Έχουμε 15μελές!

Σήμερα (8 Οκτωβρίου 2020) ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για το σχολείο μας! 

Επιλέξαμε και ψηφίσαμε το 15μελές Συμβούλιο που θα μας αντιπροσωπεύει όλη τη χρονιά! 

Συγχαρητήρια στους συμμαθητές μας!

Ευχόμαστε να μας δικαιώσουν για την εμπιστοσύνη μας. 

Εκλογές 5μελούς συμβουλίου τμήματος

Α, όλα κι όλα! Μπορεί να είμαστε ανήλικοι, αλλά ξέρουμε να αποφασίζουμε σωστά! 

Αυτή την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, είχαμε εκλογές στα τμήματά μας. 

Επιλέξαμε το 5μελές συμβούλιο κάθε τμήματος. 

Ξεκαθαρίσαμε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει το συμβούλιο της τάξης

δηλαδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 

και ότι το 5μελές φροντίζει να εκτελούνται. 

Ευχόμαστε καλή θητεία στους φίλους μας που εκλέξαμε και 

περιμένουμε με ανυπομονησία τις εκλογές για 15μελές Συμβούλιο την άλλη εβδομάδα! 

 

Ενημέρωση γονέων A΄τάξης

Κι εκεί που λέγαμε πως φέτος τη γλύτωσαν οι γονείς μας της Α΄τάξης από την κυρία Πολίτη, τη Διευθύντριά μας, που κάθε χρόνο τους εξετάζει όλους μαζί μετά τον Αγιασμό, μάθαμε πως όοοχι, τους μάζεψε κι αυτούς και τους τα είπε μια και καλή το ίδιο απόγευμα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να τους τρόμαξε αρκετά ώστε να μην έρχονται συνέχεια στο σχολείο να ρωτάνε.

Αποφοίτηση 2020… σχεδόν

Κάθε χρόνο, το Σχολείο μας κάνει μια μεγάλη γιορτή για να αποχαιρετήσει τους τελειόφοιτους.

Κάθε χρόνο συγκινούμαστε, γελάμε, τρώμε, τραγουδάμε, χορεύουμε…

Φέτος ήταν μια τόσο φτωχή χρονιά.

Ούτε τετραήμερη, ούτε θορυβώδης, γεμάτη χρώματα γιορτή αποφοίτησης.

Είχαμε όμως τη μικρή, τη μεταξύ μας γιορτούλα μας. Είδαμε τους συμμαθητές μας – μόνο του τμήματός μας, είναι η αλήθεια – και δεχτήκαμε συγχαρητήρια και ευχές από τους καθηγητές μας και τον Σύλλογο Γονέων. Πήραμε το αναμνηστικό μας δωράκι και υποσχεθήκαμε να μην ξεχάσουμε το Γυμνάσιο, όπου περάσαμε τόσες ωραίες στιγμές των μαθητικών μας χρόνων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων μεταφέρει ευχές και συγχαρητήρια από όλους τους γονείς

Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, φέτος ήταν και μια πλούσια χρονιά.

Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μάθαμε να αξιολογούμε τις ανάγκες μας

και να βάζουμε προτεραιότητες.

Μάθαμε να νοιαζόμαστε για τους άλλους περισσότερο.

Ωριμάσαμε με έναν διαφορετικό τρόπο.

Μπορεί να ξεκινάμε για το Λύκειο με ένα μικρό παράπονο για το λίγο που χάσαμε,

έχουμε όμως κερδίσει το πολύ που μεγάλωσε το μέσα μας.

Καλή μας αρχή στο Λύκειο! Μια νέα περιπέτεια ξεκινά!

…και τώρα, δίνουμε τη σκυτάλη του blog μας στους μικρότερους μαθητές.

 

Να μας προσέχετε το σχολείο μας.

Αρχίζουμε! Βασικές οδηγίες.

Αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα.

– Το σχολείο ξεκινά στις 08:15 το πρωί, χωρίς την πρωινή συγκέντρωση, συνεπώς είναι απαραίτητο οι μαθητές να έχουν προσέλθει νωρίτερα από αυτή την ώρα. Θα παραμένουν στο προαύλιο και θα ανεβαίνουν στις αίθουσες με το κτύπημα του κουδουνιού.
– Τα διαλείμματα θα είναι τρία συνολικά, διάρκειας 15 λεπτών.
– Τα μαθήματα τελειώνουν για το τετράωρο στις 11:30 ή 11:45, για το πεντάωρο 12:30, για το εξάωρο 13:15 ή 13:30 και για το επτάωρο 14:10. Η Α΄ τάξη και το Β1, Β2 έχουν κοινό διάλειμμα. Τα υπόλοιπα τμήματα της Β και η Γ΄ τάξη ομοίως.
Αναλόγως προς τις τοποθετήσεις διδακτικού προσωπικού και την κάλυψη των διδακτικών ωρών του προγράμματος, οι μαθητές θα σχολούν νωρίτερα ή αργότερα. Θα είναι όλοι ενήμεροι τουλάχιστον για το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Ζητήστε να το δείτε.
– Οι μαθητές μπορούν να εξυπηρετηθούν από το κυλικείο του σχολείου ή να έχουν δεκατιανό από το σπίτι. Παρακαλώ, φροντίστε να έχουν μαζί τους ατομικό μπουκαλάκι με νερό.
– Παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή των παιδιών σας στην ατομική υγιεινή (συχνό πλύσιμο των χεριών, να βήχουν και να φτερνίζονται στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα τους, απολύμανση του θρανίου, συχνή χρήση αντισηπτικού (υπάρχει εξοπλισμός σε κάθε αίθουσα), αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής στις τουαλέτες, σεβασμός στην καθαριότητα του χώρου). Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται οι μαθητές να καταναλώνουν φαγητό ή νερό ή αναψυκτικό μέσα στην τάξη.
– Οι αίθουσες θα αερίζονται καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος και στο διάλειμμα θα παραμένουν ανοικτές για το βέλτιστο εξαερισμό τους. Παρακαλούνται οι μαθητές να μην αφήνουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα εκτεθειμένα.

– Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου (αίθουσες, διάδρομοι, τουαλέτες, στην αναμονή του κυλικείου). Οι μαθητές μπορούν να βγάζουν τη μάσκα τους στο προαύλιο (όχι όταν υπάρχει συγχρωτισμός) και στην ώρα της Φυσικής Αγωγής. Δεν θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Θα παραμένουν σε ειδικό χώρο μέχρι να έρθει μέλος της οικογένειάς τους να τους παραλάβει και θα χρεώνονται με τις αντίστοιχες απουσίες.
Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη παραλάβει μάσκες, γι αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να έχουν τα παιδιά σας μαζί τους. Την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν ατομικό αντισηπτικό χεριών.

– Παρακαλώ να μας ενημερώνετε με μέηλ ή τηλεφωνικώς για τυχόν απουσία του παιδιού σας από την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο αν παρατηρείτε ότι δεν αισθάνεται καλά, έχει δέκατα ή πυρετό. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την καλή υγεία των τριακοσίων και πλέον ατόμων που κινούνται στο σχολείο μας και τη συνεπαγόμενη αναστολή λειτουργίας του.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεκινήσουμε με χαρά τη σχολική χρονιά, αξιοποιώντας τις δυσχερείς υγειονομικές συνθήκες για να μάθουμε να προστατεύουμε τη ζωή μας και τη ζωή των αγαπημένων μας.

Καλή σχολική χρονιά,

Ρένα Πολίτη

Αγιασμός 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Παρακάτω παραθέτουμε την ηλεκτρονική επιστολή της Διευθύντριάς μας, κας Πολίτη, προς τους γονείς των μαθητών μας.

«Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Παρακαλούμε τους μαθητές να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα στις 08:15, έχοντας μαζί τους άδεια σχολική τσάντα,  τετράδιο και στυλό και φυσικά μάσκα που θα καλύπτει τη μύτη και το στόμα. Οι μαθητές θα κατανεμηθούν στα τμήματα και θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν.
Ακολούθως θα παραλάβουν τα βιβλία τους και στις 12:00 θα  τελεστεί ο Αγιασμός με παρόντες τους μαθητές της Α΄ τάξης, οι οποίοι θα αποχωρήσουν αμέσως μετά το πέρας της τελετής. Δυστυχώς, λόγω αυξημένων μέτρων προστασίας, οι γονείς δεν θα εισέρχονται στο προαύλιο.

Ακολούθως, ο ιερέας θα αγιάσει με τη σειρά,  τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, οι οποίοι θα αποχωρήσουν αμέσως μετά.

Η Διευθύντρια θα ενημερώσει τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης, για τις βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του σχολείου και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις, στο προαύλιο του σχολείου το απόγευμα της Δευτέρας ως εξής:
Στις 17:30 καλούνται να προσέλθουν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης των οποίων το επώνυμο αρχίζει από Α έως και Λ.
Στις 18:30 καλούνται να προσέλθουν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης των οποίων το επώνυμο αρχίζει από Μ έως και Ω.

Παρακαλούμε να τηρήσετε τη σειρά ώστε να μην υπερβαίνουν οι παρόντες τα 50 το πολύ 60 άτομα.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για την ενημέρωση αυτή, καθώς τα παιδιά της Α΄ τάξης βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης από μία βαθμίδα εκπαίδευσης σε μία άλλη και παράλληλα εισέρχονται στην εφηβική ηλικία. Κρίνουμε επίσης απαραίτητη την παρουσία σας, αφού πρόκειται να συμπληρωθούν τα δελτία με τα στοιχεία των οικογενειών για την περαιτέρω ηλεκτρονική μας επικοινωνία, θα δοθούν σημαντικές οδηγίες προς τους γονείς για το νέο αυτό στάδιο στη σχολική ζωή των παιδιών τους και θα απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες των γονέων.

Γνωστοποιούμε στους γονείς της Α΄ τάξης πως στο Γυμνάσιο δεν δίνεται λίστα γραφικής ύλης προς αγορά. Ο κάθε εκπαιδευτικός θα ενημερώσει τους μαθητές για αυτά που κρίνει απαραίτητα για το μάθημά του.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, στους οποίους θα εισέρχονται μόνο μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λάβετε ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν εσάς και τα παιδιά σας μέσω μέηλ, από το blog του σχολείου και από την ομάδα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στο Facebook .
Παρακαλούμε επίσης, μέχρι να έχουμε το σύνολο των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των γονέων όλων των μαθητών να διαδίδετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε σε φίλους και γνωστούς.

Καλή σχολική χρονιά!

Οι εκπαιδευτικοί και
η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς
Ρένα Πολίτη»

 

 

Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ως τις 21 Σεπτεμβρίου!

Παρακαλούνται οι γονείς που έχουν την πρόθεση να ζητήσουν απαλλαγή του παιδιού τους από το μάθημα των Θρησκευτικών να διαβάσουν τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σας γνωστοποιούμε ότι θα δεχόμαστε τις Υπεύθυνες Δηλώσεις σας είτε ηλεκτρονικά, ψηφιακά υπογεγραμμένες, είτε με την ταυτόχρονη παρουσία και των δύο γονέων ή του έχοντος/της έχουσας την επιμέλεια και την υπογραφή της Δήλωσης ενώπιον της Διευθύντριας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία έχει παραταθεί ως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020!

Παρακαλούμε φροντίστε να αντιγράψετε την αιτιολογία όπως αναγράφεται στην εγκύκλιο:

ΕΞΕ – 104795 – 2020 – Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων

 

Για τους μαθητές της Α τάξης μόνο: ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή)

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄τάξη, να εκτυπώσουν το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή και να επισκεφθούν παιδίατρο ή γενικό ιατρό για τη συμπλήρωσή του. Οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού του παιδιού τους με τον ιατρό και πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Αν η εκτύπωση είναι δύσκολη, δεν υπάρχει ανησυχία. Το έντυπο θα μοιραστεί τις πρώτες μέρες σε όσους μαθητές δεν το προσκομίσουν από μόνοι τους.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε να προγραμματίσετε την επίσκεψη στον ιατρό μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Μπορείτε να εκτυπώσετε το ΑΔΥΜ από εδώ.