Συνέντευξη με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου χημείας, κ. Κοτζάμπαση Δημήτρη

Το εργαστήριο χημείας είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία των μαθητών και με υπεύθυνο του εργαστηρίου τον κ.Κοτζάμπαση, το εργαστήριο γίνεται  ένας ζωντανός χώρος παραγωγής γνώσης και δημιουργίας! Γι΄αυτό και οι δημοσιογράφοι του blog μας βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του και να μάθουν ό,τι έχει σχέση με το χημείο, μιας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας του. H συνέντευξη έλαβε χώρα την Πέμπτη 4 Απριλίου . Πού αλλού; Μα φυσικά στο χώρο του χημείου.Απολαύστε την!

 

  • Θεωρείτε σημαντική την ύπαρξη ενός εργαστηρίου χημείας για τη σχολική κοινότητα και για ποιο λόγο;
  • Το σχολείο μας χρειαζόταν ένα εργαστήριο, επειδή με αυτό η παράδοση του μαθήματος γίνεται ευκολότερη, χάρη στα μέσα και τα υλικά. Έτσι η αφομοίωση των γνώσεων γίνεται μεγαλύτερη, όταν δε στεκόμαστε μόνο στη θεωρία αλλά περνάμε και στην  πράξη . Πριν από τη δημιουργία  του εργαστηρίου το μάθημα δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον και η θεωρία έπαιζε τον πρωταρχικό ρόλο.

 

  • Σε ποιον ανήκει η ιδέα δημιουργίας του εργαστηρίου;
  • Η ιδέα προήλθε από την διευθύντρια του σχολείου μας, κα.Τολέρη, όπως επίσης και η επιλογή του χώρου στέγασης του χημείου.

 

  • Ποιος κάλυψε τα έξοδα για τη δημιουργία του εργαστηρίου;
  • Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων βοήθησε χρηματοδοτώντας ολοκληρωτικά αυτήν την προσπάθεια, χωρίς τη βοήθεια του κράτους. Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά δύο μαθητών της τρίτης τάξης γυμνασίου, του Αλέξη Γιλαντζή και  του Κώστα Μαγδαληνίδη, που βοήθησαν με μεράκι και φιλότιμο, ήδη από τα πρώτα βήματα δημιουργίας του εργαστηρίου. Βέβαια, τα περισσότερα υλικά υπήρχαν ήδη και λίγα αγοράστηκαν, ενώ υπήρξαν και διάφορες προσφορές από εταιρίες, όπως στην περίπτωση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του προτζέκτορα, με τα οποία εξοπλίστηκε το χημείο μας.

 

  • Υπάρχουν πράγματα που θα θέλατε να διορθώσετε στο χημείο και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια γι΄αυτό;
  • Ο χώρος  του χημείου ,φυσικά, είναι μικρός αλλά αυτό δεν εμποδίζει την ροή του μαθήματος. Τα παιδιά απολαμβάνουν το μάθημα παρακολουθώντας τα διάφορα πειράματα που γίνονται και την προβολή βίντεο ή Power Point.Ελπίζω πως στο μέλλον θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε το χώρο αυτό και να προμηθευτούμε περισσότερα υλικά αλλά και λογισμικό για τον εμπλουτισμό των μαθημάτων.

 

  • (σημ.των συντακτών):  Ακόμη, ο κ. Κοτζάμπασης, στη διάρκεια των μαθημάτων,  δε χάνει την ευκαιρία να μας χαλαρώνει, δείχνοντάς μας χιουμοριστικά βιντεάκια,  έτσι ώστε να περνάμε ευχάριστα στις ώρες των μαθημάτων του. Του ευχόμαστε ολόψυχα να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του για το εργαστήριο, γιατί σε οτιδήποτε συμμετέχουμε ενεργά και δεν είμαστε παθητικοί δέκτες, αυτό το κατακτούμε  και δε θα το ξεχάσουμε εύκολα! .

 

Συνέντευξη: Δελλή Ειρήνη, Κεσέογλου Ζωή, Κουσουρνά Ελένη

 

 

                                                                                                                  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων