ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

«Εκδήλωση Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018»

Περισσότερα σύντομα…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΠΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το ΥΠΠΕΘ προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στη Γ΄ Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2018-2019 να παρακολουθήσουν πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 (καλή γνώση της γλώσσας-‘’lower’’) στην αγγλική γλώσσα ή πρόγραμμα για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, επί 3 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Στο τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν  τα μαθήματα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στις εξετάσεις αγγλικής του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (επιπέδου Β2) ή στη διαδικασία πιστοποίησης της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ, για την οποία επίκειται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

 

Για τον σκοπό αυτό και τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό των τμημάτων, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που αποφοιτούν από τη Β΄ Γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος και επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους σε ένα από τα δύο προγράμματα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τη συνημμένη δήλωση και παραδίδοντάς την στο σχολείο την ημέρα παραλαβής του ελέγχου προόδου.(ή μέχρι τις 12 Ιουνίου 2018)

 

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο/Η υπογράφων/ουσα……………………………………………………………………………………………….γονέας/ κηδεμόνας  του/της μαθητή/τριας …………………………………………………………………………..……………. της Β΄ τάξης του …………………….Γυμνασίου……………..……………………………

ΔΗΛΩΝΩ

Επιθυμώ το παιδί μου να παρακολουθήσει στη Γ΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2018-19 (σημειώνετε το ένα ή το άλλο τετραγωνίδιο, όχι και τα δύο):

α) Το πρόγραμμα προετοιμασίας για την πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ

ή

β) Το πρόγραμμα για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας επιπέδου Β στην αγγλική γλώσσα

………………/06/2018

                                                                                      Ο/Η ΔΗΛΩΝ/-ΟΥΣΑ

 

 

Μαθητικός Διαγωνισμός: «Ανακύκλωση – Κύκλος Αναδημιουργίας»

                                                                                                                                        [αυτοσχέδιος φακός από πλαστικό μπουκάλι νερού]

Η Δ/ντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Χαβαρίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια, στον μαθητή Νηρέα-Γεώργιο Ρουμελιώτη της Α΄τάξης, για τη διάκρισή του στον Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ανακύκλωση – Κύκλος Αναδημιουργίας» που διοργάνωσε η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Μπράβο!

«Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ΚΠΕ Καρπενησίου»

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας με υπεύθυνο εκπ/κό τον κ. Γιαννόπουλο Ιωάννη, (Μαθηματικός), πραγματοποίησε τριήμερη εκπ/κή επίσκεψη στο ΚΠΕ Καρπενησίου στις 13-15 Μαϊου, στο πλαίσιο του προγράμματος «πάμε μια βόλτα…στο φεγγάρι» που υλοποιούν οι μαθητές το τρέχον σχολικό έτος. Συνοδοί εκπ/κοί ήταν ο κ. Αποστολόπουλος Ανδρέας, Φυσικός & η κ. Κουτσμανή Κων/ντία Γαλλικής γλώσσας, συνεργάτες και μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Κατά τη διαδρομή προς το Καρπενήσι μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την τύχη και την ευκαιρία να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στη Μονή Παναγίας στον Προυσσό μοναδικής ιστορικότητας.

Με την άφιξη στο ΚΠΕ, την ομάδα υποδέχτηκαν με θέρμη τα μέλη του ΚΠΕ που συντόνισαν την αρμονική εγκατάσταση στους χώρους του.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με πεζοπορία στο Μικρό Χωριό και την επαφή με τη φύση της Ευρυτανίας και την εξοικείωση των μαθητών με ενδημικά είδη φυτών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο στους Κορυσχάδες. Η ιστορικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι τον Μάιο του 1944 η ΠΕΕΑ (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης) πραγματοποιεί την πρώτη εθνοσυνέλευση των μαχόμενων για την απελευθέρωση Ελλήνων.

Η έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό απεικονίζει την διαδικασία της ιστορικής εθνοσυνέλευσης αλλά και άλλες εικόνες από την δράση των αγωνιστών. Άξιες παρατήρησης και προσοχής αποτελούν οι επιγραφές στους τοίχους αλλά και οι τοιχογραφίες ηρώων της αντίστασης αλλά και των ηρώων του 1821. 

Η «Αστροπαρατήρηση» με επίκεντρο την Αφροδίτη και τον Δία ήταν μοναδική εμπειρία για την Περιβαλλοντική Ομάδα και το βασικό θέμα της επίσκεψης στο ΚΠΕ. Την τρίτη ημέρα η ομάδα πραγματοποίησε μια ακόμα πεζοπορία στους Γοριανάδες και γεμάτοι γνώσεις, εμπειρίες και ανεξίτηλες εικόνες πήραν τον δρόμο της επιστροφής! [κείμενο: Σπυροπούλου Ευγενία, Γ΄τάξη]

«9 Μαΐου: Η επέτειος της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»

 

Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζεται η ειρήνη και η ενότητα στην Ευρώπη.

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν».

Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Η ιδέα που «γέννησε» την Ευρωπαϊκή κοινότητα

Όραμα του Σούμαν ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα, με τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς χωρίς δασμολογικά εμπόδια.

Η ιδέα υλοποιήθηκε ένα χρόνο μετά, με την υπογραφή της συνθήκης από τις Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο

Πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο Σούμαν εκτίμησε ότι τα κοινά οικονομικά συμφέροντα Γερμανίας – Γαλλίας θα αποτρέψουν την πιθανότητα νέας σύρραξης στην Γηραιά Ήπειρο.

Στην διακήρυξη Σούμαν αναφέρεται σαφώς ότι «η αλληλεγγύη κατά την παραγωγή, που θα διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο, θα αποδείξει ότι κάθε πόλεμος μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι όχι μόνον αδιανόητος αλλά και υλικά αδύνατος».

Τα επόμενα βήματα

Η συνθήκη επικυρώθηκε το 1951 στο Παρίσι και τέθηκε σε εφαρμογή ένα χρόνο αργότερα.

Τα πρώτα έξι μέλη της κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα αποφάσισαν να διευρύνουν την οικονομική τους συνεργασία συστήνοντας την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, με την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης το 1958.

Το 1985, η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη έθεσε το στόχο της δημιουργίας κοινής αγοράς, η οποία με την Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, οδήγησε στη γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν να συντονίσουν το βηματισμό τους προς τη δημιουργία της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1981.  

«Εξόρμηση στη Φύση!»


Πεζή ή με ποδήλατο στο εξωκκλήσι των Αγ. Θεοδώρων, οι μαθητές & οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Χαβαρίου, ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη Θεματική Εβδομάδα 2017-’18. Μπράβο σας!

«Κυκλοφοριακή Αγωγή: Φίλοι ποδηλάτου Δήμου Ήλιδας»

Με τον πιο ευχάριστο τρόπο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, η Θεματική Εβδομάδα 2017-2018 στο Γυμνάσιο Χαβαρίου, με την επίσκεψη και παρουσίαση κυκλοφοριακής αγωγής από εκπροσώπους των «Φίλων Ποδηλάτου Δήμου Ήλιδας». Η παρουσίαση εστίασε στην ασφαλή οδήγηση και συμπεριφορά όταν κυκλοφορούμε με ποδήλατο και οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με την οδική συμπεριφορά ως ποδηλάτες.Θερμά ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους «φίλους ποδηλάτου» για την πρωτοβουλία αυτή και την ουσιαστική ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου μας.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2017-2018 Βιωματικό Εργαστήριο: «Ομαδικότητα & Συνεργασία»

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας για το τρέχον σχολικό έτος, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, βιωματικό εργαστήριο ομαδο-συνεργατικής με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων από το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΕ Ηλείας «Παρεμβάσεις». Οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν άριστα με τις ειδικούς κ. Τσαπαρδώνη Παναγιώτα (Ψυχολόγος) & κ. Γκομώλη Διονυσία(Κοιν. Λειτουργός) και εξέτασαν διεξοδικά με τον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης που γνωρίζουν καλά, το θέμα των εξαρτήσεων στην εφηβεία και της επικοινωνίας.

«Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο»: Επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Πατρών

Μάθημα Χημείας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Χαβαρίου,

στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο».

Μοναδική πραγματικά εμπειρία και το καλύτερο κλείσιμο για διακοπές του Πάσχα… Ευχαριστούμε πανεπιστημιακοί δάσκαλοι!

Μπράβο μαθητές και μαθήτριες του σχολείου για την άψογη συμπεριφορά σας και την αφοσίωση που επιδείξατε!

«Παρέλαση 25η Μαρτίου»


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων