ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΣΜΟΥ

Οκτ 2017 15

Επίσκεψη στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Κατηγορία Εκπαιδευτικές Εκδρομές      | ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Η Τρίτη τάξη του Γυμνασίου  μας με συνοδούς καθηγητές τους:  Χατζητουλούση Π., Κουρή Χ. και Ραλίδη Γ.επισκέφθηκε την Τετάρτη 11/10/2017 το 8ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής στην Ν. Καρβάλη.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, διοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ.
Ομάδες φοιτητών και μαθητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολεία από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας εκθέτουν, στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου μια σειρά από ρομποτικές κατασκευές και δημιουργίες σε ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις καινοτόμες τεχνολογικές δημιουργίες μαθητών και φοιτητών, να ενημερωθούν για την ένταξή και την εφαρμογή τους στην καθημερινή μας ζωή, καθώς επίσης και να κατανοήσουν την σχέση της ρομποτικής με την βιομηχανία, την γεωργική καλλιέργεια, την βιομηχανία τροφίμων, την υγεία και πολλούς άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

(“κλικ στις φωτογραφίες)

foto1 foto2 P8270092