Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας λόγω της κακοκαιρίας «Ballos»

Οκτ 202114

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των προγνώσεων για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις,, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω της Covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας λόγω της κακοκαιρίας «Ballos»    

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Οκτ 20214

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2020-21

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ    

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σεπ 202120

Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα ενημερώσουν για τη σημασία του εμβολιασμού και ταυτόχρονα θα απαντήσουν σε κάθε απορία και ερώτημα σχετικά με τα εμβόλια.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από τον λογαριασμό που διαθέτει το Υ.ΠΑΙ.Θ. στο κοινωνικό δίκτυο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR ).

Στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου, μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5 από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 14:00.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα από το Υ.ΠΑΙ.Θ.    

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22 ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σεπ 202112

Σας ενημερώνουμε ότι, αύριο Δευτέρα 13/9/2021 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός για την έναρξη του νέου Σχολικού έτους.

self-test

Για την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Εξαιρούνται του μέτρου όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους,  καθώς και όσοι έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου. Τα ανωτέρω θα πρέπει να αποδεικνύονται με τα ανάλογα πιστοποιητικά.

Εκ της Διεύθυνσης

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22 ΑΓΙΑΣΜΟΣ    

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ιούν 202130

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (Επικαιροποίηση)

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ    

Έναρξη μαθημάτων 10 Μαΐου

Μαΐ 20216

 

Με   μάσκα και δύο  self-test την εβδομάδα , τα οποία θα πραγματοποιούνται την Κυριακή και Τετάρτη θα επιτρέπεται  η είσοδος των  μαθητών   στο σχολείο , τα οποία θα επαναλειτουργήσουν , διά ζώσης, από τις 10 Μαΐου.

 Βίντεο: Βήμα- βήμα για το self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

https://youtu.be/uqy9EtE1uuE

 

 Αν το self-test είναι αρνητικό:

  •   Σχολική κάρτα: Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr  Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
  •     Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr
  •     Σε περίπτωση     που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Οι γονείς / κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριων και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α ́ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

«Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα»

«Σε περίπτωση που  οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των σχολείων  δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ή δεν καταχωρίζουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου,   η αρμόδια για θέματα προσωπικού υπηρεσία του φορέα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών»

 

Αν το self-test είναι θετικό:

–  Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

-Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

από κάτω από: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έναρξη μαθημάτων 10 Μαΐου    

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από 16/03/2021

Μαρ 202113

Από την Τρίτη 16/03/2021 μέχρι και 26/03/2021 τα μαθήματα του Γυμνασίου θα διεξαχθούν εξ’ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex.

Εκ της Διευθύνσεως.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από 16/03/2021    

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Νομού Ηλείας

Φεβ 202117
Δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από την Περιφέρεια ή τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας για παράταση του κλεισίματος των σχολικών μονάδων, τα μαθήματα, αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, θα γίνουν κανονικά στο χώρο του σχολείου.
Ώρα έναρξης μαθημάτων 8:15.
από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Νομού Ηλείας    

Παράταση κλεισίματος σχολικών μονάδων λόγω κακοκαιρίας

Φεβ 202115

Μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για μη λειτουργία των σχολείων  Τρίτη 16/2/21, και  Τετάρτη 17/2/2021, όλα τα σχολεία θα κάνουν τηλεκπαίδευση με webex.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παράταση κλεισίματος σχολικών μονάδων λόγω κακοκαιρίας    

Κλειστά τα σχολεία του νομού Ηλείας λόγω κακοκαιρίας

Φεβ 202114

Μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για μη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα 15/2/21, όλα τα σχολεία θα κάνουν τηλεκπαίδευση με webex.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας της.

Θα ισχύσει το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου για την τηλεκπαίδευση. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:30 π.μ και λήγουν στις 2:10 μ.μ.

 

Εκ της Διευθύνσεως.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλειστά τα σχολεία του νομού Ηλείας λόγω κακοκαιρίας    
« Παλιότερα άρθρα
Οκτώβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων