Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Άρθρα

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Translate

Το σχολείο μας: Εθνικής Αμύνης 8, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 329056

Η ιστοσελίδα μας       Είμαστε και στο facebook

Η είσοδος του σχολείου μας από την οδό Εθνικής Αμύνης 8
Η είσοδος του σχολείου μας από την οδό Εθνικής Αμύνης 8

20151020_092635
Άποψη κτηρίου από την αυλή

Η είσοδος στο σχολικό κτήριο
Η είσοδος στο σχολικό κτίριο

20140616_115446
Θέα από το σχολείο μας

Χάρτης σχολείου

Ημέρα Αθλητισμού 2019

Ημέρα Αθλητισμού και στο σχολείο μας με χαρά και πολύ κέφι!

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2019

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 2019

A PLACE-NAME TELLS US ABOUT ITS PAST AND PRESENT IN MANY LANGUAGES

This year, our school is celebrating the European Day of Languages by translating the place-name «Thessaloniki» and its areas in various European languages and not only, since some of our students come from Asian countries. And this will be the beginning of a journey to the multicultural side of our city and to the place itself in an interdisciplinary way and with the aid of a worksheet. What about the result? A board game based on Thessaloniki and its areas in some European languages the students will choose. Translate, travel and play!

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2019

ΕΝΑΣ  ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αυτή τη χρονιά, το σχολείο μας γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μεταφράζοντας το τοπωνύμιο «Θεσσαλονίκη» και τις περιοχές της σε διάφορες Ευρωπαϊκές γλώσσες και όχι μόνο, αφού μερικοί από τους μαθητές μας προέρχονται από ασιατικές χώρες. Και αυτό θα είναι η αρχή ενός ταξιδιού στην πολυπολιτισμική πλευρά της πόλης μας και στο ίδιο τον τόπο με ένα διαθεματικό τρόπο και με τη βοήθεια ενός φύλλου εργασίας. Και σχετικά με το αποτέλεσμα; Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βασισμένο στη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές της σε κάποιες Ευρωπαϊκές γλώσσες τις οποίες θα διαλέξουν οι μαθητές μας. Μεταφράστε, ταξιδέψτε και παίξτε!

Έναρξη σχολικού έτους 2019-2020

Η σχολική χρονιά άρχισε και φέτος με τον καθιερωμένο αγιασμό στην αυλή του σχολείου μας την Τετάρτη 11/9/2019.

Λίγες μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 23/9/2019, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας. «Ανώνυμος» ιερέας έκανε δώρο σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας, ανεξαρτήτως θρησκείας (κι έχουμε πολλούς μουσουλμάνους, άθρησκους και βουδιστές), μία βόλτα με το καραβάκι στον Θερμαϊκό λέγοντας ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα!
Το καραβάκι αυτό, λοιπόν, για λίγη ώρα έγινε διαπολιτισμικό κι εμείς όλοι απολαύσαμε τη βόλτα μας πάνω στα ήρεμα νερά και κάτω από τον -όχι πια τόσο- ζεστό ήλιο ακούγοντας τιτιβίσματα σε διάφορες γλώσσες του κόσμου!
Διάφορες φυλές, διάφορες γλώσσες, διάφορες θρησκείες πάνω στο ίδιο καραβάκι, μαζί, σε μια χαρούμενη, μελωδική αρμονία με «προορισμό» μας την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων!
Όπου υπάρχει καλή διάθεση, χαμόγελο κι αγάπη, όλα τ’ άλλα περιττεύουν!

ΚΑΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ  ΧΡΟΝΙΑ! 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2018

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών, η οποία για το 2018 είχε ως θέμα της το δημοτικό τραγούδι, δημιουργήθηκε από μέλη του συλλόγου διδασκόντων   το παρακάτω φύλλο εργασίας  το οποίο περιέχει  διαθεματικές δραστηριότητες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά (γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο μας) αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα επιθυμούν ερευνώντας, μαθαίνοντας και δημιουργώντας.

Το φύλλο εργασίας που δημιουργήσαμε:

Εκδηλώσεις 2017-2019: Μια ανασκόπηση

Παρακολουθήστε μια σύντομη ανασκόπηση των εκδηλώσεων και δράσεων του σχολείου μας κατά τη διετία 2017-2019!Λήψη αρχείου

Θεματική εβδομάδα (2018-2019)

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 ως τις 17 Μαϊου 2019, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας και να συνεργαστούμε με διάφορους φορείς της πόλης μας σχετικά με τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής συνύπαρξης.

Επιμέρους θέματα που μας απασχόλησαν ήταν οι σχέσεις των δύο φύλων («Αντιγόνη»), η εμπορία ανθρώπων και η ενδοοικογενειακή βία («Hope Spot»), οι σχέσεις με τους άλλους («Θέατρο στην εκπαίδευση» και Γραφείο Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Αν. Θεσ/νίκης), οι εξαρτήσεις («Σείριος») και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις στην παιδεία και την εργασία («Άρσις»).

Συγκεκριμένα, οι φορείς που μας επισκέφτηκαν και ανέλαβαν …δράση ήταν οι:

 1. Πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση: «Κι αν ήσουν εσύ;»: βιωματική δραστηριότητα με τεχνικές θεάτρου και εκπ/κού δράματος, με την κυρία Αντιγόνη Τσαρμποπούλου  (www.humanrights.theatro.edu.gr)
 2. Γραφείο Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Αν. Θεσ/νίκης: «Εγώ και οι άλλοι»: βιωματική δραστηριότητα με την κυρία Ιωάννα Ντέρη, Υπεύθυνη του Γραφείου.
 3. Hope Spot: 1) Εμπορία ανθρώπων (trafficking): καμπάνια #ξύπνα, και 2) Ενδοοικογενειακή βία. Διαδραστικές παρουσιάσεις με την κυρία Γιώτα Καπετανικόλα και τις συνεργάτιδές της (https://www.hopespot.gr/index.php/hopespot/ksypna).
 4. ΑΡΣΙΣ, Κέντρο Υποστήριξης Νέων: Δικαιώματα (και υποχρεώσεις) στην παιδεία & στην εργασία. Βιωματικές δράσεις με βάση τα εγχειρίδια COMPASS και το COMPASITO (Έκδοση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη τυπική εκπαίδευση νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα) (http://arsis.gr/).
 5. «ΑΝΤΙΓΟΝΗ -Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία»: Βιωματικό εργαστήριο «Schools for change”. Θέμα: έμφυλες ταυτότητες – ισότητα φύλων (καταπολέμηση στερεοτύπων) με την κυρία Σοφία Κυπριανίδου και τις συνεργάτιδές της (http://www.antigone.gr/gr/).
 6. ΣΕΙΡΙΟΣ – Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Θέμα: Πρόληψη εθισμού σε ουσίες, με την κυρία Δέσποινα Δαμιανίδου και τους συναδέλφους της (http://www.kp-seirios.gr/).

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με προθυμία και συμμετείχαν με ενδιαφέρον!

Την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβε η κ. Καλλιρρόη Ακανθοπούλου, θεολόγος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων-εμψυχωτές και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!!!

«Θέατρο στην Εκπαίδευση»: Κι αν ήσουν εσύ;

«Hope Spot»: Εμπορία ανθρώπων

«Αντιγόνη»: Ισότητα φύλων (καταπολέμηση στερεοτύπων)

«Σείριος»: Εξαρτήσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTEGRATED: τρίτη εκδήλωση (2018-2019)

Στις 28 Μα̈́ιου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση για το πρόγραμμα Integrated (Promoting Meaningful Integration of 3rd Country National Children to Education) με τίτλο ‘The Intercooks Get Integrated’’. Το πρόγραμμα διενεργείται σε συνεργασία με το κέντρο CESIE, το Asylum, Migration and Integration Fund της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης αφορούσε στην παρουσίαση εδεσμάτων και αναψυκτικών από τις συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Γεωργία, Κίνα και Τουρκία) με παράλληλη παρουσίαση των συνταγών. Η εκδήλωση είχε τη μορφή ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος με θέμα τη διεθνή κουζίνα. Αρχικά παρουσιάστηκαν video με τα καλύτερα φαγητά ή/και γλυκά των συμμετεχουσών χωρών και στη συνέχεια τα ζευγάρια των mentor-mentee παρουσίασαν στους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς το μυστικό επιτυχίας της συνταγής τους αλλά και τις περιστάσεις στις οποίες τρώγεται. Το κοινό συστατικό όλων των εδεσμάτων ήταν το αλεύρι, κάτι το οποίο θεωρήθηκε ως ένα ενοποιητικό στοιχείο και για τις πέντε κουζίνες. Το ευχάριστο κλίμα έκλεισε με τους καλεσμένους και τις καλεσμένες να γεύονται τα τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά με τη συνοδεία ορχηστρικής μουσικής από τις πέντε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Integrated.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η κυρία Δάμτση Ευθυμία, εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας, με την πολύτιμη συμβολή του Διευθυντή του σχολείου κυρίου Καστανιώτη Δημητρίου και τη σημαντική συνεισφορά των κυριών Τσαντήλα Μαρίας (εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας), Ακανθοπούλου Καλλιρρόης (Θεολόγος), Γαβριηλίδου Ευθυμίας (Φιλόλογος) και των κυρίων Χουρπουλιάδη Ελευθερίου (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής), Παπαδοπούλου Ανέστη (Μαθηματικός) και Παπαγιάννη Κωνσταντίνου (Φιλόλογος).Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κύριος Μανιάκας Θεόδωρος, συντονιστής εκπαιδευτικού έργου και η κυρία Jokhxadze Ketevan, μητέρα του μαθητή της Β2 τάξης Jokhadze Lasha.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις κυρίες Ακανθοπούλου Καλλιρρόη(Θεολόγος) και Τσαντήλα Μαρία  (εκπαιδευτικός Γερμανικών) που εργάστηκαν πάρα πολύ για άλλη μία φορά  για θέματα οργάνωσης και προβολής της εκδήλωσης, στην κυρία Μπρόζου Βασιλική (εκπαιδευτικός Οικιακής Οικονομίας) και στον κύριο Χουρπουλιάδη Ελευθέριο (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής) για θέματα διατροφής και υγείας, στον κύριο Παπανικολάου Χρήστο (εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών) για την κατασκευή των σημαιών των συμμετεχουσών χωρών και για θέματα διακόσμησης, στον κύριο Κουμανδράκη Αντώνιο (εκπαιδευτικός Μουσικής) για τις συμβουλές του όσον αφορά στις μουσικές επιλογές, καθώς και στον κύριο Καραμπέρη Χρήστο, Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για την προώθηση της συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών του σχολείου στο πρόγραμμα και στην εκδήλωση.

Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Chen Yaru ( Γ1), Apakidze Lali (Γ2), Kristina Arvanitidhis (A1), Jokhxadze Lasha(B2) και Husseyin Sahin (A1) και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Chenying Yang (Άνι)(Β1), Sopio (Sofia) Okrostsvaridze (Α1), Aleksandra Grinjioti (Α1) και Selim Aydin ( Γ1),χωρίς τους οποίους και τις οποίες δεν θα ήταν δυνατή η έναρξη, η συνέχιση αλλά και αυτή η εκδήλωση του προγράμματος Integrated.

Ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν με την παρουσία τους στην τελευταία για αυτή τη χρονιά εκδήλωση του προγράμματος Integrated.

Ευχαριστούμε τις μαθήτριες Chen Yaru του Γ1 και Αρβανιτίδης Χριστίνα του Α2 (συμμετέχουσες στο πρόγραμμα Integrated) για τις γραπτές και εικονογραφημένες συνταγές που δημιούργησαν για το πρόγραμμα καθώς και τον μαθητή Al Ali Jasem του Α2 για τη συνταγή από το Κουβέϊτ που έγραψε στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας και την οποία παραχώρησε για το πρόγραμμα Integrated.

Πολλές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί θετικών επιστημών, για την όποια συμβολή τους στην εκδήλωση.

 

Το πρόγραμμα Integrated επανέρχεται και την καινούρια σχολική χρονιά με περισσότερες δράσεις. Σας περιμένουμε με νέες ιδέες!

Καλή επιτυχία στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, τόσο του Γυμνασίου όσο και του Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκδήλωση λήξης σχολικής χρονιάς 2018-2019: Παρουσίαση εργασιών μαθητών και μαθητριών

Α. Στις 28 Μα̈́ιου 2019,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν οι ομαδικές/ατομικές συνθετικές εργασίες των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου στο μάθημα των Αγγλικών (κείμενα, poster και κατασκευές) με θέματα που αφορούσαν στις χώρες καταγωγής τους (ζώα, επαγγέλματα και πόλεις της  χώρας μου). Την επίβλεψη των εργασιών είχε η κυρία Δάμτση Ευθυμία (εκπαιδευτικός Αγγλικής) με την πολύτιμη συμβολή των κυρίων Φράγκατζη Κωνσταντίνου (Τεχνολόγος) και Παπανικολάου Χρήστου (εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών).

Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι συμμετέχουσες μαθήτριες ήταν οι παρακάτω:

 1. Aydin Mustafa Melih (A1)
 2. Goysaya Tarik (A1)
 3. Karabaçak Ali (A1)
 4. Sahin Husseyin (A1)
 5. Ulu Adil (A1)
 6. Yilmaz Alperen (A1)
 7. Yucel Kerim Emre (A1)
 8. Pallada Gabi (A1)
 9. Αρβανιτίδης Χριστίνα (Α1)
 10. Afgan Imran (A2)
 11. Ahmed Sarfraz (A2)
 12. Al Ali Jasem (A2)
 13. Arube Omar (A2)
 14. Hussaini Safat (A2)
 15. Hussaini Suleiman (A2)
 16. Ibrahim Arif (A2)
 17. Mohammad Ali (A2)
 18. Mohammadi Mohammad Usman (A2)
 19. Moradi Mohamma Reza (A2)
 20. Muhammad Faisal (A2)
 21. Nikzad Mohammad Ullah (A2)
 22. Jokhadze Lasha (B2)
 23. Çelik Yusuf Emre (Γ1)
 24. Furxhi Arda (Γ1)
 25. Guldali Nilufer Zeynep (Γ1)
 26. Ivgin Nuriye Rana (Γ1)
 27. Koç Zeynep Melahat (Γ1)
 28. Oso Εlissa (Γ1)
 29. Sukas Aliye Nur (Γ1)
 30. Zιζιασβίλι Νουγκζάρι (Γ1)
 31. Apakidze Lali (Γ2)
 32. Kalinina Verοnika (Γ2)
 33. Αρβανιτίδης Λουτφίγε (Γ2)

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι κυρίες Δάμτση Ευθυμία (εκπαιδευτικός Αγγλικής) και Τσαντήλα Μαρία (εκπαιδευτικός Γερμανικής). Στην οργάνωση της παρουσίασης συνέβαλε η κυρία Ακανθοπούλου Καλλιρρόη (Θεολόγος).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες!

Β. Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκαν και οι δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου κατά τη διάρκεια των βιωματικών σεμιναρίων της θεματικής εβδομάδας και των βιωματικών δράσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) (κείμενα, ζωγραφική, poster) από το σύνολο των τμημάτων. Την επίβλεψη και την οργάνωση και των δύο δράσεων του σχολείου είχε η κυρία Ακανθοπούλου Καλλιρρόη (Θεολόγος).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2018

Στις 28 Μα̈́ιου 2019,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε η συμμετοχή του σχολείου στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2018, η οποία για αυτή τη χρονιά είχε ως θέμα της το ελληνικό δημοτικό τραγούδι. Η παρουσίαση αποτελούνταν από γλωσσικές και εικαστικές δραστηριότητες που σχεδίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με την επίβλεψη των κυριών Μαντζαρίδου Άννας (Φιλόλογος), Δάμτση Ευθυμίας (εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας), Τσαντήλα Μαρίας (εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας) και Προδρόμου Χρυσούλας (εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας). Ιδιαίτερα σημαντική για την ολοκλήρωση της δράσης αυτής ήταν η συμμετοχή του διευθυντή του σχολείου κυρίου Καστανιώτη Δημητρίου, των κυριών Ακανθοπούλου Καλλιρρόης (Θεολόγος), Μπρόζου Βασιλικής (εκπαιδευτικός Οικιακής Οικονομίας) και των κυρίων Τσούρου Μιχαήλ (εκπαιδευτικός Πληροφορικής), Κουμανδράκη Αντωνίου (εκπαιδευτικός Μουσικής), Παπανικολάου Χρήστου (εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών) και Χουρπουλιάδη Ελευθερίου (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κύριος Θεόδωρος Μανιάκας.

Πολλές ευχαριστίες και στα υπόλοιπα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού για την οποιαδήποτε βοήθεια προσέφεραν όσον αφορά στην ολοκλήρωση και προβολή της δράσης και ιδιαίτερα στις κυρίες Ακανθοπούλου Καλλιρρόη και Τσαντήλα Μαρία.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι συμμετέχουσες μαθήτριες στη δράση αυτή ήταν οι παρακάτω:

 1. Pallada Gabi (A1)
 2. Gazashvili Jondo (B1)
 3. Khatiashvili Giorgi (B1)
 4. Oso Bashar (Γ1)
 5. Οτσέλλι Ράφαελ (Γ1)
 6. Σάκιτς Άντι (Γ1)
 7. Σάκιτς Ρέντι(Γ1)
 8. Kalinina Veronika (Γ2)
 9. Basbuga Beyzanur (Γ2)
 10. Αρβανιτίδης Λουτφίγε (Γ2)

Πολύτιμη, ωστόσο, ήταν και η συμβολή του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου.

Τη δράση παρουσίασαν οι κυρίες Δάμτση Ευθυμία και Τσαντήλα Μαρία.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες και όλες και σας περιμένουμε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών τον Σεπτέμβριο του 2019.

7η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην 7η Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης (17-19/05/2019). Η συμμετοχή με τίτλο «Πολυπολιτισμική Πινακοθήκη Δημοτικού Τραγουδιού 1» αφορούσε σε έργα ζωγραφικής και ηλεκτρονική αφίσα που δημιουργήθηκαν με αφορμή τρία ελληνικά δημοτικά τραγούδια με θέμα τη μετανάστευση, το γάμο και τη φιλία. Οι μικροί δημιουργοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αρκετό από το χρόνο τους.

Συγχαρητήρια στους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:
1) Gazashvili Jondo
2) Khatiashvili Giorgi
3) Oso Bashar
4) Οτσέλι Ραφαέλ
5) Basbuga Beyzanur
6) Kalinina Veronica
7) Αρβανιτίδης Λουτφίγε

Τη συμμετοχή του σχολείου επιμελήθηκε η κυρία Δάμτση Ευθυμία, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων