Μήνυμα του Διευθυντή του σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά

biblia

 

Αγαπητοί μου  μαθητές και μαθήτριες,

Για έναν ολόκληρο χρόνο θα συνυπάρχουμε πολλά άτομα μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια ο σεβασμός των δικαιωμάτων, καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων θεωρούνται αυτονόητα, όπως αυτονόητος θεωρείται και ο σεβασμός στον χώρο και τα εργαλεία που σας παρέχει το σχολείο.

Όλοι μαζί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης   που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο  Σχολείο μας!

Αγαπητά  μας παιδιά  να είστε βέβαια πως το σχολείο θα είναι μαζί σας και δίπλα σας σε  ότι χρειαστείτε!

Και ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.

Υποσχόμαστε λοιπόν να γίνουμε η δική σας γέφυρα και θα είμαστε πολύ περήφανοι όχι μόνο όταν περάσετε απέναντι αλλά και όταν καταφέρετε να οικοδομήσετε μια καλύτερη γέφυρα από τη δική μας!

Πολλές Θερμές ευχές από τους συναδέλφους μου κι εμένα για μια καλή και γόνιμη σχολική χρονιά.

Να είστε καλά! Καλή δύναμη σε όλους!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

ΔΑΝΙΑΣ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ11

MSC

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Αποτελέσματα Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαϊου 2017

kpg

Τον Μάιο του 2017, πέντε (5) μαθητές της Γ΄Τάξης του Γυμνασίου Γαβαλούς, που συμμετείχαν στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στα γαλλικά, πήραν όλοι το πτυχίο επιπέδου Α2. Θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς τους μαθητές που αφιέρωσαν χρόνο και έδειξαν ζήλο για την απόκτηση διπλώματος γλωσσομάθειας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στη ζωή τους!

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Καλή Σχολική Χρονιά

Καλή σχολική χρονια

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Γαβαλούς Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά 2017-2018!

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Παρουσίαση εργασιών Τεχνολογίας

This gallery contains 15 photos.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου έγινε παρουσίαση των εργασιών Τεχνολογίας των μαθητών/τριών του Γυμνασίου Γαβαλούς με ενημέρωση από τον καθηγητή Τεχνολογίας  κο Διαμαντή Μαυρογιάννη. Ακολουθούν φωτογραφίες των μαθητών με τα έργα τους.

Περισσότερες συλλογές | Γράψτε σχόλιο

Θεματική εβδομάδα – Υγιεινή Διατροφή και καθημερινή άσκηση

This gallery contains 6 photos.

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας το Γυμνάσιο Γαβαλούς διοργάνωσε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Έμφαση δόθηκε στην Υγιεινή Διατροφή με δημιουργία χειροποίητων σπιτικών φαγητών, οι μαθητές έμαθαν να παρασκευάζουν ζύμες, ψωμιά, πίτσες και πίτες. Άλλο ενδιαφέρον θέμα σχετικά με την σωματική καθημερινή … Συνέχεια

Περισσότερες συλλογές | Γράψτε σχόλιο

Μονοήμερη εκδρομή της Α” τάξης του Γυμνασίου μας στην Πάργα – Πρέβεζα

Σήμερα Τετάρτη 10-05-2017, συνεδρίασε η Επιτροπή αξιολόγησης προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής της Α” τάξης του σχολείου μας στην Αρχαία Νικόπολη – Πάργα – Πρέβεζα, την παρασκευή 12-5-2017.

Η Επιτροπή έκρινε ως πιο συμφέρουσα την προσφορά του γραφείου Λάμπος TOURS, σε σύγκριση με την ταξιδιωτική προσφορά του Πέττας TOURS.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Τετραήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ, “Εδεσσα, Τρίκαλα, Μετέωρα, Μέτσοβο (περιβαλλοντικό πρόγραμμα)

100_2489

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Ιαματικά Λουτρά της Βαλκανικής Χερσονήσου» που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη δύο σχολείων, μαθητές του Γυμνασίου Γαβαλούς και του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου συμμετείχαν σε τετραήμερη εκδρομή, απ’όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές επισκέψεις και δράσεις για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά συγχρόνως και διασκέδαση και γνωριμία με τους μαθητές του άλλου συμμετέχοντος σχολείου και οι μαθητές έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από την εμπειρία αυτή!100_2512 100_2479 100_2506 100_2489 100_2478 100_2475 100_2471 100_2468

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

IMG_6224

Στις 21 Μαρτίου 2017 ομάδα μαθητών και καθηγητών του Γυμνασίου Γαβαλούς διεξήγαγαν το πείραμα του Ερατοσθένη στο προαύλιο του σχολείου τους και στη συνέχεια αντάλλαξαν τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους με το Nicolae Balcescu High School στην περιοχή Flaminzi, στη Ρουμανία.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε με εγγραφή του σχολείου μας στην ιστοσελίδα www.eratosthenes.ea.gr του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Ελληνογερμανική Αγωγή. Μελετήσαμε το επιστημονικό υλικό, οι μαθητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια πριν και μετά το πείραμα, ήρθαμε σε επαφή με σχολεία της Σερβίας, Ρουμανίας και Φινλανδίας που βρίσκονταν στο ίδιο περίπου γεωγραφικό μήκος με το δικό μας σχολείο. Το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου βγήκαμε στο προαύλιο του γυμνασίου και μετρήσαμε το μήκος της σκιάς μιας ράβδου μήκους ενός μέτρου. Υπολογίζοντας τη γωνία που σχηματίζει η ράβδος με την ακτίνα του ήλιου( που αντιστοιχεί στο γεωγραφικό πλάτος του σχολείου μας) και γνωρίζοντας και τη γωνιακή απόσταση της Γαβαλούς από την περιοχή Flaminzi της Ρουμανίας καταφέραμε να υπολογίσουμε την περιφέρεια της γης (γνωρίζοντας την απόσταση του σχολείου μας από τον ισημερινό και από το σχολείο στη Ρουμανία). Τέλος, υποβάλαμε τα δεδομένα μας και τις φωτογραφίες μας στην παραπάνω ιστοσελίδα.

Στο πείραμα συμμετείχαν εννιά μαθητές από όλες τις τάξεις του γυμνασίου. Στην ομάδα των καθηγητών συμμετείχαν οι: Πελέκη Ελένη (καθηγήτρια Πληροφορικής), Κατσακιώρη Βασιλική (καθηγήτρια Γεωλογίας-Βιολογίας), Μαυρογιάννης Αδαμάντιος (καθηγητής Τεχνολογίας) και Παπούτση Ευδοκία (καθηγήτρια Αγγλικών). Βοήθησαν με τις συμβουλές και τις υποδείξεις τους οι καθηγήτριες Ραφτοπούλου Αναστασία (καθηγήτρια φυσικής) και η Ζορκάδη Αφροδίτη (καθηγήτρια μαθηματικών).
IMG_6264

IMG_6255

IMG_6251

IMG_6250

IMG_6249

IMG_6243

IMG_6237

IMG_6234

IMG_6233

IMG_6226

IMG_6224

IMG_6222

IMG_6221

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Παρέλαση Πολιστικού Συλλόγου Γαβαλούς «Δημήτρης Μακρής»

100_2448 100_2445 100_2444 100_2443 100_2430

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αγία Φωτεινή Γαβαλούς

100_2426 100_2421100_2433

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές | Γράψτε σχόλιο