Βοηθάω μαζεύοντας πλαστικά καπάκια

καΟι μαθητές του Γυμνασίου Γουριάς «Κ.Σ. Κώνστας» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων και με ιδιαίτερο ζήλο άρχισαν την εθελοντική συλλογή από πλαστικά καπάκια νερού και συσκευασιών. Η συλλογή καπακιών αποδείχτηκε ουσιαστική βοήθεια, αφού εξασφαλίζει αναπηρικά αμαξίδια για παραπληγικούς συνανθρώπους μας.
Τα παιδιά συνεννοήθηκαν με τις οικογένειές τους, με συγγενείς και φίλους, με καταστηματάρχες και σχεδόν καθημερινά έφερναν μικρές ή μεγάλες ποσότητες καπακιών αποδεικνύοντας ότι νοιάζονται για το περιβάλλον και το συνάνθρωπο που υποφέρει και ότι με μια απλή φαινομενικά κίνηση μπορούν να δώσουν ανακούφιση και χαρά σε κάποιον που το έχει ανάγκη.
Τώρα που το σχολικό έτος τελειώνει η Δράση αυτή του Σχολείου μας που διήρκεσε μήνες είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτεί ικανοποιητική ποσότητα καπακιών (περίπου 17500) και να παραδοθεί στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες νομού Αιτωλοακαρνανίας «Η Ελπίδα». Το κίνημα των καπακιών δίνει καθημερινά ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης σε συνανθρώπους. Οι μαθητές διψάνε για Δράσεις που ενισχύουν τον Εθελοντισμό. Ο καθένας ξεχωριστά ένιωσε πόση χαρά μπορεί να πάρει όταν δίνει!
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Μπορούμε όλοι μαζί να δράσουμε για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο μας!