας και αλληλεγγύης που έχουμε συλλέξει παρακολουθώντας να συμβαίνουν σε τοπικές κοινωνίες με ευαισθησία και ανθρωπιά.
Αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη η προσφορά τους.
Εμείς, ξεκινώντας την προσπάθειά μας, οργανώσαμε Τράπεζα Τροφίμων στο σχολείο μας, που αισιοδοξούμε να καθιερωθεί μόνιμα. Με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων διοργανώσαμε παζάρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για το έργο των Γιατρών του Κόσμου. Παράλληλα, για τον ίδιο σκοπό, συγκεντρώσαμε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό.
Με τις ευχές για τις γιορτές που έρχονται, ας μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε ανάγκη μια ζεστή ματιά, ένα χαμόγελο.
Πιστεύουμε ότι ο ήλιος δεν θα πάψει να λάμπει για όλους μας κάθε μέρα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κανήθου
Κεφαλά 64
34100 Χαλκίδα
Τηλ. 22210-21860


Σχολιάστε

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ιστορικό

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση