Διδακτική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης στο Φίλυρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 το Γυμνάσιο Αρέθουσας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Καταρχήν με πρωτοβουλία της κα Παναγιωτίδου Εύης που διεξάγει στο σχολείο μας πρόγραμμα με θέμα τον εθελοντισμό, επισκεφθήκαμε το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης στο Φίλυρο όπου ενημερωθήκαμε γύρω από την προσφορά και τη λειτουργία του Ιδρύματος αλλά και τις εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται παράλληλα. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας ήταν μεγάλη και μετά την ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση τονώθηκε σημαντικά το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού βλέποντας πόσο εύκολα μπορείς να προσφέρεις χαρά και αγάπη σε συνανθρώπους σου.
Έπειτα επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό μουσείο όπου οι μαθητές/τριες μας δραστηριοποιήθηκαν σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα με τον συντονισμό του κ Σιμούδη Δημήτρη ο οποίος διεξάγει περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα τα ψηφιδωτά της Αρχαίας Μακεδονίας.
Η επίσκεψή μας έκλεισε στο Λευκό πύργο όπου οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Αρέθουσας ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Θεσσαλονίκης με ένα πολύ προσεγμένο τρόπο με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Ήταν ένα γεμάτο πρωινό στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου μάθαμε πολλά πράγματα.

Ο Δντης

Δημήτριος Κυριαζής

IMG_20150220_102233 IMG_20150220_120426 IMG_20150220_121351 IMG_20150220_131124

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *