“Εκδήλωση Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018”

Με μια υπέροχη εκδήλωση και παρουσία πλήθους κόσμου, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, έκλεισε το τρέχον σχολικό έτος στο Γυμνάσιο Χαβαρίου.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  «…πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι» που υλοποίησε η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου με τους εκπ/κούς κ. Γιαννόπουλο Γιάννη, Μαθηματικό, κ. Αποστολόπουλο Ανδρέα, Φυσικό & κ. Κουτσμανή Κων/ντία, Γαλλικής Γλώσσας.

Στην εναρκτήρια προσφώνησή της, η Δ/ντρια του σχολείου κ. Μπαϊλού Μαρία, τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου και του έργου που επιτελείται στο σχολείο, ως φορέας εκπαίδευσης και παιδείας και πώς τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων καλλιεργούν τη φαντασία, προάγουν τη δημιουργικότητα των μαθητών και διαμορφώνουν σκεπτόμενους και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Στο πρώτο μέρος  της εκδήλωσης, οι μαθητές παρουσίασαν αναφορές για τη Σελήνη στη μυθολογία και στη λαϊκή παράδοση, το Φεγγάρι ως πηγή έμπνευσης στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική, στη μουσική, στον κινηματογράφο. Ενημέρωσαν το κοινό για τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων και τις φάσεις της Σελήνης. Στη συνέχεια, προβλήθηκε ενδιαφέρον οπτικό υλικό της ΝΑΣΑ από τις αποστολές  στη Σελήνη και πώς κατακτήθηκε από τον άνθρωπο με το πρόγραμμα «Απόλλων».

Στο δεύτερο μέρος, το κοινό κατενθουσίασε η ορχήστρα, αποτελούμενη από την πρώην μαθήτρια  του σχολείου Χαρά Γκρίλλα, τον καθηγητή Γιάννη Γιαννόπουλο, τους δασκάλους Κώστα Κουτρουμάνο και Παύλο Σερβίνη, η οποία συνοδευόμενη από τη χορωδία των μαθητών/τριών έπαιξαν και τραγούδησαν ελληνικά και ξένα τραγούδια με θέμα το φεγγάρι και απέσπασαν το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους μαθητές της Γ΄ τάξης από τον σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και η απονομή διπλώματος για συμμετοχή σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες. Στον χώρο υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της ομάδας. Στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής, οι μαθητές/τριες δημιούργησαν τη δική τους συλλογή “Πάμε μια βόλτα στα φεγγάρια τους…”(ποιητικά σεργιανίσματα) που επιμελήθηκε η Φιλόλογος κ. Μπιλίρη Παναγιώτα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς, ενώ προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά σε όλους.                                                    Καλό Καλοκαίρι!