Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα από 15.01

Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα από 15.01

Γονείς και κηδεμόνες μπορούν να προσέρχονται στο γραφείο των καθηγητών κάθε Τετάρτη 10:00-12:00 ώστε να να ενημερώνονται για την πρόοδο των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επίσκεψη Διοικητή Α.Τ. στο πλαίσιο θεματικής εβδομάδας

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας είχαμε τη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Δελή Δημήτρη Αστυνόμο ΄Β Διοικητή Α.Τ. Ηρακλειδών, που ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου σχετικά με τα κρίσιμα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την έμπρακτη συμπαράστασή του στη νεολαία του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε παιδιά & εφήβους στα νησιά της Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών & Εφήβων του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους στα νησιά της Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για την άρση της απομόνωσης και του αποκλεισμού των νησιών της Περιφέρειάς μας, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων προχωρούμε μετά από πρόταση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στην αξιοποίηση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας».»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης από το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC)

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΑ ΤΟΥΣ_ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ_ΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ(UNRIC) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Αγαπητέ Μαθητή,

Αγαπητή  Μαθήτρια,

Το Σεπτέμβριο του 2015,  η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έλαβε μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ιστορική συμφωνία που θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμύριων ανθρώπων ίσως και τη δική σου. Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως  «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.

Σε αυτή την Παγκόσμια συμφωνία, περισσότεροι από 150 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας,  δεσμεύτηκαν  να  μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο  χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή  εργασία και καλή  εκπαίδευση, έναν  κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών δηλαδή για το δικό σου κόσμο.

Ιδιαίτερα σημαντικός για εσάς τους μαθητές και τους  δασκάλους σας, είναι ο Στόχος 4 για την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση.

Ο Στόχος αυτός επιδιώκει όλα τα αγόρια και κορίτσια  στον κόσμο να πηγαίνουν σχολείο και να τους παρέχεται καλή ποιοτική εκπαίδευση.

Σήμερα, 57 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ 103 εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως έχουν δυσκολία να διαβάσουν και να γράψουν. Ο Στόχος 4 επιδιώκει να εξαλειφθούν όλες τις  διακρίσεις με βάση το φύλο και να διασφαλιστεί  η πρόσβαση σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα άτομα  με αναπηρίες. Παράλληλα, επιδιώκει είτε να αναβαθμισθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις είτε να οικοδομηθούν νέες, ώστε να   ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών, όπου και αν βρίσκονται.

Τους Στόχους αυτούς, από τον 1ο  και τον 4ο μέχρι τον 17ο  πρέπει να τους  πετύχουμε.

Θα τα καταφέρουμε;

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία από όλα τα μέρη. Μπορούμε, αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι και ενωμένοι στην κοινή μας παγκόσμια προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων θα διαρκέσει μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και οι συμμαθητές σου, θα μεγαλώσετε  και θα ωριμάσετε ταυτόχρονα με τους Στόχους. Αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να συμμετάσχεις ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει, γιατί σε αφορούν άμεσα.

Μάθε λοιπόν εδώ για τους Στόχους και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να γίνουν πραγματικότητα.

Δημήτρης Φατούρος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο

Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης  του ΟΗΕ (UNRIC)

Residence Palace – Rue de la Loi 155 – B 1040 – Brussels.

fatouros@un.org

https://www.facebook.com/theUNinGreek

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τσικνοπέμπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επίδοση Ελέγχων Προόδου Α’ Τετραμήνου Σχολικού Έτους 2017 – 2018

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Γυμνασίου Αντιμάχειας καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018 στις 11:30 π.μ. για να

  • ενημερωθούν από τον Διευθυντή του σχολείου σχετικά με τη φοίτηση, επίδοση και διαγωγή των μαθητών/τριών καθώς και τις τελευταίες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
  • και να παραλάβουν τους ελέγχους προόδου των μαθητών/τριών του Α’ τετραμήνου σχολικού έτους 2016 – 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Κοπή πίτας μαθητών από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Καλές Γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θεατρική παράσταση «Οι μουσικοί της Βρέμης»

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κεφάλου παρουσίασαν σήμερα στο σχολείο μας το θεατρικό τους έργο με τίτλο «Οι μουσικοί της Βρέμης».
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες μαθητές, την υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Κοκκαλάκη Χρύσα, τη δασκάλα χορού κα. Φουρτούνη Χρυσούλα και όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση στο Γυμνάσιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια