Μαρ 26 2020

Εξ΄αποστάσεως μαθήματα στην ηλεκτρονική τάξη

Συντάκτης: κάτω από Ανακοινώσεις

Αγαπητοί μαθητές,

εύχομαστε να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας!!

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί την ψηφιακή πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης e-class, που θα επιτρέψει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Στην Παρακάτω Διεύθυνση μπορείτε να δείτε τις εργασίες που έχουν αναρτήσει οι καθηγητές σας

https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=3222

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 20 2020

Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία

Συντάκτης: κάτω από Ανακοινώσεις

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί την ψηφιακή εκπαιδευτική Πλατφόρμα η- τάξη, που θα επιτρέψει την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οδηγίες για τους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 13 2020

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα 11 Μαρτίου 2020

Συντάκτης: κάτω από ΑνακοινώσειςΛήψη αρχείου

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Δεκ 03 2019

Λειτουργία νέας ιστοσελίδας

Από 1/12/ 2019 θα είναι σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας.
Μπορείτε να την επισκεφτείτε στην παρακάτω διεύθυνση  http://gym-esp-chalk.eyv.sch.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 26 2017

Bραβείο για το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται»

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας βραβεύθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου, στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίο στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά,Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Την τελετή βράβευσης κάλυψε η γνωστή δημοσιογράφος Σόνια Φίλη για την ΕΡΤ. Η κυρία Φίλη απένειμε και το βραβείο στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) της Καλλιθέας

 Η εκδήλωση –  ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον κ. Σπύρο Παρδάλη, προϊστάμενο διεύθυνσης βιβλιοθηκών αρχείων και εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και από την Πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή

Το πρώτο βραβείο που δόθηκε -εκτός συναγωνισμού- ήταν στη Σχολή Μωραΐτη για τη μεγάλου μήκους ταινία “Ιστορίες χωρίς χρόνο” που γυρίστηκε με αφορμή τα 80 χρόνια του σχολείου και απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο απένειμε ο  Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΝΔ , τ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκ μέρους του σχολείου παρέλαβαν το βραβείο ο κ. Αντώνης Καρτάλης, Σύμβουλος της Διεύθυνσης του Σχολείου, και  o σκηνοθέτης της ταινίας κ. Βασίλης Ραΐσης .

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας τιμήθηκε με ένα από τα ειδικά βραβεία. Το βραβείο  απένειμε  ο Πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου- τ. Σχολικός Σύμβουλος / Εφημέριος Αγ. Νικολάου Ραγκαβά,ο οποίος κατάγεται από την Λίμνη Ευβοίας.Εκ μέρους του σχολείου παρέλαβαν το βραβείο ο κ.Γεώργιος Τσάλλας,καθηγητής Πληροφορικής,η κ. Γιώτα Γιαννακοπούλου, Φιλόλογος (σκηνοθέτες της ταινίας) και ο Ιωάννης Σμπρίνης (πρωταγωνιστής/μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με την μικρού μήκους ταινία «Όσο υπάρχουν φάροι …το ταξίδι θα συνεχίζεται…».

 Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Ο καπετάν Νικόλας διηγείται στο μικρό Οδυσσέα μια ιστορία από τα δικά του παιδικά χρόνια.Θυμάται τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και πως μια μέρα μετά από έναν βομβαρδισμό, το σχολείο του έγινε ένας σωρός από ερείπια.Γράμματα, όμως, αυτός και τα άλλα παιδιά συνέχιζαν να μαθαίνουν στο ύπαιθρο.Τη μέρα που ο δάσκαλος τους οδήγησε στο φάρο και τα πέτρινα σκαλοπάτια του έγιναν τα θρανία τους,το φως του φάρου αιχμαλώτισε για πάντα τις παιδικές ψυχές και έγινε πυξίδα στα όνειρά τους.

Τα ειδικά βραβεία δόθηκαν στους:

-Academy of Hellenic Paideia

-3ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

-13ο Δημοτικό &  21ο Κερατσινίου

-Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

-Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας

-Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Βραβεία απένειμαν
Εύη Καρακώστα Βουλευτής Β Πειραιώς

Σπύρος Παρδάλης, προϊστάμενος διεύθυνσης βιβλιοθηκών αρχείων και εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης

Χρήστος Βρεττάκος -Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας

Χρήστος Κέλλας Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Λάρισας -Εκπρόσωπος Προέδρου Νέας Δημοκρατίας

Γραμματική Παπάζογλου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αθηναίων- εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη

Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος

Γιάννης Φωστηρόπουλος Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Λότη Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου, συγγραφέας

Φωτεινή Πιπιλή, δημοσιογράφος

Ολυμπία Κυριοπούλου, επιστήμων αεροδιαστημικής

Πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου- τ. Σχολικός Σύμβουλος / Εφημέριος Αγ. Νικολάου Ραγκαβά

Χριστίνα Ρούτνερ -Διευθύντρια Ινστιτούτου OSD Ελλάδος -Σχολή Μωραΐτη

Εύη Τσιτιρίδου Νηπιαγωγός/ συγγραφέας

Ελένη Αναστασοπούλου Περιφερειακή Δ/ντρια Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Σοφία Παπαδημητρίου αν. Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Θέμης Μπερεδήμας, πρόεδρος ΕΣΠΗΤ

Κατερίνα Καζέλα, Σχολικής Σύμβουλος

Γιάννης Θεοφύλακτος, βουλευτής Κοζάνης

Σχολεία που τιμήθηκαν:

9ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου

91ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

“Τα ζουζουνάκια” – Ηράκλειο Κρήτης

Σύγχρονο Νηπιαγωγείο Λαμίας

Νηπιαγωγείο Λητώ -Λάρισα

2ο Νηπιαγωγείο Λιοσίων

4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων

9ο Π. Φαλήρου,

4ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης

4ο Κοζάνης,

12ο Καματερού

2ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

Δημοτικά:

Neue Schule Athen

Εκπαιδευτήρια Δούκα

34ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Βελβεντού Κοζάνης

Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας

Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας

1ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων
1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού

Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης Ημαθίας

10ο Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 20 2017

Ενότητα 1,Η εποχή του Διαφωτισμού

[Youtube unj1nIKqvDs]

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 31 2017

Ταξίδι χωρίς επιστροφή – Μικρασιατική καταστροφή και πρόσφυγες

Στον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μπορείτε να διαβάσετε τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν:

Στιγμιότυπο από 2017-03-31 12:35:17

την απόβαση του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη το 1919

την τουρκική επίθεση και την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου το 1922

την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό χιλιάδων Μικρασιατών από τις εστίες τους το 1922.

Από το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από τη Μικρασία χαίρε» για την ιστορία της Μικρασιατικής Εκστρατείας και την καταστροφή της Σμύρνης.

deco_leftdeco_right

Ενημερωθείτε για την τύχη των προσφύγων της Μικράς Ασίας και την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες, μαρτυρίες και άλλες πηγές που μπορείτε να αναζητήσετε στους παρακάτω συνδέσμους.

Πρόσφυγες όπως έφθασαν (1922) [πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο Ε.Λ.Ι.Α.]Πρόσφυγες όπως έφθασαν (1922) [πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο Ε.Λ.Ι.Α.]

Φωτογραφικό Αρχείο Ε.Λ.Ι.Α. [πηγή: Ψηφιοποιημένες Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α.]

Ελλάδα 1922. Μια κιβωτός προσφύγων [πηγή: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο]

Καταθέτες μαρτυριών. Η Διδώ Σωτηρίου διηγείται [πηγή: Πολιτιστική και Γενεαλογική Ψηφιακή Συλλογή Αττικής, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού]

Παρασκήνιο. Τα εγγόνια των προσφύγων (τρίτη γενιά Μικρασιατών) [πηγή: Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ]

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 17 2017

Στον Τελικό η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας

Συντάκτης: κάτω από Ρομποτική και με ετικέτα: ,

H νεοσύστατη ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας αποτελούμενη από τους μαθητές Σταύρο Κηρύκο, Αντώνη Καραγιάννη και Γιώργο Σταυρινίδη (6ο Γυμνάσιο) συμμετείχε στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO 2017, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 (δείτε Βίντεο και φωτογραφίες παρακάτω).

Η ομάδα του σχολείου μας ολοκλήρωσε με επιτυχία την δοκιμασία (δείτε παρακάτω Λίγα λόγια για το Διαγωνισμό), ev3συγκεντρώνοντας 600 βαθμούς (με όριο πρόκρισης 500 βαθμούς για τον Τελικό) και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα Γ. Κασσιμάτης στο Κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. 

Δείτε τη λίστα των ομάδων Γυμνασίου που προκρίνονται στον Τελικό ΕΔΩ

Την ομάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας συντονίζει ως προπονητής ο καθηγητής Πληροφορικής Γιώργος Τσάλλας, με τη υποστήριξη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής Γιάννη Σέγκου και Χριστίνας Τσούμαρη.

Το Ρrobot-packομπότ  – Εκπαιδευτικό Πακέτο EV3 Mindstorms LEGO – που χρησιμοποίησε η ομάδα του σχολείου μας στο Διαγωνισμό Ρομποτικής, είναι μια ευγενική χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είτε στο πλαίσιο της ευρύτερης διδασκαλίας της εκπαιδευτικής Ρομποτικής στους μαθητές μας

 

 

.

Λίγα Λόγια για τον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Γυμνασίου

Ο διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  (Γυμνασίου) απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Γυμνασίου, ηλικίας 12-15 ετών και διεξάγεται  για δεύτερη χρονιά από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με Στρατηγικό Υποστηρικτή την COSMOTE.

Η δοκιμασία του φετινού διαγωνισμού αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται πάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν. Η δοκιμασία στηρίζεται και αναδεικνύει το ιστορικό γεγονός, αλλά δεν αποτελεί πιστή αναπαράσταση της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, έχοντας  τις απαραίτητες τροποποιήσεις λόγω του αγωνιστικού της χαρακτήρα.

pistaΗ κύρια αποστολή του ρομπότ είναι να ακολουθήσει πιστά τη διαδρομή πάνω στην πίστα, ξεκινώντας και τερματίζοντας αυτόνομα μέσα στο τετράγωνο εκκίνησης/τερματισμού.

Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν τα ρομπότ είναι δεξιόστροφη και είναι χωρισμένη σε τέσσερα τμήματα, τα οποία οριοθετούνται από τρεις κάθετες μαύρες γραμμές. Η ολοκλήρωση κάθε τμήματος της διαδρομής, δίνει 100 βαθμούς. Συνολική βαθμολογία διαδρομής: 400 βαθμοί.

Ο τερματισμός στο τετράγωνο τερματισμού αυξάνει τη βαθμολογία κατά 100 βαθμούς.

Σε δύο σημεία της διαδρομής υπάρχουν δύο επιπλέον δοκιμασίες (δίνουν ακόμη 200 βαθμούς):

Στο σημείο 2: Η πολιορκία της Περσέπολης

Πριν την εκκίνηση της δοκιμασίας, οι ομάδες τοποθετούν μία κόκκινη μπάλα πάνω στο ρομπότ.

red-ball

Μετά τη δεύτερη διαχωριστική γραμμή, το ρομπότ πρέπει να ακολουθήσει τη δεξιά διαδρομή, προκειμένου να «γκρεμίσει» την πύλη της Περσέπολης, περνώντας ολόκληρη την κόκκινη μπάλα μέσα από αυτήν. Εάν το ρομπότ ολοκληρώσει τη δοκιμασία:

από την πρώτη κάθετη γραμμή, η βαθμολογία του αυξάνεται κατά 100 βαθμούς

από τη δεύτερη κάθετη γραμμή, η βαθμολογία του αυξάνεται κατά 70 βαθμούς

από την τρίτη κάθετη γραμμή, η βαθμολογία του αυξάνεται κατά 40 βαθμούς

Στο σημείο 3: Ο Γόρδιος Δεσμός

Μετά την τρίτη διαχωριστική γραμμή, το ρομπότ πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή στα αριστερά και φτάνοντας στο Γόρδιο Δεσμό και να τον «κόψει» ρίχνοντάς τον από την βάση του, χωρίς να έρθει σε επαφή με τον τοίχο που τον προστατεύει. Η πτώση του γόρδιου δεσμού από τη βάση αυξάνει τη βαθμολογία κατά 100 βαθμούς, αλλά αν το ρομπότ ακουμπήσει τον τοίχο, η βαθμολογία μειώνεται κατά 50 βαθμούς.

Μέγιστη βαθμολογία για τη δοκιμασία είναι οι 700 βαθμοί και μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωσή της είναι τα 2 λεπτά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 26 2016

Λαικό παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί» -1

Aπό το σιτάρι στο ψωμί

Σε αυτό το κεφάλαιο θα δούμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία που ακολουθούτανε κάποτε από τη στιγμή που ο γεωργός έσπερνε τους σπόρους του σιταριού στη γή μέχρι που έφτανε το ψωμί στο τραπέζι.

Βέβαια, ακόμα και σήμερα η διαδικασία είναι η ίδια, μόνο που η τεχνολογία τα κάνει πια όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα για τον αγρότη, το μυλωνά και τη νοικοκυρά.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ξέρουμε πως τόσο παλιά όσο και σήμερα για να φτάσει το ψωμί στο τραπέζι μας απαιτείται χρόνος, μόχθος και πολλή φροντίδα.

Άλλωστε, ακόμα και στις μέρες μας, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεριές του πλανήτη οι αγροτικές εργασίες γίνονται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο όπως θα διαβάσετε και παρακάτω.

Η τεχνολογία μπορεί να ανακούφισε τον κόπο των ανθρώπων αλλά πήρε μαζί της τα τραγούδια του κάμπου, τις γλυκές παραδόσεις και το μεγαλείο της ομορφιάς των παλιών χρόνων.

Δείτε όλο το άρθρο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 26 2016

Λαικό παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί»

Σπάνια φωτογραφικό υλικό της Ελλάδας σε σχέση με το ψωμί. Η ιστορία του ψωμιού ξεκινάει πριν από 30.000 χρόνια στην Ευρώπη. Το πρώτο ψωμί που φτιάχτηκε πιθανόν να ήταν μια εκδοχή πάστας σιτηρών, φτιαγμένης από καβουρδισμένους και αλεσμένους κόκκους δημητριακών και νερό, και μπορεί να προέκυψε τυχαία κατά το μαγείρεμα ή και σκόπιμα μετά από πειραματισμό με αλεύρι ολικής αλέσεως και νερό. Το πιο πιθανό είναι να ήταν άζυμο.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/h-istoria-tou-psomiou-stin-ellada-mesa-apo-spanio-fotografiko-iliko/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Επόμενα »