Πειράματα Φυσικής από τους μαθητές του Γυμνασίου Ιτέας

Με κέφι και μεράκι εργάστηκαν οι μαθητές  του ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ  και παρουσίασαν πρωτότυπες κατασκευές και πειράμα  τα, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργανώθηκε για τις Φυσικές Επιστήμες, στο πDSCN2549αλιό 1Ο Λύκειο  της Καρδίτσας.

Παρουσίασαν κατασκευές που έφτιαξαν μόνοι τους στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου τους και εξήγησαν σε όλους με απλά λόγια πολλά φαινόμενα της καθημερινή ζωής.DSCN2546

Εξήγησαν το γιατί  το ρολό του χαρτιού  όταν είναι γεμάτο κόβεται λιγότερο απ’ όσο θέλουμε και όταν είναι άδειο ξετυλίγεται περισσότερο απ’ όσο θέλουμε.

Ακόμα βοήθησαν τους θεατές να καταλάβουν γιατί ο σχοινοβάτης του τσίρκου κρατά ένα μακρύ κοντάρι για να τον βοηθά να ισορροπεί. Αλλά ακόμα και αν ο σχοινοβάτης δεν κρατά κοντάρι, μπορεί τουλάχιστον να ισορροπήσει εκτείνοντας τα χέρια του σε όλο του το μήκος.

Εξήγησαν με παραστατικό τρόπο, το λόγο για τον οποίο οι παίχτες του μπέιζμπολ μερικές φορές κρατούν το μπαστούνι όχι από τη λαβή του, αλλά πιο κοντά στο άλλο άκρο του, όπου είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του.

Ακόμα ερμήνευσαν το γιατί όταν τρέχουμε, λυγίζουμε τα πόδια μας και ποιά σχέση έχει αυτό με την ταχύτητα που μπορούμε να αναπτύξουμε.

Οι μαθητές που εργάστηκαν για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών ήταν οι:  Αδαμόπουλος Χρήστος, , Καράβα Εύα, Καραμήτρος Χρήστος, Καρανάσιου Σοφία, Κοτσίλης Αχιλλέας, Κουτσιούμπα Φιλιώ, Ντινοπούλου Νικολέττα, Παληκαράς Θωμάς, Παναγιωτή Θώμη, Ρεβενήσιου Αποστολία, Σινάι Μόνα, Τασιοπούλου Βίκυ, Τασιούλη Εβελίνα, και υπεύθυνη για την καθοδήγηση ήταν, η καθηγήτρια Φυσικής κα Έλλη Βυτινιώτου.

DSCN25521 2 3 4

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.