Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος

Στο πλαίσιο της «Ημέρα Εθελοντισμού Ανδρόνικος»,  που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, το σχολείο μας παρευρέθηκε στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» όπου οι μαθητές βόηθησαν στη παρασκευή γευμάτων.

Μουσειοσκευή «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων … Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η βαλίτσα «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων … Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» έκανε το πρώτο της ταξίδι στο σχολείο μας για έναν ολόκληρο μήνα. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική μουσειοσκευή που φωτίζει τόσο τη ζωή όσο και το έργο της ιστορικής προσωπικότητας του Ελ. Βενιζέλου. Λίγο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής μοιράστηκε τα μυστικά της με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.

 

 

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας

 

Παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα.

Δείτε φωτογραφίες από τη παρέλαση:

Σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου

Δείτε φωτογραφίες από τη σχολική μας εορτή:

 

Πρώτη μέρα της Άνοιξης

Σε λίγο, πίσω από τις μάντρες, στα έρημα οικόπεδα,

οι ξινήθρες κι οι τσοκνίδες θα δώσουνε μια γροθιά στις καταλασπωμένες πέτρες

και μεσ’ απ’ τα σπασμένα γυαλιά και τις αναποδογυρισμένες τρύπιες λεκάνες,

νικώντας τα στερνά σκουπιδομαζώματα,

θ’ ανατείλει γυμνή στην αιχμή της αχτίδας της η πρώτη μαργαρίτα της τύχης.

(Οδυσσέας Ελύτης, Ανοιχτά χαρτιά)

 

Μουσειοσκευή «Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων … Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η μουσειοσκευή “Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων… Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” είναι ένα σύνολο κινητού δανειστικού υλικού σχεδιασμένου σύμφωνα με τις βασικές αρχές και τους στόχους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος. Μέσω της μουσειοσκευής η Οικία  – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων ταξιδεύει στο σχολείο και η μάθηση γίνεται μία ευχάριστη εμπειρία.

Με εποπτικό (αντίγραφα αντικειμένων και ιστορικών πηγών, χρονογραμμή/ ιστοριογραμμή, επιτραπέζιο παιχνίδι) και έντυπο υλικό (οδηγό εκπαιδευτικού με προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) στοχεύει στη διευκόλυνση μαθητών και εκπαιδευτικών, των οποίων η πρόσβαση στο συγκεκριμένο μουσείο είναι δύσκολη, αλλά και στην προετοιμασία μαθητών για επικείμενη επίσκεψη.
Απευθύνεται σε μαθητές της Στ΄ τάξης Δημοτικού, Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.

 

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.  Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.