ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΒΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

«ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

SAFENET

«Χριστούγεννα 2014″

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μια πολλή καινοτόμο εκδήλωση οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τη Δευτέρα το απόγευμα της 22ης Δεκεμβρίου 2014. Με χριστουγεννιάτικα δρώμενα και σκετς με δικά τους σενάρια εμπνευσμένα από το μήνυμα των Χριστουγέννων οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η καλλιτεχνική έκφραση μέσω της χορευτικής επίδειξης  με μουσική επένδυση των Χριστουγέννων από τις μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης,  προσέδωσε πρωτοποριακό στίγμα στη γιορτή και επικροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Η γιορτή έκλεισε με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου και που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες.

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας – 24 Οκτωβρίου – οι μαθητές του σχολείου ενεπλάκησαν σε βιωματικό εργαστήριο όπου πήραν πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή, τη Μεσογειακή δίαιτα, το ρόλο της άθλησης  και της ισόρροπης ανάπτυξης του ατόμου. Έγινε παρουσίαση θεματικού υλικού από το διαδίκτυο, συζήτηση στην ολομέλεια των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και οι μαθητές ανά τάξη γεύτηκαν και απόλαυσαν δημιουργίες υγιεινής διατροφής με τοπικά ως επί το πλείστον προϊόντα.

«Καλά Χριστούγεννα» – «Merry Christmas»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014  και ώρα 12:45 στο χώρο του σχολείου θα γίνει παρουσίαση συζήτηση με θέμα:

το κάπνισμα και οι επιπτώσεις του στην υγεία του ατόμου” με ομιλητή τον κ. Τσίρο Γεώργιο, Ιατρό  του Περιφερειακού Ιατρείου Χαβαρίου. cigarette-smoking

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

DSC_8977DSC_8884

 

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 η ομάδα των κοριτσιών και των αγοριών του Γυμνασίου Χαβαρίου με προπονητή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Καστανά Νικόλαο & συνοδό τον κ. Ανδρεανίδη Αντώνη εκπ/κό Αγγλικής Γλώσσας, συμμετείχαν σε σχολικούς αγώνες πετοσφαίρισης στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης της Αμαλιάδας. Στην αθλητική αυτή γιορτή οι μαθητές μας επέδειξαν πειθαρχία και επιμονή για τη νίκη απέναντι σε συμμαθητές τους από το Γυμνάσιο Σιμόπουλου και το Γυμνάσιο Βαρθολομιού. Αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους

.

DSC_8978

 

DSC_8887

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Διδακτικό Προσωπικό σχολικού έτους 2014-2015

ΜΠΑΪΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ06 Αγγλικής  Γλώσσας (Διευθύντρια)

ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕ06 Αγγλικής  Γλώσσας (Οργανική Θέση)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ17 Τεχνολόγος (Με Διάθεση)

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕ01 Θεολόγος (Οργανική Θέση)

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ03 Μαθηματικός (Απόσπαση)

ΚΑΡΑΚΑΛΠΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  ΠΕ16 Μουσικός (Με Διάθεση)

ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής (Οργανική Θέση)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ02 (Απόσπαση)

ΜΕΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕ04.01 Φυσικός (Απόσπαση)

ΜΠΙΛΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕ02 Φιλόλογος (Οργανική Θέση)

ΡΑΜΠΑΒΙΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας (Απόσπαση)

ΧΟΥΡΧΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΕ08 Εικαστικά (Με Διάθεση)

 

 

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

                                                                                      Η 6η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ως

«Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου».

Οι δράσεις της ημέρας αυτής αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».
Ο θεματικός άξονας για το σχολικό έτος 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:

  •  κινητικές δράσεις που συνδυάζονται με ΠΡΟΒΟΛΗ VIDEOS συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση-αναστοχασμός που εστίαζε στις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού.
  • καλλιτεχνική-εικαστική δημιουργία (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΛΑΖ) με συναφή θεματολογία.
  • ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΤΥΦΛΟΣ & ΣΥΝΟΔΟΣ» (ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ). Οι μαθητές σε ζευγάρια ενσαρκώνουν τους ρόλους του τυφλού και του συνοδού και εκφράζουν τα συναισθήματά τους.
  • Αμέσως μετά οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ΑΘΛΗΜΑΤΑ – BASKETBALL, VOLLEYBALL & ποδόσφαιρο με συντονιστή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Καστανά Νικόλαο.
  • Ακολούθησαν ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ (Kids” Athletics)από κοινού με το Δημοτικό Σχολείο Χαβαρίου.
  • Η διεξαγωγή ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ από κοινού με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ήταν η αποκορύφωση της ημέρας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και η ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ έκλεισε την εποικοδομητική αυτή ημέρα.

Η διάχυση των δράσεων της ημέρας επετεύχθη με παρουσίαση αφίσας σε ευδιάκριτα σημεία της σχολικής εγκατάστασης και σε άλλα σημεία της τοπικής κοινότητας.

 

DSC_0283

DSC_0281

DSC_0285

DSC_0284DSC_0281

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

prosklisi ok

Τι πιο ωραίο να τελειώσει μια ακόμα σχολική χρονιά παρέα με …τα άστρα!
Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλό καλοκαίρι με …ένα βιβλίο!

 Χάβαρι, 26 Ιουνίου 2014

 

Μια πολύ ωραία εκδήλωση οργανώθηκε από τους καθηγητές, τους μαθητές και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Χαβαρίου για να αποχαιρετήσουν τα παιδιά της Γ΄ τάξης. Η γιορτή άρχισε με την ομιλία της Διευθύντριας του σχολείου κας Μπαϊλού Μαρίας και χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κος Μπερούκας Δημήτρης. Στη συνέχεια μια ομάδα μαθητών παρουσίασαν ένα βιβλίο «Το Αλφαβητάρι των Άστρων» που επιμελήθηκαν μαθητές της Β΄& Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση του καθηγητή Μέγκλη Χρίστου στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής. Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ)Φυσικός κος Καλογήρου Ηλίας , ο οποίος μίλησε για τη λειτουργία του Τηλεσκοπίου και την Αστροπαρατήρηση. Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή αναμνηστικών στους μαθητές της Γ΄ τάξης από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου. Υπήρχε πλούσιος μπουφές με γλυκά, αναψυκτικά και σουβλάκια. Η όμορφη αποχαιρετιστήρια βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική την οποία αποτελούσαν καθηγητές του σχολείου και συνάδελφοί τους. Φεύγοντας όλοι κρατούσαν από ένα βιβλίο «Το Αλφαβητάρι των Άστρων» δώρο του σχολείου στους παρευρισκόμενους και όλοι ευχήθηκαν «Καλό Καλοκαίρι».
Συγχαρητήρια στους καθηγητές, στους μαθητές, στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και τέλος στους καθηγητές !!!!!!!!!!!!!μουσικούς!!!!!!!!

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ:«Άνθρωπος & Θρησκευτική Λατρεία: Διαβαίνοντας τα καστρομοναστήρια και τις Φράγκικες εκκλησιές στην περιοχή»

 

Με μια όμορφη παρουσίαση της εργασίας της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου, έκλεισε το τρέχον διδακτικό έτος την Τετάρτη 21 Μαϊου 2014. Παρευρέθησαν η κ.  Σπυριδούλα Σκλαβενίτη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ04, ο κ. Γιώργος Γοροζίδης Υπεύθυνος Υλοποίησης Σχολικών Δραστηριοτήτων του Ν. Ηλείας, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ι. Μ. Ηλείας κ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο π. Διονύσιος Ράλλης και οι γονείς των μαθητών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι μαθητές προσπάθησαν με αυτή τους την εργασία  να παρουσιάσουν ένα μικρό οδοιπορικό στο χρόνο και στο χώρο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με κέντρο τη θρησκευτική κληρονομιά στην περιοχή της  Ηλείας. Στην προσφώνησή της η Δ/ντρια & συντονίστρια του προγράμματος, ανέφερε ότι: «η αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και δημιουργούμε  είναι αυτό που μας ώθησε στο να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα. Μια αφορμή γνωριμίας μας με τα πιο γνωστά Βυζαντινά και Φράγκικα μνημεία στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ηλείας επιχειρεί να δώσει αυτή η εργασία, με μόνη επιδίωξη να προσελκύσει το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων όσων ζουν ή επισκέπτονται τούτο τον τόπο». Η εργασία περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες ως εξής: στην 1η ενότητα γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο πως αντιλαμβανόταν ο άνθρωπος τον όρο “θρησκευτική λατρεία” και πως αυτός εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο. Στη συνέχεια, επιχειρείται μια σύντομη αναφορά στους χώρους λατρείας και στους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς των χριστιανικών ναών που θα βοηθήσει να κατανοήσουμε την περιγραφή των θρησκευτικών μνημείων στην περιοχή μας σε επόμενη ενότητα. Στην 3η ενότητα παρουσιάζεται η εποχή των Φράγκων και ο ρόλος που αυτοί διαδραμάτισαν στην περιοχή της Ηλείας αλλά και στην Πελοπόννησο. Η 4η ενότητα εστιάζει στην προσφορά της τοπικής εκκλησίας κατά τους προεπαναστατικούς και επαναστατικούς χρόνους. Η 5η ενότητα προβάλλει τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, Βυζαντινά και Φράγκικα περιγράφοντας κάποια ιστορικά, αρχιτεκτονικά και κοινωνικοπολιτισμικά  στοιχεία τους. Η εργασία ολοκληρώνεται με μια σύντομη αναφορά στην επίσκεψη και εξερεύνηση της περιβαλλοντικής ομάδας στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, ιδιαίτερη πατρίδα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες και στους καθηγητές που συμμετείχαν στην παιδαγωγική ομάδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Top