ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

«Ζούμε κοντά στη Φύση»

0865

0852

0848

0948

0794 - Αντιγραφή - Αντιγραφή

0793

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

athlitismos

Έκλειψη της υπερ-πανσελήνου (A total eclipse of the super full moon) 28/09/2015

0697

 

0748

Τυχεροί όσοι κατάφεραν να απολαύσουν και να αποτυπώσουν με τον φακό τους την ολική έκλειψη της υπερ-πανσελήνου λίγο πριν τα ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου 2015. Μέλος του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας(ξέρετε ποιος!) ξύπνησε στις 04:35πμ και απαθανάτισε το φανταστικό αυτό φαινόμενο  από την παραλία της Μαραθιάς,  στην Αμαλιάδα με την όμορφη Ζάκυνθο κάτω από…. τη σελήνη.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

_DSC0615

_DSC0609

_DSC0611

 Δελτίο Τύπου

      Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Χαβαρίου εκφράζουν δημόσια τα συγχαρητήριά τους και τις ευχαριστίες τους, αφ’ ενός στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ήλιδας κ. Αθανασόπουλο Γιάννη για την οικονομική στήριξη που προσέφερε και αφ’ ετέρου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη συμβολή του στην ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτηρίου και του αύλειου χώρου. Ο ζήλος και η προσωπική εργασία μιας ομάδας γονέων, που επιμελήθηκε το βάψιμο και φιλοτέχνησε μέρος του κτηρίου, αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του σχολείου στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία.

              Η Δ/ντρια

                Μπαϊλού Μαρία

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2015-2016

didaktiko prosopiko

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Με μια υπέροχη εκδήλωση την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 έκλεισε το τρέχον σχολικό έτος στο Γυμνάσιο Χαβαρίου.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως ακολούθως:

Παρουσίαση προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής: “Βλέπω, ακούω, αισθάνομαι… γίνομαι η φωνή του τόπου μου!” (Περιβαλλοντική ομάδα του Σχολείου)

Απονομή αναμνηστικών στους μαθητές της Γ΄ τάξης από το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Οι μαθητές τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια.

Αφιέρωμα στο “2015: έτος φωτός”-Παρουσίαση πειραματικών εφαρμογών από ομάδα μαθητών του σχολείου με τη συνεργασία του υπεύθυνου ΕΚΦΕ Ν. Ηλείας κ. Καλογήρου Ηλία.

Παραδοσιακοί χοροί από τις μαθήτριες του Σχολείου.

Συναυλία με δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

 

0967

1016

0975

Το κοινό ενθουσιάστηκε και καταχειροκρότησε τους μαθητές και μαθήτριες που τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και την καθοδήγηση του κ. Μέγλη Χ. καθηγητή Φυσικής του σχολείου και χόρεψαν άψογα παραδοσιακούς χορούς απ’όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

Τα πειράματα Φυσικής-αφιέρωμα στο «2015-έτος φωτός» από τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Ν. Ηλείας κ. Καλογήρου Η. έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στην εκδήλωση και τόνωσαν την περιέργεια και ενίσχυσαν την αφομίωση εννοιών της φυσικής στους εφήβους θεατές.

Στο χώρο είχε στηθεί έκθεση με κατασκευές των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας με την επιμέλεια της κ. Αποστολοπούλου Ι. καθηγήτριας Τεχνολογίας & έκθεση με παραδοσιακά σκεύη από τον τόπο μας που επιμελήθηκαν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Τα πλούσια και εύγευστα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τα αναμνηστικά δωράκια στους μαθητές συνέβαλαν στο να μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας αυτή η βραδιά και συνηγορούν στο ότι μέσα από συλλογικές και άοκνες προσπάθειες σίγουρα το σχολείο αποτελεί ένα πολυδιάστατο και πολυδύναμο κύτταρο, ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Καλό Καλοκαίρι!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

prosklisi

PROJECT A TAΞΗΣ 2014-2015

ΚΑΠΝΟΣ & ΑΛΚΟΟΛ

“Φύση και Άσκηση…”

       P5120085                    P5120097                 P5120124

 Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα για τη φετινή χρονιά στο Γυμνάσιο Χαβαρίου, αφού  οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια πρωτόγνωρη και ξεχωριστή εμπειρία με την επίσκεψή τους στο Φαράγγι του Αντρωνίου, την  περασμένη Τρίτη 12 Μαΐου.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο.

Όλοι οι  συμμετέχοντες υποκλίθηκαν μπροστά στο μεγαλείο της φύσης, με την τόσο ποικιλόμορφη χλωρίδα και τον πλουραλισμό των χρωμάτων. Η πεζοπορία στο Φαράγγι διήρκεσε πέντε ώρες και η διαδρομή παρουσίαζε μικρές δυσκολίες σε κάποια σημεία, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τους μαθητές και τους συνοδούς τους.

P5120118                        P5120090                  P5120137

Μετά το τέλος της διαδρομής, οι πεζοπόροι περιηγήθηκαν στο χωριό Αντρώνι, όπου επισκέφθηκαν την πέτρινη εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και το Βυζαντινό Ναό των Αγ. Αναργύρων με τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Μια από αυτές είναι και ο Άγιος Σκύλος(κυνοκέφαλος Άγιος Χριστόφορος) η οποία αναπαριστά έναν Άγιο με κεφάλι κυνηγόσκυλου της περιοχής και σώμα ανθρώπου.

Τα πετρόκτιστα σπίτια και το καφενείο στην πλατεία του χωριού τράβηξαν επίσης, το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Πολύτιμη και αναγκαία υπήρξε η συμβολή και η βοήθεια κατά τη διάβαση του φαραγγιού, των μελών του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “Οι Σαμαρείτες” και του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους ευγνωμονούν και τους ευχαριστούν θερμά!

P5120095                                                P5120099

«Μαθητές & Φύση»

HPIM2573

HPIM2569

 

HPIM2574

HPIM2567

HPIM2572

HPIM2566

Στιγμές χαλαρής φυσικής δραστηριότητας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Χαβαρίου, αφού επισκέφθηκαν το εξωκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων την Τετάρτη 01 Απριλίου 2015 στο πλαίσιο σχολικού περιπάτου. Το σημείο είναι ιδαίτερου φυσικού κάλλους, στις παρυφές του Χαβαρίου και αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους και όσους αγαπούν το απέραντο πράσινο. Οι μαθητές περπάτησαν μαζί με τους καθηγητές τους στα πολλά φιδίσια μονοπάτια, ανακάλυψαν πολύχρωμες φωλιές με λουλούδια, μελέτησαν τη χλωρίδα της περιοχής και αποτύπωσαν ψηφιακά τις όμορφες εμπειρίες τους. Το σύνθημά τους: «Αγαπούμε τη Φύση, ζούμε και μεγαλώνουμε στη Φύση».

 

 


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων