To Γυμνάσιο Γαβαλούς πάει Βρυξέλλες! Le Collège de Gavalou part pour Bruxelles!

Το Γυμνάσιο Γαβαλούς συμμετείχε στo ευρωπαϊκό πρόγραμμα ECOMOBILITY και πήρε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε πολλά άλλα ελληνικά σχολεία! Η απονομή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σε μια ειδική εκδήλωση εορταστικού χαρακτήρα και η έκπληξη ήταν ευχάριστη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής προβλέπεται να συμμετέχουν στην Αποστολή του ECOCITY, στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο, όπου θα περιηγηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να ενημερωθούν σχετικά με τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της Ευρώπης.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας και την εκπαιδευτικό κυρία Ευδοκία Παπούτση για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, κατά την οποία οι μαθητές αποκόμισαν τεράστια εμπειρία και κυρίως αντίληψη για την ασφαλή κυκλοφορία, τη βελτίωση των συνθηκών και συνεργασία με αρμοδίους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «‘Εχουμε κάνει τη ζωή μας …. ποδήλατο!

Και προχωράμε….

Le Collège de Gavalou a parcicipé au projet européen ECOMOBILITY et a obtenu le premier prix de toutes les écoles grecques! Le prof et les élèves voyageront à Bruxelles pour assister à une présentation du Parlement Européen et de lα Commission Européenne concernant l’orientation environnementale de l’Europe.

Félicitations à tous les élèves qui ont participé au projet età la prof Mme Evdokia Papoutsi pour la réalisation de cette tâche!

Et on continue….

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Εκδρομή της Α’ Γυμν. στην Πρέβεζα, την Πάργα και τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης (φωτό)

Η συλλογή περιέχει 7 φωτογραφίες.

Περισσότερες συλλογές | Γράψτε σχόλιο

Φωτογραφίες από εκδρομή στην Πάτρα – Β’ και Γ’ Γυμνασίου Γαβαλούς

Η συλλογή περιέχει 5 φωτογραφίες.

Περισσότερες συλλογές | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή στο μαραθώνιο ανάγνωσης στη γιορτή Γαλλοφωνίας – Participation au marathon de lecture pour la fête de la francophonie

Το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο μαραθώνιο ανάγνωσης στη γιορτή Γαλλοφωνίας στο Αγρίνιο, στη δημοτική βιβλιοθήκη μαζί με άλλα σχολεία και φροντιστήρια της περιοχής. Η δράση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής είναι γνωστή με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο για τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας.

Το βιβλίο που επιλέχθηκε φέτος ήταν Les betises de Petit Nicolas  και το σχολείο μας διάβασε το κεφάλαιο La Quarantaine. Συγχαίρουμε την ομάδα που συμμετείχε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας της γαλλικής γλώσσας κας Ουρανίας Τηλιγάδα.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Πασχαλινές κατασκευές – Fabrication de sierges de Pâques

Μαθητές του Β1 του σχολείου μας κατασκευάζει πασχαλινές λαμπάδες για την ενίσχυση του ταμείου τους εν όψει της τετραήμερης εκδρομής στη Βόρεια Ελλάδα. Ιδού ένα δείγμα!

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Ecomobility Παρουσίαση αποτελεσμάτων (Part 5)

Η συλλογή περιέχει 16 φωτογραφίες.

To Σάββατο 24 Φεβρ. στις 12.00 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Project Ecomobility στη Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της Περιφέρειας,  του Δημάρχου, του τόπου, μαθητών-γονέων-κηδεμόνων καθώς και του Συμβούλου, διευθυντών σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών, στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος … Συνέχεια

Περισσότερες συλλογές | Γράψτε σχόλιο

Ecomobility infos in English (part 4)

ECOMOBILITY PROJECT IN JUNIOR HIGH SCHOOL OF GAVALOU

During the current school year (2017-18) the C’ grade students from Junior High School of Gavalou are participating in the Ecomobility project.

The aim of the Ecomobility campaign is to make the students sensitive over matters of movement around the roads of a city/village. The students are expected to realize that all the citizens (old people who cannot walk properly, pregnant women, mothers with prams, people with special needs, cyclists, children, everyday people in general) have the right to free movement. The conditions and the attitudes concerning our movement are a sign of our civilization level. The improvement of these conditions and the positive change of attitudes contribute to the building of a quality life.

In order to achieve the above mentioned aims our students have been involved in a variety of actions:

  • They are going out in the roads of our area and they are taking pictures or shoot videos of problematic situations (destroyed roads and road-signs or even lack of proper signing, roads with a lot of sharp turns without protective side-bars, lack of pavements or pavements with lots of obstacles, lack of cycling lanes, lack of ramps for wheelchairs or lack of elevators for people with special needs, illegal parking of vehicles, schoolyards in terrible conditions, schools without proper entrances, stray animals, small rivers and ditches as a serious cause of floods because they are filled with rubbish,…).
  • They have prepared a questionnaire about all these problems and have distributed it to other students and their parents.

 

  • They are taking interviews from representatives of various local authorities (Mayor or Deputy Mayor of our Municipality, Director of an Institute for children with special needs, Directors of Local Transport Services, School Headmasters, local people,…).
  • They are staging “accidents” with bikes or children playing on dangerous roads.
  • They have made and distributed posters, leaflets and T-Shirts with Ecomobility slogans.
  • They have written a mini-script for a small play about the movement difficulties in our area.
  • They are uploading some of the videos and the interviews on a youtube channel (Evdokia Papoutsi).
  • They are going to present their final project to an Ecomobility committee on 24th February 2018 using a Power-Point presentation. Their presentation will be assessed by this committee and will enter a competition. The students with the best project will travel to Brussels this summer.
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Πρόσκληση για παρουσίαση του Ecomobility Project (part 3)

Το Γυμνάσιο Γαβαλούς σας προσκαλεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 12.00 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα Ecomobility με θέμα : «Εχουμε κάνει τη ζωή μας ….. ποδήλατο»

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Σχολικές Δράσεις για το Ecomobility Project (part 2)

Η συλλογή περιέχει 3 φωτογραφίες.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαβαλούς προκειμένου να επιτύχουν τους παραπάνω σκοπούς έχουν αναλάβει διάφορες δράσεις: 1)    Εκτύπωση αφισών και φυλλαδίων που έχουν διανεμηθεί σε σχολεία. 2)   Δημιουργία μπλούζας με εικόνες και συνθήματα 3)   Σύνταξη και διανομή ερωτηματολογίων σε μαθητές και … Συνέχεια

Περισσότερες συλλογές | Γράψτε σχόλιο

Ecomobility Project (part 1)

ECOMOBILITY PROJECT– ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

Τίτλος Περιβαλλοντικού Προγράμματος:

«ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ

ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ… ΠΟΔΗΛΑΤΟ»

Το Σχολικό  Έτος 2017-2018 μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Γαβαλούς  συμμετέχουν στο Πρόγραμμα- Εκστρατεία Ecomobility= Οικολογική Μετακίνηση. Η Εκστρατεία διοργανώνεται όλα αυτά τα χρόνια από το ECOCITY, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον.

Το Σύνθημα του Ecomobility είναι: «Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας!».

Αν αναζητήσουμε πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους θα δούμε ότι:

« Η Εκστρατεία ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση διοργανώνεται για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Φέτος, για τέταρτη χρονιά, θα υλοποιηθεί και η παράλληλη Εκστρατεία FREE MOBILITY (αφορά σε ΑΜΕΑ).

Στόχος των εκστρατειών είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης. Μέσα από τη βιωματική ενεργοποίησή τους αναμένουμε να οδηγηθούν στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας. Η ενεργή συμμετοχή των νέων για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα μετακίνησης στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, είναι το ζητούμενο της εκστρατείας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών μετακίνησης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος  ελεύθερης μετακίνησης και ο περιορισμός του εμποδισμού στην πρόσβαση στις πόλεις. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων. Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να εργάζονται για να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Το ECOMOBILITY ζητά από τους μαθητές να ερευνήσουν τα προβλήματα της περιοχής τους σε τοπικό επίπεδο (δήμος, γειτονιά, χωριό, νησί) που δημιουργούνται από τις συνήθειες κυκλοφορίας και τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους. Να εντοπίσουν ελλείψεις που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, να κάνουν έρευνα στο σχολείο και στη πόλη για τα προβλήματα που παρατηρούν γύρω τους, να σκεφτούν λύσεις και προτάσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά την περιοχή που ζούνε και το σχολείο τους».

 Αιγίδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο