ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Erasmus+: Η 1η κινητικότητα των εκπ/κών του σχολείου μας στη Μάλαγα, Ισπανία

MALAGA

ταξιδι στη Μάλαγα

«Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και γιατί τσικνίζουμε»

Χωρίς τίτλοΗ Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».
Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.
Επίσης η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.
Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

Διάχυση προγράμματος Erasmus+/KA1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 10:30 στο χώρο του σχολείου μας θα γίνει ενημέρωση για τις μέχρι τώρα δράσεις μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιούμε. Η παρουσίαση είναι ανοικτή σε όλους.

Η Δ/ντρια

«Η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο ΚΠΕ Κλειτορίας»

Διαφάνεια1

Διαφάνεια2

Διαφάνεια3

0233

0544Διαφάνεια4Διαφάνεια6Διαφάνεια9Διαφάνεια10Διαφάνεια11

0489

0457

0459

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας μας στο Κ.Π.Ε Κλειτορίας-Ακράτας υλοποιήσαμε το διήμερο πρόγραμμα «Κάτι τρέχει» με άξονα το νερό. Αφού έγινε ενημέρωση στους μαθητές από τους υπευθύνους του προγράμματος μεταβήκαμε την 1η ημέρα στον γειτονικό λόφο του Αγ. Στεφάνου όπου  έγιναν παιχνίδια προσανατολισμού και παρατήρησης του ευρύτερου χώρου της Κλειτορίας. Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και του υδροηλεκτρικού σταθμού ενέργειας. Κατόπιν ακολουθήσαμε το ρέμα της Χαλάστρας μέχρι το σημείο που συνδέεται με τον ποταμό Αροάνιο. Εκεί έγιναν εργαστηριακές παρατηρήσεις(θερμοκρασία νερού, ταχύτητα ροής του ποταμού, μέτρηση καθαρότητας, σκληρότητας). Στη συνέχεια μεταβήκαμε στις πηγές του Αροάνιου ποταμού στην περιοχή Πλανητέρο όπου συνεχίστηκαν οι ασκήσεις με αναγνώριση ζωντανών οργανισμών στις πηγές και παρατήρησή τους με στερεοσκόπια.

 

«Καινούργια χρονιά με….λευκό παντού!»

P8221364

P8221365

P8221367

P8221368

 

Καινούργια χρονιά με χιονιά ακόμα και στο Χάβαρι! Καλό κουράγιο για το υπόλοιπο του χεμώνα!

 

«Καλές Γιορτές»

Καλές Γιορτές

Η Διεθύντρια και ο Σύλλογος των διδασκόντων του Γυμνασίου Χαβαρίου, εύχονται σε όλους «Χρόνια Πολλά –  Υγεία, χαρά, προσωπική & οικογενειακή ευτυχία!»

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ»

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διοργανώνει (17-18/12/2016) στα Μαρτυρικά και Ηρωικά Καλάβρυτα σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, τη στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων ( ΚΕΔΙΚ ) και του
Υπουργείου Παιδείας, τον “4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ”. Οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. έφθασαν στις 922!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΙΤΣΟΥ                      ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΕΠΑΙΝΟΣ: Χαρά Γκρίλλα [Γυμνάσιο Χαβαρίου]

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του σχολείου μας για τη διάκριση και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν με το προσωπικό τους έργο! Μπράβο παιδιά!

Το σχολείο μας συμμετέχει στο «19 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους»

camera_zizanio

Διαφάνεια2Διαφάνεια4Διαφάνεια5

Διαφάνεια6Διαφάνεια7

Διαφάνεια8

Διαφάνεια9

Διαφάνεια10

Διαφάνεια11

Διαφάνεια12

Διαφάνεια13

H Διευθύντρια και ο σύλλογος των καθηγητών του Γυμνασίου Χαβαρίου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τη διεξαγωγή εργαστηρίου στο χώρο του σχολείου μας, στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.
Συγκεκριμένα, συγχαίρουν τους διοργανωτές του φεστιβάλ και ευχαριστούν ιδιαίτερα τους κ. Βογανάτση Δαμιανό & Μουτσιάκα Δημήτρη για την πρωτοβουλία τους αυτή και την ευκαιρία που έδωσαν στη σχολική μας κοινότητα, μέσω του εργαστηρίου «Story Lab» που πραγματοποίησαν στις 7-9/12/2016, όπου οι μαθητές ενεπλάκησαν στη δημιουργία ταινίας από μια μικρή καθημερινή ιστορία. Παρόμοιες ενέργειες εμπνέουν και τονώνουν τη δημιουργική διάθεση και ισόρροπη ανάπτυξη των εφήβων μαθητών μας.

Η Δ/ντρια

Διάκριση μαθητή

Ο μαθητής του σχολείου μας Σεϊντής Ιωάννης του Αλεξίου της Α΄τάξης, διακρίθηκε και θα βραβευθεί για τη συμμετοχή του στον 1ο Διαγωνισμό μαθηματικών σε τοπικό επίπεδο¨Δημήτρης Ζούνης¨,που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2016 παράλληλα με το διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. «Θαλής».  Θερμά Συγχαρητήρια!

Συμμετοχή μαθητών σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Το Γυμνάσιο Χαβαρίου συμμετέχει στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού σκίτσου με τέσσερες συνολικά μαθητές/τριες. Ιδού η απαντητική επιστολή προς το σχολείο μας:

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Σκακιστικού Σκίτσου, σας ευχαριστεί ιδιαίτερα για την σημαντική συνεργασία. Με την κίνησή σας αυτή, αποδείξατε έμπρακτα την ευαισθησία που τρέφετε σε θέματα Πολιτισμού και Ειρήνης. Οι συμμετοχές για εφέτος (2016) έχουν φθάσει τις 902 και έχουν αρχειοθετηθεί και κατηγορηοποιηθεί. Για άλλη μια φορά σας είμαστε ευγνώμονες, ελπίζουμε και σε μελλοντική συμμετοχής σας και θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα σε περίπτωση διάκρισης της δημιουργίας σας. Η Οργανωτική Επιτροπή και η Επιτροπή Κρίσης των σχετικών έργων, αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της μέσα στις επόμενες ημέρες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση χαιρετούμε,
για τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων Επαρχίας, ο Πρόεδρος. 
Δρ Ν. Χ. Ραζής Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Μπράβο παιδιά! Έτσι να εκμεταλλεύεστε πάντα ευκαιρίες που σας δίνονται και να ανοίγετε τους ορίζοντές σας μέσα από πολυποίκιλα βιώματα.

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων